У Житомирі вдови чорнобильців-ліквідаторів отримали фінансову допомогу

24 квітня о 12:00 напередодні 28-х роковин Всесвітнього Дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф в Управлінні ДСНС України у Житомирській області традиційно зібралися вдови загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Страшне лихо цієї трагедії не обійшло стороною жодної з них. Як зазначив у промові голова благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак, люди, яких сьогодні вшановують, поклали свої життя, рятуючи від загибелі нас і весь світ. Це благородний і вартий пам’яті поколінь вчинок. Майже всі вони пішли з життя молодими. Іншим – решту свого життя довелося боротися з хворобами, отриманими через атомне лихоліття.

Отець Григорій, священик Спасо-Преображенського Кафедрального чобору, відправив біля меморіального комплексу Управління ДСНС в області панахиду по загиблим. Після молебня він звернувся до рідних та близьких ліквідаторів, до співробітників управління, до присутніх гостей із словами поваги та вдячності. Ці імена, зазначив він, повинні пам’ятати майбутні покоління і схиляти голови перед їхньою мужністю. Він також звернув увагу на те, що трагедія сталася у ніч великого свята Великодня, а як кажуть канони церкви, воїни, які поклали свої життя у такий день, без випробувань потрапляють у царство небесне.

За сприяння благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» вдови чорнобильців-ліквідаторів отримали фінансову допомогу. Вони подякували голові Фонду Борису Чумаку, який разом із їхніми чоловіками у далекому квітні 1986 року брав особисту участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та рятувальникам області, в особі начальника Управління ДСНС в області Ігоря Нікітчука, за постійну турботу та увагу.

ИСТОЧНИК:  

Комментариев нет:

Отправить комментарий