Чорнобильці отримуватимуть майже вдвічі менші пенсії?

В рамках учорашньої прес-конференції в офісі Кіровоградської обласної організації «Батьківщини», скликаної Валерієм Кальченком на підтримку ідеї публічного обговорення нового варіанту Конституції України від чинного Президента Петра Порошенка, порушили тему чорнобильців і Чорнобиля, так званої «зони безумовного відселення». Причина проста – парламентар очолює профільний комітет уряду і номінально є відповідальним за перебіг перемовин із світовими донорами, коштом яких будується нове укриття для 4-го енергоблоку АЕС.

«Верховна Рада скасувала 54 статтю, за якою чорнобильцям 1-ої категорії нараховувалося від 10 тисяч пенсії, 2-ій – 8, і 3-ій, відповідно, – 6, – роз’яснює політик, – Конституційний Суд визнав це рішення протизаконним, але не зробив другого кроку – постанови про фактичну відміну документа, який би зашкодив цьому. Виходячи з цієї обставини, доводиться готувати Новий законопроект, під який уже знайшлося 6 мільярдів разом із Постановою про внесення змін у бюджет, але отримуватимуть ліквідатори, на жаль, майже вдвічі менше: 1-а категорія – до 5 тисяч, 2-а – 4 тисячі 507 гривень, 3-я – 3 тисячі 985 гривень».

На відміну від людей, доблесно пов’язаних із цим стратегічним об’єктом, справи на ЧАЕС виглядають куди кращими. Французька фірма-підрядник завершила будівництво арки укриття та південної і частково західної стін саркофагу над аварійним блоком. Пресі виказали деякі подробиці кошторису: приміром, на зазначений фронт робіт вже пішло 34 тони металу (вдвічі перевищує масу конструкції Ейфелевої вежі). Усього витрачено 1 мільярд 538 мільйонів євро, наразі необхідні ще 60), за які домовлятимуться 20 липня.

Валентина Головань,  «Акула»
ИСТОЧНИК:  «Правдоруб» 


7 комментариев:

  1. Разумная градация. Не может чье-то здоровье стоить десять тысяч, а чье-то - тысячу

    ОтветитьУдалить
  2. Анонимный9 июля 2014 г., 13:04:00, здоровье бесценно, а вот лекарства стоят по разному.

    ОтветитьУдалить
  3. один работал на чазс ликвидировал и получаеть 10 тысяч ,а второй дули крутил птичкам и получает тысячу,так всё по закону.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ты забыл о солдатах ср оч ника хи курсант ах зарабатывали стипендии.

      Удалить
  4. Ну чтож это многим будет по душе а вот у умников сделавших завышиные пенсии ,давно надо поставить на место.Должны получать за фактически отработаное время .Был 5 дней получи за пять.

    ОтветитьУдалить
  5. он мог,за пьять дней,получить дозу, что ты за пол года,неполучил

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Солдаты и курсанты самые не защищенные...

      Удалить