Медицина – досі головна проблема закарпатських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (ФОТО)

Керівництво області зустрілося з учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активом громадських чорнобильських організацій та людьми, що своєю працею віддають належне тим людям, які рятували нашу державу від ядерної загрози ціною власного життя та здоров'я.

Подяки, грамоти, цінні подарунки та путівки отримали ліквідатори зі всієї області, не забули привітати і учасників чорнобильських громадських організацій, соцпрацівників.

Голова Закарпатської ОДА після нагороджень попросив присутніх скористатися можливістю та озвучити свої проблеми.

Представники ГО наголосили, що найбільшою проблемою є лікування. Ліквідатори розуміють, що державі нині складно і може не бути путівок, але на медичне забезпечення повинно вистачати ресурсів. Найуразливішими у чорнобильців є органи травлення, серцево-судинна система, причому багато цих хвороб – це онкологія.

Василь Губаль розпорядився створити робочу групу з цього питання, адже наразі для посадовця це питання є досить новим.
Представники ГО «Союз Чорнобиль» розповіли, що 10 грудня уже відзначили День ліквідатора і зустрілися з міським головою Віктором Погорєловим, при цьому міська влада зустрілася з чорнобильцями вперше за рік. Оскільки керівник міста був майже рік відсторонений і лише почав вивчати наявність земельних ділянок Ужгорода, ліквідатори попросили в обласної влади допомогти з виділенням земель.

Василь Губаль розповів, що треба провести ревізію в Ужгороді та виділяти землю в межах міста.

Комментариев нет:

Отправить комментарий