Ліквідаторів поставили в чергу на лікування

Мені 84 роки. Маю захворювання серця, переніс інфаркт. Недавно пройшов обстеження в чорнобильській лікарні і хотів пройти курс лікування у стаціонарі. Направлення мені дали, але сказали, що немає місць. Мене записали в чергу і сказали прийти через місяць. Цікаво, чи є в мене право першочергового лікування, оскільки я ліквідатор? Ростислав Кухарчук, ліквідатор аварії на ЧАЕС

Як повідомила нашій редакції начальник відділу соціального захисту осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, управління праці та соцзахисту Наталія Михалюк, згідно з пунктом 3 статті 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадяни, віднесені до категорії 1, мають право на першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах та аптеках.

Чому це право не зміг реалізувати Ростислав Кухарчук, редакція з’ясувала в лікувальному закладі.

 Заступник головного лікаря з медичної частини Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Оксана Сабадишина:

 – Всі наші пацієнти, при поступленні на лікування у стаціонар, мають рівні права. Першочерговим правом користуються тільки ветерани Великої вітчизняної війни. Поза чергою у стаціонар потрапляють ургентні хворі з направленням лікаря. Всіх інших на планове лікування записують у чергу. Чекати потрібно приблизно місяць. Зараз у нас справді є черга, адже в цю пору хвороби загострюються і багато людей хочуть отримати лікування в стаціонарі. А, до речі, влітку такої черги немає.

2 комментария:

  1. В прокуратуру на нее заяву накатай, нарушены права чернобыльца закон №796-12 п.3 ст.20! или она занимается своим законотворчеством? Принимать законы- прерогатива ВРУ, а не горе- врачей, которые за все требуют взятки! Не заплатил- жди, им наплевать кто ты по статусу! выгрызать надо все и знать свои права!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Всі наші пацієнти, при поступленні на лікування у стаціонар, мають рівні права. Так решил доктор. В прокуратуре ранее могли её успокоить, ныне-только через суд.

    ОтветитьУдалить