Облрада просить Парламент відновити соціальну справедливість та повернути пільги чорнобильцям

Депутати Київської обласної ради сьогодні, під час пленарного засідання позачергової другої сесії, ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради України щодо прийняття змін до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо соціального захисту постраждалих осіб) та остаточного ухвалення законопроекту №2093 від 10.02.2015 року.

У звернені депутатів облради акцентується увага на важливості ухвалення цих змін, оскільки на території Київської області проживає понад 600 тисяч осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких понад 25 тисяч інвалідів-чорнобильців першої категорії, а також 30 тисяч ліквідаторів ЧАЕС.

«Київська область зазнала найбільший вплив радіоактивного опромінення внаслідок Чорнобильської катастрофи, а тому мешканці регіону потребують додаткової соціальної захищеності та допомоги в реабілітації», – йдеться у депутатському зверненні.

Водночас наголошується, що ухвалені в 2014 році зміни до Законів України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» призвели до втрати потерпілими громадянами значної частини пільг, компенсацій та прав, що викликало соціальну напругу.

«Зважаючи на важливість даного питання, ми звертаємося до Верховної Ради України з проханням відновити соціальну справедливість та повернути пільги чорнобильцям», – наголошують депутати облради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий