У Комсомольську звітувало товариство "Союз Чорнобиль"

У великій залі виконкому 02 квітня за участі представників міської влади пройшла звітна конференція добровільного товариства «Союз-Чорнобиль».

У заході взяли участь голова та члени товариства «Союз-Чорнобиль», заступник міського голови Надія Угнічева, голова Полтавського обласного громадського об’єднання «Союз Чорнобиль» Віктор Шкурпела, начальник управління соціального захисту населення Світлана Чернявська, начальник відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни, праці УПСЗН Неоніла Жеглата, головний лікар ПМСД Аліна Ковпак, профільний лікар Людмила Остапенко, представник МСЧ ВАТ «ПГЗК» Микола Дубина, заступник начальника Комсомольського відділу з питань призначення та перерахунку пенсій Кременчуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Анастасія Іванюта, ЗМІ.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів на ЧАЕС, яких немає серед живих. У ході роботи заслухали звіт голови міського добровільного товариства «Союз-Чорнобиль» Анатолія Луція про результати роботи організації за 2015 рік. Він подякував міській владі, Благодійному фонду «Полтавського гірничо-збагачувального комбінату», фахівцям управління праці та соціального захисту населення, управлінню охорони здоров’я, відділу у справах сім’ї та молоді, ЗМІ за підтримку, увагу до проблем громадської організації.

Звітна конференція добровільного товариства «Союз-Чорнобиль»Опрацювали та затвердили звіт ревізійної комісії про фінансово-господарську діяльність міського добровільного товариства «Союз-Чорнобиль» за 2015 рік.

Обговорили досягнення та проблемні питання. Виступив голова Полтавського обласного громадського об’єднання «Союз-Чорнобиль» Віктор Шкурпела, який подякував комсомольчанам-чорнобильцям за співпрацю, за участь у Всеукраїнській акції солідарності чорнобильців у боротьбі за свої права, що пройшла 23 березня 2016 року. Повідомив, що з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи буде започатковано Книгу пам’яті, де поіменно впишуть усіх, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, заплановано виготовлення та вручення державних нагород. Закликав присутніх підвищити активність подання заявок на санаторно-курортне лікування та скористатися можливістю оздоровлення.

Про ситуацію в напрямку лікування та оздоровлення чорнобильців доповіла головний лікар ПМСД Аліна Ковпак. Подякувала міській владі за сприяння в роботі. Родина Пінчуків висловила щиру вдячність міським лікарям за якісне стаціонарне обслуговування. Чорнобильці звернулися до Аліни Ковпак з проханням організувати окрему палату для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Звітна конференція добровільного товариства «Союз-Чорнобиль»На чисельні запитання присутніх також відповідали фахівці Пенсійного фонду та управління праці та соціального захисту населення. Начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Чернявська пояснила ситуацію щодо пільгових міських та міжміських перевезень. Зазначила, що з міського бюджету в 2016 році виділено 1 млн грн на компенсацію перевізнику коштів за перевезення пільгових категорій населення по місту.

З членами товариства «Союз-Чорнобиль» поспілкувалася заступник міського голови Надія Угнічева, поінформувала присутніх про роботу соціальних служб у напрямку виконання делегованих повноважень щодо підтримки учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Зупинилася на ініціативах міського голови Дмитра Бикова щодо благоустрою території біля пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС до 30 річниці Чорнобильської катастрофи, надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, фінансової підтримки добровільного товариства «Союз-Чорнобиль», забезпечення дітей оздоровчими путівками в ДСОЦ «Горизонт». Надія Угнічева також повідомила, що за соціально-економічним розвитком місто Комсомольськ займає І місце в області, розповіла про роботу міської влади, навантаження на міський бюджет. Запропонувала присутнім з профільних питань записуватися на особистий прийом громадян за тел. 25566.

Встановили розмір щорічного членського внеску, розмір та порядок надання матеріальної допомоги членам міського добровільного товариства «Союз Чорнобиль» у 2016 році. Вирішили ряд організаційних питань.

Звітна конференція добровільного товариства «Союз-Чорнобиль»За результатами зборів членами товариства «Союз-Чорнобиль» прийнято наступну резолюцію:

1. Роботу голови міського добровільного товариства «Союз-Чорнобиль» вважати «задовільною».

2. Залишити розмір щорічного членського внеску в сумі 50,0 грн.

3. Встановити розмір матеріальної допомоги у сумі 300,0 – 500,0 грн, допомоги на поховання – 500,0 грн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий