Соціальний захист чорнобильців та афганців. Куп’янськ.15.11.2018 р.


Проблемні питання соціального захисту чорнобильців та афганців розглядалися на робочій зустрічі, яка відбулася 15 листопада 2018 року в залі засідань Будинку рад з головами райдержадміністрацій та представниками обласних громадських організацій.

Участь у заході взяли голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Вінник А.І., голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Рижков В.М., голова Куп’янської райдержадміністрації Ситник М.М., голова Борівської райдержадміністрації Кіян В.О., голова Дворічанської райдержадміністрації Григоренко І.В.,  заступник міського голови Куп’янської міської ради Мацегора Г.М.,  керівники установ соціального захисту  та представники структурних підрозділів Куп’янської райдержадміністрації і виконавчого комітету м.Куп’янськ, а також представники громадських організацій Куп’янського, Дворічанського, Борівського, Шевченківського районів та м.Куп’янськ.

Розпочинаючи зустріч, голова Куп’янської райдержадміністрації Микола Миколайович Ситник зазначив, що подібні зустрічі з громадськими організаціями допомагають владі «тримати руку на пульсі» і виявляти нагальні проблеми, які турбують громадськість, не загострюючи ситуацію та розв’язуючи питання на місці. Завдяки цьому в районі існує порозуміння органів влади з громадськістю.

Питання взаємодії органів державної виконавчої влади з громадськими організаціями також підняв Вінник А.І., який наголосив, що це і є основна мета заходу. Далі голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» повідомив про основні проблеми чорнобильців та пообіцяв завжди допомагати в їх вирішенні. Також Вінник А.І. висловив слова вдячності голові Харківської обласної державної адміністрації Світличній Ю.О. за розуміння, підтримку та виділення коштів на відновлення обласного диспансеру радіологічного захисту населення, який не бачив ремонту майже 25 років.

Про підсумки діяльності та завдання на майбутнє говорив голова обласної спілки ветеранів Афганістану Рижков Володимир Миколайович. Було наголошено на тому, що вперше у 2018 році виділені кошти з державного бюджету на придбання житла воїнам – інтернаціоналістам, які перебувають на квартирному обліку.

Також Володимир Миколайович висловив вдячність працівникам управління праці та соціального захисту населення Куп’янської райдержадміністрації за чуйне ставлення до людей та оперативність у вирішенні питань соціального захисту.

Після цього зустріч продовжилася у форматі «круглого столу» за принципом питання-відповідь. Серед питань, що піднімалися, були: транспортне перевезення пільгового контингенту, виплата пенсій та забезпечення ліками чорнобильців.

Підсумовуючи зустріч, голова Куп’янської районної державної адміністрації М.Ситник підкреслив, що неоцінненним є подвиг тих людей, хто ціною власного здоров’я, а часом і життя, виконував свій громадянський обов’язок, та наголосив на тому, що органи виконавчої влади району  і в подальшому будуть надавати різного роду допомогу чорнобильцям, афганцям, учасникам АТО, ветеранам війни та їх сім’ям.



Комментариев нет:

Отправить комментарий