Інформація для вдов віськослужбовців (військовозобов’язаних)

Шановні вдови ,Пенсійний фонд України та територіальні УПФУ для призначення( перерахунку) пенсій вдовам, чоловіки яких померли до набирання чинності з 1 липня 2019 року  ПКМУ №543 від 26.06.2019 року для  зменшення розміру нашої пенсії по втраті годувальника, збираються провести розрахунок з  урахуванням  проценту непрацездатності померлих годувальників, стверджуючи що так затверджено ПКМУ №1210   пунктом 11. 

Постановою КМУ № 1210 від 23.11.2011 року затверджено порядок обчислення пенсій1 особам ,які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пунктом 1 зазначено: Цей порядок визначає механізм обчислення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва  чи захворювання і пенсій у зв’язку з втратою годувальника  внаслідок Чорнобильської катастрофи  відповідно до.ст.54,57 і ст.59 ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»(закон №796). Пенсії призначаються за бажанням із заробітної плати за роботу, одержаної  в зоні відчуження в 1986-1990 роках, в розмірі відшкодування  фактичних збитків. Розмір відшкодування фактичних збитків  для пенсій по втраті годувальника  на одного непрацездатного члена сім’ї 50 відсотків заробітної плати годувальника, одержаного за роботу по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Відповідно до ст.59 ЗУ №796,особам,які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і інших… під час проходження дійсної строкової служби  і внаслідок цього стали інвалідами, пенсія по інвалідності  обчислюється відповідно до цього Закону  або за бажанням таких осіб -з  п’ятикратного розміру заробітної плати  мінімальної заробітної плати ,встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06 2019 року №543 внесені зміни до  абзацу першого пункту 9-1 « Порядку обчислення особам ,які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженої ПКМУ №1210,яка набрала чинності з 1 липня 2019 року.

А пунктом 11  цієї постанови встановлено мінімальні розміри пенсії по інвалідності та  пенсії у зв’язку з втратою годувальника. Цим пунктом передбачено ,що мінімальна пенсія у зв’язку з втратою годувальника  встановлюється у розмірі 50 відсотків мінімальної пенсії по інвалідності  померлого годувальника.

Отже вдови мають право на призначення (перерахунок )пенсій по втраті годувальника  в розмірі 50 відсотків заробітної плати годувальника  від заробітку 11765,21 грн. та становитиме 5882,60 грн. +113.88грн.+391грн.( прочитайте уважно лист ГУПФУ в Львівській області до пані Тетяни),де зазначено Ваш розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника  визначено 50 %  від заробітку 11765,21грн.,тобто в розмірі відшкодування фактичних збитків.
Вдова.




77 комментариев:

  1. Ну нормальненько так,граждаскому лпа меньше пенсия чем вдове.ау,вдовы, в какой стороне находится Чернобыль?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а у вдови яка захищена законом, чоловіка погнали через військомат, де його фактично знищили і який уже 18 років у землі, а така наволоч яка дійсно незнає з якої сторони Чорнобиль ще живе і топче землю. якщо тобі положено то давай піднімай жопу і роби пенсію собі тай своїй майбутній вдові. а то як жрав там горілку так і тут бухаєш! і заздриш. а от я могла в деякій мірі повпливати для вашої пенсії а тепер можеш мене у сраку поцілувати вякай далі жабодав!

      Удалить
    2. Впливовая ты наша,гражданские обойдутся как нибудь без тебя.

      Удалить
    3. тоді роби чого жаба так давить до впливових? заздрість це така справа що до добра тебе недоведе. так і вдавишся в своїй злобі нещастя

      Удалить
    4. Дура,прикуси удила, это твой от водки гигнул или от тебя черноротой,уже всех тут перегавкала, какой там мужик такую выдержит.

      Удалить
    5. ха ха ха ! КОНДИЦІЯ ПИТИ МЕНШЕ ТРЕБА КОНДРАТІЙ ВХОПЕ

      Удалить
    6. Анонимный26 авг. 2019 г., 22:09:00.Пенсия за "усопшего мужа" для вдов имеет сакральное значение...Нормальный мужик,если он мужик не будет связываться с женщинами,а тем более с вдовами.Татьяна очень мудро сказала це те щоб нас невідділяли від наших покійних чоловіків...А тебе АНОНИМНЫЙ действительно лучше прикусить удила...

      Удалить
  2. шановні вдови, мої друзі по нещастю, прошу вас вчитайтеся у документ уважно, багато залежить від втрати проценту непрацездатності наших чоловіків. пенсійники і цього нехотіли нам давати, якби не радикальний підхід до цієї ситуації не тільки я , а нікому нічого неперерахувалиб. я своїми постами закликала вас по всіх регіонах, по деррайадміністраціях , а навіть і у селищних радах виходьте зі мною на протест. підтримали мене одиниці. нічого і нікому просто так недається. єдине що я врушила з мертвої точки це те щоб нас невідділяли від наших покійних чоловіків. і це мені вдалося. тож давай і надалі добиватися своїх прав! ми повинні бути у всіх законах. адже разом ми сила! що одна людина , а що ми будемо гуртом і неважливо де ми знаходимося. хвала Богу є інтернет , звязок! у тойже час я зверталася до цивільних ліквідаторів, там ще менше одізвалися , хочу запитати ви просто звикли щоб за вас хтось робив , а ви тільки скавчали по сайтах сидячи в мягкому дивані? чи ви думаєте у когось більше здоровя? я знаю методи як можна повпливати на державних чинуш, але волонтером більше небуду . надоїло зроби, тай щей потім начитайся всякого смороду! тепер буду приватно і окремо допомагатти ЛЮДЯМ, а тим хто бажає бути далі у стані бидла, то туди вам і дорога, вас це влаштовує. з повагою до вас, вдова , і просто щаслива людина!

    ОтветитьУдалить
  3. Добрий день! Тетяно,скажіть будь ласка, як з вами можна зв'язатися?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. через пана Миколу Семенчука знайдіть його у фб він вам скине мій номер або залиште свій я вам зателефоную.

      Удалить
  4. ТАНЯ ТАНЕЧКА ЕСЛИ ВЫ УРОНИЛИ В РЕЧКУ МЯЧЕК НЕ ПЛАЧТЕ. А ВДОВАМ КОНЕЧНО НАДО ЧТО ТО ПОЛУЧИТЬ ОТ ГОСУДАРСТВО. 10 ЛЕТ МУЖ ЛЕЖАЛ В ПОСТЕЛЕ А ОНА УХАЖИВАЛА. ЭТО НЕ ТАК ПРОСТО. ВДОВЫ ЭТОГО ЗАСЛУЖИЛИ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. тебе шиза косить? дати на лікарню? ти хворієш?

      Удалить
    2. Тезка ,не обращай внимания ! Вероятно полоумный или ревасукин тролль!

      Удалить
    3. у Львові є вільні койкомісця для моральних виродків , які від власного бессилля бошкою товчуться бронюй!

      Удалить
  5. ты слизняк ты чего прицепился кнормальным людям ты завистливый недоумок миллионами грабят а ты то кликвидаторам то к вдовам утебя вместо мозгов кисель в голове

    ОтветитьУдалить
  6. Таня, добрий вечір. Я є також вдовою вже 15 років, але мій чоловік не від військкомату, а від підприємства, тобто, цивільний. що можна зробити, якщо тільки військовим все піднімають, а наші, особисто мій чоловік був в липні 1986 року там, мені доплачують до моєї пенсії тільки 113 грн.я також зі Львова, тільки з іншого району, прошу, якщо можете, відпишіться.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. я вас розумію. по цивільним є законопроект 4442 який пройшов перше читання у верх. раді, але треба поторопити наших державних мужів . і писати звернення щоб щось по швидше вирішували. ви у якому районі пенсію отримуєте?

      Удалить
  7. вдова.Для Анонимного неужеле жаба давит из-за того что вдовам начислять пенсии более,менее. Неужели наши мужья не заслужили ценой своей жизни,чтобы его жене платили нормальную пенсию согласно закона.А начинать заниматься перемывкой костей вдовам,проверкой.......вы хотябы на минуту задумались о чем вы говорите,следите за ходом своей мысли.......и думайте о чем вы "ляпаете"" своим языком.

    ОтветитьУдалить
  8. ЗАКОН 4442 ТАКОЙ КАК СОРОКА ДЕЛИЛА ТОМУ ДАМ ТОМУ НЕ ДАМ , ВДОВА И ПРИПЯТСКИМ СОРОКА ХОРОШО НАДЕЛИЛА А ЛИКВИДАТОРОВ 2-3 КАТЕГОРИ ЧТО ТО ЗАБЫЛА СОРОКА ПРИ ДЕЛЕНИИ ПЕНСИИ .ПРИПЯТСКИЕ НЕ РАБОТАЛИ НА ЧАЭС ИМ НАДЕЛИЛИ ПО ЗАКОНУ 4442 И ВДОВ НЕ ЗАБЫЛА .А ЛИКВИДАТОРОВ 2-3 КАТЕГОРИИ СОРОКА ЗАБЫЛА ТЕ ЧТО ГРАФИТ ТАСКАЛИ РУКАМИ НА КРЫШЕ НЕ ХОРОШО ТАК С ЛИКВИДАТОРАМИ ПОСТУПАТЬ СОРОКА .ВОТ ЭТО ТЕПЕР СПРАВЕДЛИВО ДА ПО ПРИПЯТСКИЕ КТО НЕ РАБОТАЛ ТОТ ПОЛУЧАТЬ БУДЕТ ПЕНСИЮ .КАК КИНО КТО НЕ РАБОТАЛ ТОТ ЕСТЬ ТАК

    ОтветитьУдалить
  9. ЧТО ПРАВДУ ГЛАЗА КОЛИТ ЭТОТ ЗАКОН 4442 ПОЛУЧАЕТСЯ КТО НЕ РАБОТАЛ В ЗОНЕ ПОЛУЧИ ПЕНСИ КАК ПРИПЯТСКИЕ И ВДОВИ А ЛИКВИДАТОР 2-3 КАТЕГОРИИ ЗАБЫЛИ ДА ЭТО УЖЕ СПРАВЕДЛИВЫЙ ЗАКОН .КТО НЕ РАБОТАЛ ТОТ ЕСТЬ ДА .

    ОтветитьУдалить
  10. ЗАКОН 4442 ЭТО ПО ПРИПЯТСКИЕ. КТО НЕ РАБОТАЛ НА ЧАЭС ТОТ И ЕСТЬ А КТО РАБОТАЛ НА ЧАЭС ТОМУ ДУЛЮ С МАКОМ .ПРИПЯТСКИЕ С ВДОВАМИ НАДЕЛИЛИ СЕБЕ ПО СПРАВЕДЛИВОСТИ

    ОтветитьУдалить
  11. Действия ПФУ г. Львова мне не понятны.
    Муж вдовы партизан.
    КС принял решение ст. 59 по партизанам и мвд в 2019 г. и соответственно пенсии насчитаны по коэффициентам 2019 г.
    Вдове пенсия покойному мужу начислена ст. 59 по коэффициентам 2017 г.
    В этом случае вдове платят больше чем живым ликвидаторам!!!
    Возможно ПФУ г. Львова ошибочно приняли вдову партизана за срочника, тем самым коэффициент выставлен с 2017 г.
    Вот такое кино!!! мертвым больше платят чем живым!
    Мне лично по барабану, но могут спохватится в пфу ведь партизанам и ментам платят пенсии по коэффициенту 2019 г., а вдове коэффициент 2017 г.

    Не нужно хамить и плясать на костях Таня. Мы должны помнить, что ст. 59 это срочники и благодаря им наши пенсии. Многие хаят срочников и чернят, но именно срочники в 18-20 лет отпахав в зоне вымерли быстрее всех.

    Партизан, 26 бригада июль-декабрь 1986 г.







    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. от ти і пляшеш на костях і хамиш! ти проіснував своє нікчемне життя і довольствуйся тим що маєш і що ще живеш! а нам за втрату чоловіків положено іще більше. і не тіш себе думкою моя справа була провірена і перепровірена , так як і остальних вдів. такщо на костях пляшеш ти ! і неістери тому твій вой ніхто слухати небуде. мала, маю, і мати буду ще більше.і моли Бога щоб твоя майбутня вдова щось урвала

      Удалить
    2. уже і є судові рішеня у вдів так що сядь і засохни! попий валеряночки і все буде класно, а суд це ще одне підтвердження законності. такщо крути верти хоч бошку виверни і скули тут регулярно. у нас все добре.

      Удалить
    3. Аноніму,не поширюйте бркхні.
      Пенсії вдовам перераховують по постанові 543 п2 ,з коефіцієнту 2,6715,як і партизанам.

      Удалить
  12. наскільки я розумію тут всі жабодавські коментарі пише одна і таж амеба представляється під різними іменами то воно партизан то оно срочнік. можеш не старатися бо на твій брєд часу немає читати а тим більше відписувати. іду я краще пройдуся по вечірньому Львові прогуляюся, насолоджуся життям по повній. адже пенсія дозволяє.

    ОтветитьУдалить
  13. Таня, підкажіть будь ласка,як правильно написати заяву у пенсійний фонд про перерахунок пенсії.З повагою до вас вдова Ольга м.Хмельницький.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. написати заяву на їхньому бланку вони зобовязані його надати , вказати на перерахунок пенсії за ст.59 пост 543 КМУ. перерахунок має бути ! вони його роблять з першого липня, але це кидалово пенсійного фонду має бути з квітня , з дня рішення конституційного суду. це вже як вам хватить здоровя відстояти своє. можуть тепер морочити вам голову що з дня подачі заяви , іт.д. іще ви були на пенсії у звязку з втратою годувальника? якщо ні то вам потрібно написати про перехід з виду на вид. якщо щось звертайтеся . чим зможу допоможу.

      Удалить
  14. Анонимный тебе делать больше нечего ,как раздражать своими бредовыми выводами вдов,тебе приносит удовольствие очернять вдов,такой бред несешь, на голову не оденешь.И не надо всех вдов под одну гребенку мерять..Жаба плохой спутник ...Да вдовы не были на Чернобыле,а ничего ,что наши мужья были с остальными на Чернобыле,а после Чернобыля на плечи вдов легли лечение мужа.... ,а потом потеря.Ты не далекий человек хоть на минуточку задумайся .... каково тярять близкого и любимого человека...Ты не думал о том ,что на месте этих вдов завтра... может оказаться твоя жена... И не надо завидовать пенсиям вдов,за потерю мужа законами Украины им положена такая пенсия потому что зову Родины их в течении 2-3 суток через военкоматы забрали на Чернобыль,а мы остались дома с малолетними детьми и помощи ждать было не откуда.Это мы ждали своих любимых мужей с Чернобыля,это мы переживали за них...и и морально поддерживали теплыми письмами,так что мы эти пенсии эти заслужили...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. щось пояснювати тому ущербноу марна справа, воно просто ущербне тому себе тут так і поводить. там з кукушкою по ходу не альо, тому і невідписую просто отримую задоволення як воно тут скавчить. що побиш як Бог розум відібрав.

      Удалить
    2. А ЩО ТИ МОЖЕШ СКАЗАТИ

      Удалить
    3. тут звичайна бабська заздрість, до Тані і до остальних.

      Удалить
  15. а почему большие пенсии не платят тем кто в госпиталях ухаживают за ранеными.кто работает в хосписах.ГЛЯДЯ НА ВДОВ КОТОРЫЕ НИ ОДНОГО ДНЯ НЕ РАБОТАЛИ У ПРОСТЫХ УКРАИНОК ВОЗНИКАЕТ ЖЕЛАНИЕ ПОЛЕЖАТЬ ПОД ЧЕРНОБЫЛЬЦЕМ ИНВАЛИДОМ КОТОРЫЕ ЕЩЕ РАБОТАЮТ И ЗДОРОВЫЕ БЕГАЮТ ПО кИЕВУ.И НЕ ЗАБЫВАЕМ ЧТО МНОГО ХЕРОЕВ ФАЛЬШИВЫЕ.МЕНЯ КАК МОЛОДОГО УКРАИНЦА ЭТО ВОЗМУЩАЕТ И Я НЕ ЖЕЛАЮ СВОИМИ НАЛОГАМИ СОДЕРЖАТЬ ДАРМОЕДОВ

    ОтветитьУдалить
  16. РАБОТАТЬ ИДИТЕ КОРОВЫ ЗДОРОВЫЕ.

    ОтветитьУдалить
  17. Анониму,у тебя дорогой ... проблемы с головой,лечись..иначе ждет тебя психушка.

    ОтветитьУдалить
  18. Почитав ответы "тани" я в шоке, сколько грязи, ненависти, черноты, вранья.
    Ст. 59 в редакции 1991 г. исключительно для срочников - не имеющих зарплаты, с школьной парты в радиационный ад, работы на самых опасных участках.
    В 1991 г. о работе срочников знали и приняли ст. 59.
    Для партизан и гражданских приняли ст. 54 п.4
    Общественники и чернобыльцы (таких как "таня") меняли формулировку ст. 54 как перчатки доигрались до постановления 1210.

    В 2016 г. общественные организации "ядерщиков" и "полигонщиков" плюя на могилы срочников возжелали права и льготы срочников ЧАЭС, наши чернобыльские проститутки пропустили дополнение в ст. 59 с дальним прицелом и самим потом залезть в ст. 59. Сказано сделано.
    В конце 2017 г. не успев получить выплаты уже был поднят вой и НАМ,НАМ,НАМ!!!

    Партизаны - призванные на военные сборы получавшие кратность по месту работу, силовики получавшие з/плату согласно своего звания и т.д.
    В чернобыльском законе категории разные военнослужащие срочной службы это военные, призванные на сборы и менты это военнообязанные.
    Верховный суд на который воет Бургас четко определили - ст. 59 это только срочники.

    10-8-6 судились все участники лпа (даже те кто не имел документов, но купил корочки и стали "инвалидами", потерпевшие эвакуированные и т.д.
    Судились увеличив 10-8-6 в 3,5 раза.
    Вы добились отмены 10-8-6 после грабежа страны с миллионными долгами по судам.

    На сегодняшний день тоже самое - не успели законные ликвидаторы получить пенсии к ним примазались, полигонщики, ядерщики, партизаны, менты , а теперь и вдовы как клопы рвут ст. 59

    Таня, таня захлебнешся ты своей рвотной ненавистью сама....

    Решения судов как дышло сегодня, дали завтра забрали. Так будет и с ст. 59 из-за моральных ублюдков.

    Ст. 54 п. 4 в редакции 1991 г. вот партизанская статья.

    И не смей тупая полоумная баба 26 бригаду порочить. 26 бригада начиналась действительно со срочников, к августу бригаду на 100% заменили полностью партизанами. Я партизан 24 года от роду в 86 г. сменял срочников 18-20 лет, бригада уже имела прозвище "биороботы". 26 бригаду называли "бригадой биороботов", так как бросали во все опасные места.
    Как может автор блога пропускать комментарии от "тани", которая неадекватная и психичка.

    Дементьев ты не партизан, а лже-ликвидатор. Не может ликвидатор промолчать, когда поливают партизан-ликвидаторов дерьмом. Глупая баба рвет "свое", поливая живых, топчет память, проклинает живущих, желает зло людям и ты Дементеьв сукин ты сын - МОЛЧИШЬ!!

    Поставь на месту зажравшуюся бабу или не публикуй ее. В общении должно быть уважение к друг другу.

    Я получаю пенсию по з/плате, а не по ст. 59.

    Партизан 26 бригада.


    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вы правы,эту дуру нужно убрать с сайта,несет такое,что просто думаешь, а кто на самом деле ликвидатор я или она. А жаргон, как 20 лет на зоне чалилась,может так оно и есть.

      Удалить
    2. партизан 26 бригада! якщо ти такий вумний розтолкуй мені безтолковому яка різниця між мною робітником вантажником і сталеваром чи шахтарем ! і чому сталевар оримує максималку за у саму службу за збори а я мінімалку за у саму роботу що виконував він будучи на зборах?за які такі " заслуги "він оримує 15 штук а я 4 ! 54 ст. придурок написана для цивільних які їхали в зону від підприємств і виконували роботи згідно своїх спеціальностей! а ми партизани були військовими і на нас мусить поширюватися норма ст.59. ьчи закон 2262 ( візьмиі прочитай ЗАКОН2262СТ.3 П.Г. хто має правона пенсії НА РІВНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ)

      Удалить
    3. Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов’язків військової служби (службових обов’язків), або відповідно до статті 54 цього Закону.

      {Словосполучення "дійсної строкової", яке міститься у положеннях частини третьої статті 59, за якими визначення розміру відшкодування заподіяної внаслідок ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС шкоди при обчисленні пенсії виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, поширюються лише на категорію військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним) згідно з Рішенням Конституційного Суду № 1-р(II)/2019 від 25.04.2019} Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

      {Стаття 59 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2532-12 від 01.07.92, № 231-V від 05.10.2006; в редакції Закону № 2148-VIII від 03.10.2017 - застосовується з 1 жовтня 2017 року}

      Удалить
    4. Статья 3. Лица, имеющие право на пенсию наравне с военнослужащими срочной службы и членами их семей. г) военнообязанных, призванных на учебные, специальные или поверочные сборы, которые стали лицами с инвалидностью вследствие ранения, контузии или увечья, полученных при исполнении служебных обязанностей в период прохождения этих сборов, и членов их семей; Статья 11. Пенсии лицам, пострадавшим от Чернобыльской катастрофы

      Условия, нормы и порядок пенсионного обеспечения военнослужащих, лиц, имеющих право на пенсию по этому Закону, пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы, определяются Законом Украины "О статусе и социальной защите граждан, пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы" и настоящим Законом.

      Удалить
  19. Зря вы так ребята и на Таню и на других вдов.К повышению ваших пенсий это не приведёт,а вот к дополнительным проверкам по состоянию здоровья может привести,не всех, но некоторых точно,...Слишком вдовы много знают,в каком состоянии должен быть человек,чтобы получить инвалидность связанную с радиацией,а не с др.заболеваниями, на детей и на вдов тоже отражается радиация сразу после возвращения из чернобыльской зоны...,хоть об этом и умалчивают.Медикам раньше платили повышенную зарплату за вредность во всех радиационных отделениях,а сейчас наверно уже отменили не знаю.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вы кого пугаете наглыми вдовами?,нас ликвидаторов86? Мы женщины ликвидаторы и у нас почти у всех нет мужей, мало того,некоторые после Чернобыля не смогли родить детей. И в итоге какая то шкура "танья" будет поливать грязью живых ликвидаторов и получать пенсию больше, чем граданский ликвидатор. Мы первые будем писать жалобы,чтоб исправили эту не справедливость.

      Удалить
    2. Таня ,как Таня, только не она пенсии раздаёт и Законы не она пишет...А писать жалобы -это хорошо,пишите.Нужен Закон прямого действия.,только с учётом тяжести последствий от ликвидации,как для ликвидаторов,так и для их семей,на основании всех документов,а не на словах...

      Удалить
    3. За наши документы переживать не нужно, с ними все в порядке.

      Удалить
    4. А никто и не переживает,главное ,что бы в документах тяжесть от последствий ЧАЭС подтвердилась...

      Удалить
    5. Послушай, защитник таньки, разберемся без тебя.

      Удалить
    6. Тебе видно Татьяна понравилась,что ты сам не свой...Это не защита,а просто судьбы у нас схожие...

      Удалить
    7. Я не лесби, чтоб мне нравилась твоя таня,повторяю, мы женщины ликвидаторы 86г.

      Удалить
    8. И ЧТО? ЧТО ВЫ ЖЕНЩИНЫ- ликвидаторы- 86.Она вам что-то должна,или что-то у вас забрала.В Чём собственно проблема? Или я что-то должна?И причём здесь вообще сексуальные наклонности ))).

      Удалить
    9. Не нужно обливать грязью жывых ликвидаторов, а то по ходу только танин покойник герой.

      Удалить
    10. БРЕД!!!и ещё раз бред.НУЖЕН ЗАКОН ПРЯМОГО ДЕЙСТВИЯ ,по европейским стандартам,без всяких хитроумных забубонов.,но с учётом тяжести от последствий...Все эти склоки ни к чему хорошему не приведут...Смеяться только будут.

      Удалить
    11. На данный момент смеются с тани и возмущаются ее наглостью. А скоро посмотрим,кто будет плакать, а кто смеятся после проведения аудита, как обещал Стефанчук.

      Удалить
    12. КТО именно обливал грязью живых ликвидаторов..?Наоборот тяжесть последствий может быть не только у 1 категории, но и у 2 - 3 категории, и они тоже должны иметь возможность установить причинную связь заболеваний.Это реально...,а не на словах.

      Удалить
    13. Тетяна не наглая,она правильная и справедливая,а ещё очень добрая и от этого страдает,хоть и виду не показывает.

      Удалить
  20. аноним28 авг. 2019 г., 09:04:00
    "РАБОТАТЬ ИДИТЕ КОРОВЫ ЗДОРОВЫЕ.МЕНЯ КАК МОЛОДОГО УКРАИНЦА ЭТО ВОЗМУЩАЕТ." ЭТО ТЫ ЗА СВОЮ МАМУ ТАК ОТЗЫВАЕШЬСЯ НАЛОГОПЛАТЕЛЬЩИК ХРЕНОВ....

    ОтветитьУдалить
  21. аноним с маленькой буквы -НЕ ПОЗОРЬСЯ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. я бачу тут одноособово женщіна она же і срочнік онаже і патізан , я тобі дам одне імя яке тобі пасує і з яким ти на цьому сайті будеш ти просто Гідропідор! тому і бісишся і мертвих ліквідаторів ніхто ображати не буде , так що гідропідор засохни.

      Удалить
  22. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  23. вдовы обнаглели только за себя думают и орут как коровы .они думаю что пенсию возьмут с закона 54,,4 нет это только для инвалидов ликвидаторов и на вдов не делят.пенсию вдоаам можно только с постановы 1210 с заработка ликвидатора 50% и губу закатайте .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    2. Ужас!!! Сколько дерьма в этой ,,Тане,,,столько,что нормальный муж что раз умер бы и без радиации!!!!

      Удалить
    3. так це дєрьмо від вас і виходить . не я перша почала цей смрад я отримала перерахунок і незаникала як це роблять інші, а поділилася з людьми щоб допомагали пенсійників тушити. а вас жаба почала давити . повторюю ще раз тут уже і писали, не Таня пенсії роздає , і підняли булки і вперед, привикли що за вас хтось робе всю брудну роботу , а самі тільки на сайтах гавкаєте! я допомагаю всім! но і свою пенсію законну незбираюся різним гідроп.. віддавати! я це вистрадала і це моє! я не сиділа і не гавкала як ви тут привикли. і я захищена тепер. а гавканням ви нічого недобєтеся.

      Удалить
    4. Татьяна, Вы умница,что выставили такую нужную и важную информацию.Может кому-то это не понравилось,но так бывает.А Вам велика подяка за це.

      Удалить
    5. я завжди надаю людям інформацію, я не маю звички крисятнічати. мені по барабану кому тут і що неподобається. якщо хоч одній вдові ця інфа допомогла то вже моя робота не на смарку. тільки прошу ще раз не сидіть бо нічого небуде відбируть все. така держава що потрібно свої права відстоювати.

      Удалить
  24. "Дементьев ты не партизан, а лже-ликвидатор...Партизан 26 бригада" Только почему ты сам пользуешься этим сайтом? Или ты самый правильный из всех, тебе дали право судить, принимать законы, выплачивать пенсии? Если получить нужную информацию - ты ее регулярно получаешь, если не нравится любая другая, то можешь пройти мимо и НЕ ПИСАТЬ большими буквами. А в вообще, для сайта количество ответов играет положительную, в том числе и материальную роль.

    ОтветитьУдалить
  25. РАБОТАЛИ ОДИНАКОВО И ПЕНСИЯ ДОЛЖНА БЫТЬ ОДИНАКОВАЯ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. одинаково только на кладбище

      Удалить
  26. Правда все равно победит!28 авг. 2019 г., 21:57:00

    Вот как не хотят ,чтоб был принят Закон №4442,а "азировское №1210" кануло в лету!

    ОтветитьУдалить
  27. партизан 86г29 авг. 2019 г., 20:09:00

    Анонимный29 авг. 2019 г., 20:03:00 что ты как попугай одно и тоже пишеш поняли тебя читали уже твой идиотизм ты хоть знаеш что такое Чернобыль сосунок а?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. не стирай что пишем .я буду по стояно писать пока ты перестанешь убирать что правда глаза колит

      Удалить
  28. одинаково не выходит: один до Чернобыля 10 лет по 1 сетке отработал+ЧАЭС,другой шланговал+ЧАЭС, И ЧТО ТОЖЕ ОДИНАКОВО ВЫХОДИТ А?

    ОтветитьУдалить
  29. читаю коменты и думаю что видать мозгов как у ананиста который подрачивает своими коментариями нету у большинства которые на эти коменты отвечает,пенсии как были по статусу так и останутся ликвидаторам своя пенсия пострадавшим своя и вдовам что полагается законом

    ОтветитьУдалить
  30. Лик.1987.инв.2гр.30 авг. 2019 г., 09:49:00

    Радуйтесь!!! Избрали мин.соц.политики Ю.Соколовскую. Которая писала отписки ,что "коштив немае".

    ОтветитьУдалить
  31. Иск про статус инвалида войны кто может опубликовать спасибо

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. держи карман шире дармоед

      Удалить
    2. Сторінка №3 цього сайту "Цивільним треба" єсть інформація як заказати інф справку з Департаменту,дальше зі справкою в соц защиту,заява проізвольна,що треба те і пишеш.Якщо відказ іди в суд.Іди до юриста.При горісполкомах єсть безоплатні юристи для малообеспеченного населення.Удачі.

      Удалить