Комісія у справах чорнобильців вправно виконує вказівки


Не встиг 2013 рік розпочатись, як комісія з розгляду питань зарплат для ліквідаторів аварії на ЧАЕС розпочала свою роботу. Лише за перші два дні від початку нового року очільники територій отримали 5 заяв. Найбільш активною сьогодні є група із Онуфріівського району, представники якого надіслали до облдержадміністрації три пакети документів. В цінних паперах мова йдеться про двох ліквідаторів і дружину загиблого чорнобильця. У своїх заявах вони прохають владу надати необхідні довідки, аби отримати можливість нарахування пенсії, сума якої прописана у законодавстві. Решта два листа надійшло від мешканців Голованівського та Бобринецького районів.

Усі п’ять жителів Кіровоградської області, котрі написали скарги на ім’я голови облдержадміністрації, мають одну спільну проблему - установи. В період з 1986 по 1990 р.р. на це ніхто не звертав увагу, тому підписували усі папери, аби якомога скоріше відправитись від підприємства до Чорнобиля. Та на сьогоднішній день цих організацій вже не існує, тому людям зовсім ніде взяти необхідні довідки. Архіви підприємств теж відсутні, оскільки останні були ліквідовані без права наступництва. На даний момент заявники не можуть документально підтвердити свої слова стосовно тодішньої зарплати і тарифної ставки. Адже саме ці показники впливають на розмір пенсії. Та люди не складають рук і надсилають листи у вищі інстанції. І ось нещодавно комісія почула мешканців.
 
Згідно з правилами, профільна група має розбирати усі питання не довше місяця. До цього часу відповідальні особи зробили перший крок до досягнення мети, вони оформили запити до трудового архіву. Отриману інформацію члени комісії врахують та на її основі детальніше розглянуть клопотання. Після цього і вирішать, має право мешканець на отримання чорнобильської пенсії чи ні.


3 комментария:

  1. ИСТОЧНИК - "Після цього і вирішать, має право мешканець на отримання чорнобильської пенсії чи ні".
    Интересная постановка вопроса, обратился чернобылец, который уже получает "чернобыльскую" пенсию, но в минимальном размере. С его стороны - он хочет законную пенсию, а не "андреевско-тигибковскую".
    Комиссия же, по обращению этого чернобыльца, планирует рассмотреть вопрос не об увеличении пенсии, а о том, имеет ли обратившийся вообще право на "чернобыльскую" пенсию, т.е. вопрос статуса этого чернобыльца.
    Вчитайтесь еще раз в цитату из источника.

    ОтветитьУдалить
  2. НАСТОЯЩЕМУ БОЯТСЯ НЕ ЧЕГО!!! ПУСТЬ БОЯТСЯ ТЕ КТО ЧАЭС ВИДЕЛ ТОЛЬКО НА ФОТО!

    ОтветитьУдалить
  3. на комисию надо всех.тогда много липовых отойдет.а пенсию комисия не увеличит т.к на эти справки пфу полжило болт.пройденый этап.даже на суды они не обращают внимание.а забрать статус комисия может

    ОтветитьУдалить