Верховний Суд УХВАЛА

Категорія справи № 816/1159/18: Адміністративні справи; Справи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо:; управління, нагляду та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, у тому числі:; загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби (військової служби).
Надіслано судом: 22.05.2018. Зареєстровано: 24.05.2018. Оприлюднено: 25.05.2018.
Дата набрання законної сили: 21.05.2018




УХВАЛА

21 травня 2018 року                                                                                          м. Київ
справа № 816/1159/18
провадження № Пз /9901/37/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Анцупової Т. О.,
суддів: Берназюка Я. О., Гриціва М. І., Коваленко Н. В., Кравчука В. М.,
розглянувши подання Полтавського окружного адміністративного суду про розгляд Верховним Судом як зразкової адміністративної справи № 816/1159/18, а також матеріали типових справ,

УСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С. від 04 квітня 2018 року відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_36, ОСОБА_37, ОСОБА_38, ОСОБА_39 до Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалами цього ж судді від 04 та 05 квітня 2018 року позовні вимоги ОСОБА_36 до Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії виділено в окреме провадження. Вказану адміністративну справу прийнято до провадження.

10 травня 2018 року до Верховного Суду надійшло подання судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С. про розгляд адміністративної справи № 816/1159/18 за позовом ОСОБА_36 до Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії як зразкової.

У позовній заяві позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області, яке не провело перерахунок належної ОСОБА_36 пенсії відповідно до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 15 листопада 2017 року № 851;

- зобов`язати Лубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області провести з 01 жовтня 2017 року перерахунок та виплату належної ОСОБА_36 пенсії, обчисленої з п'ятикратного  розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року, згідно з п. 9-1 постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 23 листопада 2011 року № 1210.

Звернення з таким позовом до суду обґрунтовано тим, що з 01 жовтня 2017 року позивач, як інвалід ІІ групи (пов'язаної з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) та війни має право на перерахунок державної пенсії, обчисленої з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року. Однак відповідач відмовив йому у проведенні перерахунку пенсії, оскільки право такий перерахунок мають виключно особи, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби та внаслідок цього отримав інвалідність.

На думку позивача, такими діями відповідач порушив його право на соціальний захист в порядку та розмірах визначених законом.

У поданні судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С. про розгляд цієї справи як зразкової зазначено, що позивач є учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, перебуває на обліку у Лубенському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Полтавської області та отримує пенсію по інвалідності відповідно до ст. 54 Закону України від 28 лютого 1991 року № 796-XII «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі - Закон № 796-XII) .

11 жовтня 2017 року набув чинності Закон України від 03 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (далі - Закон № 2148-VІІІ), яким ч. 3 ст. 59 Закону № 796-XII викладено у новій редакції: «Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року».

У зв'язку з цим та з огляду на внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 851, позивач 07 грудня 2017 року звернувся до Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області із заявою про здійснення перерахунку пенсії, виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Однак відповідач у проведенні такого перерахунку пенсії позивачу відмовив. Вважаючи такі дії відповідача протиправними, позивач звернувся до суду з адміністративним позовом.

Водночас у поданні вказано, що станом на 07 травня 2018 року на розгляді в судді Полтавському окружному адміністративному суді ОСОБА_40 перебуває 38 адміністративних справ, позовні вимоги у яких є тотожними вимогам ОСОБА_36 Також на розгляді в Полтавському окружному адміністративному суді (у провадженні інших суддів) перебуває 3 справи з аналогічними вимогами. Копії матеріалів вказаних справ додано до подання.

Необхідність розгляду цієї справи Верховним Судом як зразкової обґрунтовано тим, що наявність значної кількості таких типових справ визначає доцільність ухвалення зразкового судового рішення Верховним Судом.

15 травня 2018 року до Верховного Суду у доповнення до вказаного подання надійшов лист судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С., у якому вказано, що потреба у прийнятті зразкового рішення Верховним Судом у цій справі виникає у тому числі у зв'язку з нагальною необхідністю приведення судової практики судів України з даного питання до єдності.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі № 816/1159/18 як зразкової Верховний Суд виходить з наступного.

Порядок і умови ініціювання та вирішення питання про відкриття провадження у зразковій справі наведені у ст. 290 КАС України.

Відповідно до ч. 1 цієї статті, якщо у провадженні одного або декількох адміністративних судів перебувають типові адміністративні справи, кількість яких визначає доцільність ухвалення зразкового рішення, суд, який розглядає одну чи більше таких справ, може звернутися до Верховного Суду з поданням про розгляд однієї з них Верховним Судом як судом першої інстанції.

Згідно з ч. 2 ст. 290 КАС України у поданні про розгляд справи Верховним Судом як зразкової зазначаються підстави для розгляду її Верховним Судом за такими ознаками, у тому числі посилання на типові справи. До подання додаються матеріали справи.

Типові адміністративні справи - це адміністративні справи, відповідачем у яких є один і той самий суб'єкт владних повноважень (його відокремлені структурні підрозділи), спір у яких виник з аналогічних підстав, у відносинах, що регулюються одними нормами права, та у яких позивачами заявлено аналогічні вимоги    (п. 21 ч. 1 ст. 4 КАС України).

Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 4 КАС України зразкова адміністративна справа - це типова адміністративна справа, прийнята до провадження Верховним Судом як судом першої інстанції для постановлення зразкового рішення.

В аспекті наведеного треба зазначити, що інститут зразкових рішень запроваджений з метою підвищення ефективності правосуддя шляхом розвантаження судів та спрощення процедури розгляду справ. Розгляд типової як зразкової справи має відбуватись у правовідносинах, які виникли насамперед внаслідок нового чи зміненого правового регулювання у певній сфері суспільних відносин, що в свою чергу зумовлює необхідність скерування практики застосування таких змін з метою їх правильного сприйняття і реалізації.

Як свідчить зміст подання та додані до нього матеріали справи № 816/1159/18, відповідачем у цій справі є територіальний орган Пенсійного фонду України. Спірні правовідносини у цій справі виникли з приводу порушення, на думку позивача, права на здійснення перерахунку та виплати пенсії, призначеної відповідно Закону № 796-XII. Предметом розгляду справи є відмова територіального органу Пенсійного фонду України у призначенні пенсії на підставі ст. 59 Закону № 796-XII у зв'язку з нетотожністю дійсної строкової військової служби та виконанням військового обов'язку під час проходження військових зборів.

Спірні правовідносини у справах, фактичні обставини яких лягли в основу подання Полтавського окружного адміністративного суду, не є новими у судовій правозастосовчій практиці, а тому у Верховного Суду відсутні передбачені ч. 2 ст. 290 КАС України підстави для відкриття зразкової справи.

Стаття 59 Закону № 796-XII стосується виключно військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Визначені у цій статті умови та підстави призначення пенсії по інвалідності відповідній категорії осіб у Законі України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 01 липня 1992 року № 2532-12 у редакціях Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 05 жовтня 2006 року № 231-V (далі - Закон № 231-V, діяла до 01 жовтня 2017 року) та Закону № 2148-VІІІ I (діє з 01 жовтня 2017 року) не змінювалися.

Частиною 3 ст. 59 Закону № 796-XII у редакції Закону № 231-V було визначено, що особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали інвалідами, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням цих осіб з п'ятикратного розміру заробітної плати, що був встановлений на час їхнього перебування в зоні відчуження.

Отже, ч 3 ст. 59 Закону № 796-XII у редакції, чинній до 01 жовтня 2017 року, було визначено одну категорію осіб, які мали право на обчислення пенсії з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, а саме: особи, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали інвалідами.

Водночас ч 3 ст. 59 Закону № 796-XII у редакції, чинній з 01 жовтня 2017 року, передбачено, що особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої Закономна 01 січня відповідного року.

Відтак, Законом № 2148-VІІІ розширено перелік категорій осіб, на яких вказана норма розповсюджується, а саме: осіб, які брали участь у інших ядерних аваріях та випробуваннях, а також осіб, які брали участь у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Враховуючи вищезазначене, ч. 3 ст. 59 Закону № 796-XII передбачає, що її дія (право на обчислення пенсії по інвалідності за особливою процедурою) поширюється на осіб, які відповідають наступним критеріям:

1) особа брала участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, або
2) особа брала участь у ліквідації наслідків інших ядерних аварій та випробувань, або
3) особа брала участь у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Згідно правової позиції Верховного Суду, висловленої в ухвалі від 08 травня 2018 року (справа                      № 820/1148/18 (провадження № Пз/9901/33/18) таке право виникає у зазначених осіб лише за наявності трьох умов у сукупності (розширене тлумачення зазначеної статті без внесення змін до ч. 3 ст. 59 Закону № 796-XII не допускається): 1) особа має статус особи з інвалідністю; 2) особа отримала статус особи з інвалідність виключно внаслідок участі у ліквідації відповідних наслідків та у військових навчаннях; 3) особа брала участь у ліквідації відповідних наслідків та військових навчаннях лише під час проходження дійсної строкової служби.

У вказаній ухвалі Верховний Суд зазначив, що ч. 3 ст. 59 Закону № 796-XII не містить норм, які можуть викликати неоднозначність у її застосуванні.

У справах стосовно пенсійного забезпечення осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, крім військовослужбовців, Верховний Суд України у постановах від 01 жовтня 2014 року у справі № 21-338а13, від 15 червня 2016 року у справі № 737/438/14, від 06 грудня 2016 року у справі          № 2а-520/09/1570 та Верховний Суд у постановах від 13 лютого 2018 року у справі № 756/8380/16-а та у справі № 193/877/16-а (2-а/193/14/16), від 21 лютого 2018 року у справі № 619/2262/17 ухвалювали судові рішення з висновками про застосування норм матеріального права, що регулюють ці правовідносини.

З огляду на наведене, Суд дійшов висновку про недоцільність відкриття провадження за поданням судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С. про розгляд адміністративної справи          № 816/1159/18 як зразкової.

На підставі викладеного, керуючись ст. 4241248, 290 КАС України,

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження у справі № 816/1159/18 за позовом ОСОБА_36 до Лубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії про розгляд її як зразкової за поданням судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І. С. відмовити.

Справу № 816/1159/18, подання та додані до нього матеріали, повернути до Полтавського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач                               Т. О. Анцупова        
  
Судді                                                     Я. О. Берназюк
                                                               М. І. Гриців
                                                               Н. В. Коваленко
                                                               В. М. Кравчук

213 комментариев:

  1. Ну и шо теперь?

    ОтветитьУдалить
  2. А брати і подавати до суду . Ця Ухвала не є позицією ВС , бо відмовлено в відкриттю . Не хотят суки брати на себе відповідальність .

    ОтветитьУдалить
  3. Якби все,що вони кажуть було законно,то ЗРАЗКОВЕ РІШЕННЯ уже б винесли і поставили велику крапку.А це означає,що законних підстав відмовляти в перерахунку НЕМАЄ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Верховний Суд зазначив, що ч. 3 ст. 59 Закону № 796-XII не містить норм, які можуть викликати неоднозначність у її застосуванні."

      Где вы видите нежелание Верховного Суда брать на себя ответственность? Какие вам ещё пидставы нужны для законности?

      Перестаньте морочить голову и себе и людям. Ждите осовременивания. Пенсии будут по 13-25 тысяч.

      Удалить
    2. Ох как же вам хочется осовременивания.Мало по10000грн хочется 200000грн.Смотрите не подавитесь.....

      Удалить
    3. Осовременить надо, ребятам мало по 15 тысяч, всю чернобыльськую верхушку гнать к х@ям

      Удалить
    4. Фу,как грубо! А давайте подискусируем на тему осовременивания пенсии по ПКМУ № 1210.
      Из-за чего, собственно говоря, такое неприятие некоторыми и почему ?
      Насколько я понимаю,в формулу расчета пенсии по ПКМУ 1210, заложен тот же принцип, что и для рабочих пенсий по возрасту.
      Отличие состоит лиш в том,что...
      1. Пенсию разрешено брать из зароботка в зоне отчуждения...
      2. Коэфициент стажа ,заменен на коефициент потери трудоспособности..

      Теперь,зароботок в зоне отчуждения,для расчета пенсий фигурирует еще в самой(!) ПЕРВОЙ РЕДАКЦИИ чернобыльского закона (в отличии от 6,8,10)...
      А еще не будем забывать, что при всех прочих одинаковых условиях, зароботок в зоне был ПРОПОРЦИОНАЛЕН ОПАСНОСТИ выполняемых работ (зоны опасности и кратность)

      Так против чего мы выступаем? И почему? И чем аргументируем ,только без эмоций и соплей?

      Удалить
    5. Забыл добавить ,что ныне,для расчета пенсии по ПКМУ № 1210, используется средний размер зарплаты по Украине еще за 2006г.

      Удалить
    6. покажи где написано что процент потери трудоспособности -- является коефициентом? не мути людей.

      Удалить
    7. Словарь иностранных слов русского языка
      https://dic.academic.ru/dic.nsf/dic_fwords/19972


      КОЭФФИЦИЕНТ, число, на которое умножается некоторая неизвестная величина в алгебраическом выражении. В выражении 1 + 5х + 2х2 числа 5 и 2 являются коэффициентами х и х2 соответственно. В физике коэффициент это число, характеризующее определенное…

      Ну ,что бы не перенапрягались... Потеря трудоспособности 70%....Значит, в формуле расчета пенсии КОЭФИЦИЕНТ БУДЕТ 0,7 (70% от 100)

      Так яснее будет ?

      Удалить
    8. Видимо ,для полной ясности, следует еще сказать,что в формуле расчета пенсии по возрасту, стаж работы 50 лет(в общем случае) дает коэффициент 0,5...

      Удалить
    9. найди постанову 851 и там найдешь формулу как высчитывают коэфициент.еще раз не мути людей.

      Удалить
    10. Речь то шла о другом,о другой постанове,а именно о ПКМУ №1210... Я понимаю,что ПКМУ № 851 заслала глаза,так как позволяет без всякой кратности,без всяких зон опасности "въехать в рай", только рот закрывать не надо... Учитесь и других слышать...

      Удалить
    11. Прежде чем тебя призовут на сборы надо найти работу где высокая ставка, если был один день на станции это бинго - пенсия максимальная, если язык подвязан тебе дадут орден мужества это еще плюс к пенсии, если опять мало, собираешь баранов и ведешь к верховной раде пропихиваешь осучаснення при этом баранам говоришь и вам ребята тоже добавять может быть когда нибуть, кто получал большие пенсии будет получать еще больше, кто минималку так и будут получать минималку, вот такие у нас поводыри, если без соплей поводырей надо гнать нах@й

      Удалить
  4. Игиде делся партизансрочнойслужбы эквилибрист в законодательстве Николай Семенчук?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. тута я я!!! обмиваю пенсію в 12800!!!

      Удалить
    2. Поздоровляю!!!!Це нам як бальзам на рану!!!Всім бажаю перемоги!!!

      Удалить
    3. Поздравляю!
      И что, с октября по май все 100 тысяч гривен выплатили?

      Удалить
    4. николай семенчук27 мая 2018 г., 15:00:00
      а конкретно?какой размер пенсии?

      Удалить
    5. Похоже на "черный юморок"от Николая.

      Удалить
    6. Ухвалу в студию.И квитанцию с банкомата.

      Удалить
    7. Поздравляю! Говорили, что 18 с лишним, а вышло по формуле, как я и писал. Наверное 75% потери??? Потому и 12800. Только я немного не понял - я давно просил выложить хоть одно исполнительное производство. Как без него сделали перерасчет??? НЕ ВЕРЮ.

      Удалить
  5. Это уже второе заказное разглагольствование одних и тех же судей.Как минимум две фамилии повторяются.А решение вынести слабо.За него ведь прийдется отвечать.Проще направить нижестоящих в нужное русло.Нормальные честные судьи не поведутся на эту туфту

    ОтветитьУдалить
  6. На мой взгляд все предельно ясно. Уже во второй ухвале ВС подчеркивает, что право расчета пенсии по ст.59 имеют только военнослужащие. Другие категории ликвидаторов-исключаются. Хотя если не читать заглавия статьи 59, то по изложенному тексту можно сюда причислить и других ликвидаторов. "Грамотные" законодатели написали все так, впрочем как всегда, что даже рогатый ноги сломает при толковании. Ну а призванные на сборы есть военнослужащие, которые имеют право на социальную защиту наравне со срочниками. Поэтому Киевский аппеляционный и принял положительное решение при наличии подобной (смотрите по датам принятия) ухвалы Верховного Суда.

    ОтветитьУдалить
  7. Ну не хотять вони скопом усіх розглядати, ну І Бог з ними.Потрібно продовжувати подавати.Не покидати.Відфутболили-передивився, виправив помилки і довбати далі.Особисто у мене то "осовременювання" нічого не змінить, як і в багатьох, ноль помножений на ноль дає ноль,а тут є реальна можливість щось отримати. Також не слід лишати в спокої ті старі судові справи, по яких багато отримали позитивні решення, у кого були виплати по цих судах а потім припинили.Щось тоже потрібно кумекати, там у кожного були вже конкретні суми пенсій.

    ОтветитьУдалить
  8. Ну не хотять вони скопом усіх розглядати, ну І Бог з ними.Потрібно продовжувати подавати.Не покидати.Відфутболили-передивився, виправив помилки і довбати далі.Особисто у мене то "осовременювання" нічого не змінить, як і в багатьох, ноль помножений на ноль дає ноль,а тут є реальна можливість щось отримати. Також не слід лишати в спокої ті старі судові справи, по яких багато отримали позитивні решення, у кого були виплати по цих судах а потім припинили.Щось тоже потрібно кумекати, там у кожного були вже конкретні суми пенсій.

    ОтветитьУдалить
  9. Долбни, читайте часть вторую ст.59, або за законом 2262 где на вас поширюеться, Або за ст.54, где на вас Ничего НЕПОШИРЮЕТЬСЯ!

    ОтветитьУдалить
  10. Недолбню.Дивіться Висновок ВСУ постанова від 01.03.2016 року справа № 21-1887а/15 на нього є чимало посилань в недавніх судових рішеннях. Це що, за Вашою логікою, теперишні вояки це тільки ті, що з майдану "добровільно" пішли воювати, то вони "УБД",а ті, що через війсккомати "добровольно-принудітєльно" по повістці, то ті не є УБД???. А ось це Ваше "где на вас Ничего НЕПОШИРЮЕТЬСЯ!" відкриває всю сущность кто есть кто.

    ОтветитьУдалить
  11. МУЖИКИ!!!ПРО ШО МИ ГУТАРИМО????Є РІШЕННЯ ЄСПЧ!!!ХТО ЙОГО ВИКОНУЄ???!!ХІБА БУДЕ ПЕС КУСАТИ РУКУ,ЯКА ЙОГО ГОДУЄ???ВОНА ЛИЖЕ ЦЮ РУКУ!!!

    ОтветитьУдалить
  12. А в Лубенських так якби їх срачка напала , зразу всі захотіли мати велику пенсію . Треба в чергу ставати

    ОтветитьУдалить
  13. После ухвалы ВСУ Харьковский административный и аппеляционный суды партизанам в позовах отказывают.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Эту писанину никак нельзя назвать ухвалой ВСУ.Скорее это рекомендации для нижестоящих судов,как нужно поступать.Где хоть одно решение ВСУ с отказом в перерассчете пенсий?Одни слова,а решение вынести кишка тонка.Как можно ссылаться на ухвалу ВСУ,если ухвалы об отказе в перерассчете нет.И пусть что не пишут наши оппоненты,мы на правильном пути.Ведь есть еще честные и порядочные судьи,для которых законность превыше всего.

      Удалить
    2. Так це супер выдказали ы на европу там уже 32000 зразкових справ

      Удалить
  14. Так могут поступать только трусливые, беспринцыпные и не уважающие себя судьи.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И за свои решения рано или поздно прийдется отвечать.

      Удалить
    2. Все по процедуре. Вернули, с разъяснениями в суд первой инстанции. Все как прописано в КАСУ.

      Удалить
  15. припятским пенсии дулю дадут с маком теперь

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Петух ты гамбурский ананиму 13.00 хватит пролить людей.

      Удалить
    2. сам ты петух с курятника припятского какие вам пенсии если вы 32 года водку жрали и группы купили .не пойму за что вам пенсии платит 15 тысяч что вы просите

      Удалить
  16. Всіх цих судей під суд! і пожиттево с конфіскацію майна,що б і іншим суддям був урок на все життя.

    ОтветитьУдалить
  17. Мужики, не гризіться на не тратьте нерви на всяку погань.У кого получається залізти в судові рішення та перевірити, то перевірте, чи дійсно є таке рішення та чи дійсно там таке написано.Може це щось підтасоване.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а нам как припятским что проверят по суду мы же не работали на чаэс .что нам делать теперь скажите .как нам быть .что делать караул хана нам припятским

      Удалить
  18. Так работать надо было ,а теперь шиш получите припятские не пенсию такой указ в постановлении 1210 от заработка на чаэс .

    ОтветитьУдалить
  19. Харьковский окружной административный суд - отказ 820/1150/18 от23.05.18г и Харьковский аппеляционный административный суд - отказ 820/1146/18 от 21.05.18г

    ОтветитьУдалить
  20. что теперь припятским делать , как пенсии просит 15 тысяч .что делать караул курятник припятскому пенсии не дают добавку .а припятский и не работал на чаэс рева говорит как я ему пенсия положена по постановлению 1210 он что работал он и так 32 года водку жрал хорошо и плясал по санаториях .пора халяву прикрыть во так припятские дорогие холява закончилась вам

    ОтветитьУдалить
  21. всим привіт навіть тролю упф чи счу.розкладемо все як має бути по цій :ухвалі; читаємо!

    Відповідно до вимог частини п’ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства України Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

    Згідно з пунктом 2 частини першої статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України справи щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

    За приписами частини другої статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України справи, визначені частиною першою цієї статті, суд розглядає у строк не більше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

    Правові наслідки судового рішення, ухваленого у зразковій справі, передбачені частиною третьою статті 291 Кодексу адміністративного судочинства України, якою встановлено, що при ухваленні рішення у типовій справі, яка відповідає ознакам, викладеним у рішенні Верховного Суду за результатами розгляду зразкової справи, суд має враховувати правові висновки Верховного Суду, викладені у рішенні за результатами розглядурозгляду зразкової справи.
    А тепер вкажіть мені тупаку, де в цій писулькі вс під назвою ухвала є таке поняття як постанова в зразковій справі! прсто обнаглілі кабани з вс розуміють що через 11 місяців головний корупціонер України п, піде в небуття і вся свора яка зараз грабе і керує нами , сяде за це ! от вони і бояться, що прийдеься теж відповідати за незаконні рішення! навіть бабі на базарі, зрозуміло що стаття 59, без виключень, має діяти на всих військовослужбовців і ще ухвала приймалася за поданням судді який прохав щоб суд розглянув справу як зразкову . і виніс рішення а не давав рекомендації як діяти, це мусилоб бути тільки в рішені як суду першої інстанції! і там мусилиб бути залючення всіх спеціалістів чк у галузі права так ів галузі лінгвістики і так далі . а я щось небачу цих заключень ! в кодексі чітко написано , шо якщо суддя не є професіоналом в тій галузі яку він судить, то він зобов'язаний звернутися до єксперта чи спеціаліста в цій галузі! а що у судів є дипломи чи начні ступені із лінгвістики чи інші щоб правильно розтавити акценти в цій справі!

    ОтветитьУдалить
  22. вам самим вирішувати чи боротися до кінця і перемогти чи сидіти на мінімалках і просити подачок у влади ! є справжні судді яким не соромно сказати ВАША ЧЕСТЬ! є (нажаль дуже великий відсоток) просто раби системи. ще нічого невтрачено - ви маєте право подати до К.С.
    розглянув на пленарному засіданні справу за конституційним зверненням громадянки Присяжнюк Людмили Михайлівни щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 233 Кодексу законів про працю України (далі - Кодекс), статей 1, 12 Закону України "Про оплату праці" від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 17, ст. 121) зі змінами (далі - Закон). ДЕСЬ ТАК! І ХАЙ СУД ВИНЕСЕ ТЛУМАЧЕННЯ ЧИ ПОШИРЮЄТЬСЯ СТЯТТЯ 59 НАШОГО ЗАКОНУ НА НАС ЧИ НІ!ТІЛЬКИ ЦЕ МУСЯТЬ РОБИТИ ДОСВІДЧЕНІ ЮРИСТИ. ОЦЕ ІЄ ВМИХІД ІЗ ДАНОЇ СИТУАЦІЇ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. БРАВО! Уже месяца 4 прошу - ну подайте же в Конституционный Суд обращение. Я бы давно подал - да нет у меня такой возможности. Ну есть же у кого-то решения или их копии с "мокрыми" печатями... ПОДАВАЙТЕ. Хотя бы подготовьте пару заверенных копий с противоположными решениями. А я буду 19.06 в КСУ по другому вопросу - без проблем подам...

      Удалить
  23. Миколо Михайловичу доброго здоров'я! Радий бачити що Ви в строю і поки ледащі валяються Ви вже трудитесь на благо братії.Це я Вам учора телефонував,Ваш неповний тезка.Зразу же намагався відправити дещо на скриньку,але напевно щось я не так зробив, десь пізніше приїде дочка, вона допоможе з налагодженням зв'язку.

    ОтветитьУдалить
  24. припятской шкуре халявной хана пенсии рева 15 тысяч не даст .

    ОтветитьУдалить
  25. что припятские законы что выдумали в курятнике колхозом не проходят так вы припятские же на чаэс не работали а пенсии хотите это что припятские самые умные хотите 15 тысяч .

    ОтветитьУдалить
  26. В данном случае судьи ВС выступают в роли адвокатов тех,кто вносили изменения в ст.59 и донести до нас то,что они хотели.Нам это совершенно не интересно.Судьи должны проверить законность в отказе перерассчетов пенсий военнослужащим по ст.59 в данной редакции.Вот и все.То,что они хотели написать мы и так знаем,а вот то,что получилось,это уже другой вопрос.Не знание закона не освобождает от ответственности.Мужик,написав на заборе,подразумевал одно,а получилось другое.Судьи должны действовать законно в данном конкретном случае и все.Есть статья 59,есть ее содержание.Все,точка.Не всегда получается то,что хочется и за это приходится отвечать.Уберите все свое воображение и внимательно прочитайте ст.59.Правильно-все военнослужащие,в понимании ст 10 закона 796,принимавшие участие в ликвидации аварии на ЧАЭС и вследствии этого ставшие инвалидами,имеют право на перерассчет пенсии по ч.3 ст.59.Не нужно ничего придумывать

    ОтветитьУдалить
  27. "...То,что они хотели написать мы и так знаем,а вот то,что получилось,это уже другой вопрос"
    --
    Верно Вы написали,но из всего этого "произрастает" и третий вопрос...
    А не "озаботятся" ли законодатели тем что их понимают НЕ ТАК как они ХОТЕЛИ?
    Не захотят ли они "подрихтовать" ситуацию ?
    А если захотят,и исправят,то что будет?
    Снова митинги,шествия,голодовки,суды ?

    ОтветитьУдалить
  28. При этой власти нам ничего не светит,это факт,и это надо признать без всяких наших хотелок,хотя они и законны.Действующие чиновники зависли в неведении предстоящего большого шухера(выборы 2019),поэтому и заняли позицию "тебя меня не понимаю".Достаточно примеров:где делись судьи судившие Тимошенко и Луценко.Судьи оказались крайними по указу сверху.Вот они и заняли позу страуса (башку в песок).Власть в агонии тырит на последок,ей не до "быдла"."Быдло" свою миссию уже исполнило,привело "картавых" к власти,За,что слава такой украине?Пытайтесь думать,братья,это всегда полезно.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "При этой власти нам ничего не светит"

      Мы будем все умными людьми,если поймем то что ПРИ ЛЮБОЙ власти наши хотелки выполнятся НЕ БУДУТ...
      Вспомните Януковича,Тигибко,Азарова...
      Власть вороватая? Так любая власть (и везде) вороватая в той или иной мере...
      Ведь, если говорить откровенно и цинично, то что в нас общего с властью?
      Власть себе старается урвать,а мы себе... Понимаю,что нам трудно свыкнуться с этой мыслью,но это же так...
      А Украина такая,какие и мы...

      Удалить
  29. Николай Семенчук, изменения в часть третью ст.59 были внесены по инициативе профильного Министерства КМУ, в данном случае минсоцполитики. В своём письме на имя омбудсмена, минсоцполитики за подписью Шамбира объяснила причину и суть этих изменений. Верховный Суд также разъяснил однозначную трактовку данных изменений. Разногласий между ними в правовом отношении не наблюдается.
    Вы же пытаетесь изловчиться в своих умозаключениях приписав свою лингвистическую экспертизу данной части статьи. То есть, пытаетесь поймать законодателя на якобы допущенной оплошности в написании изменений и неоднозначности трактовки. Это глупо и попахивает авантюризмом как в "выбивании" более высоких выплат, так и в получении вами статуса инвалида.
    Если по Закону 796 вас вызнали вийськовослужбовцем, то кем именно? Срочником? Тогда предоставьте подтверждающие документы о прохождении Действительной Срочной Службы в период вашего участия в ЛНА на ЧАЕС.
    Если по Закону 2262 вас вызнано виськовозабовязаным, то на вас поширюються умовы нормы та порядок пенсийного забезпечення на ривни строковыкив, передбачени ЦЫМ ЗАКОНОМ 2262!
    Умовы нормы и порядок регулируются этими двумя законами и эти нормы и порядок отличаются!
    Вам наддано право на пенсийне забезпечення АБО за Законом 2262, АБО за Законом 796 (или за общим пенсионным законом), и стоит только сделать свой выбор.
    Определитесь наконец, не ешьте мозг ни себе ни людям.

    ОтветитьУдалить
  30. "Это глупо и попахивает авантюризмом как в "выбивании" более высоких выплат, так и в получении вами статуса инвалида." (Анонимный 28 мая 2018 г., 9:25:00.)Это уж слишком.Перебор.Судя по стилю изложения ты не являешся нашим, ты из "этих".Папа купил диплом.Всунул на хорошую работу.Купил преститжную машину.На работу не едешь на метро.Ну и живи в своем мире, зачем людей оскорблять? Тоже хочется еще каких то льгот и преференций- пожалте-военкоматы только ждут.Так нет,лучше изыматься над инвалидами, которые в силу сложившихся обстоятельств не могут достойно ответить на оскорбление.Ты так, для себя, на досуге поинтересуйся,как районные УПФ относятся до твоего совета "Вам наддано право на пенсийне забезпечення АБО за Законом 2262, АБО за Законом 796 (или за общим пенсионным законом), и стоит только сделать свой выбор."А районные УПФ и пишут и говорят-не положено.Вот у тебя в Киеве можно, а в Козатине или Хацапетовке неположено.

    ОтветитьУдалить
  31. Вранье.Если хочешь то легко можно перейти или на военную или на чернобыльскую пенсию. Сейчас военная выгодней чем по 1210. Я перешел то получается в районе 6000 грн.. ...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимному 28.10.56.00.Как это удалось?.У меня не получится, в военном билее нет отметки что я сдал по дембелю противогаз.Боюсь заметят.

      Удалить
    2. В дополнение до бреда 12.26.00 А кто Вы батенька по званию?

      Удалить
    3. Совершенно верно - перейти на другой вид пенсии не проблема. Но получать больше чем по одному закону, как хочется некоторым, в украине не получится. Нужно выбирать. 1210 это или 851, 2262 или 796.

      Удалить
  32. Милость богов снизошла на срочников,без их ведома.Хотя кому-то нужно было протянуть в ст.59 ядерщиков,нашли им место,вот в чем корень зла,а не в партизанах,а срочники пошли паровозом(кому до этого они были нужны).И пенсии у срочников разные,по потере здоровья от 30% и до...Далеко не все "богачи".И еще раз о изменениях в ст.59 Сто раз читал,но мое мнение таково (примерная аналогия:карандаши бывают, а)красные;б)синие;в)желтые ,но карандаши,ни как не маркеры;срочники: а)участники в ЛПА на ЧАЭС;б)ядерщики;в)участвующие в испытаниях,но срочники, при любых раскладах,что непонятно.Партизаны естественно,тоже солдаты,и голову оторвать могло,как и срочнику и прировнять естественно(законно)их можно к срочнику,НО маленькую деталь многие игнорируют,эти изменения для срочников!!!Справедливо это или нет другой вопрос.Для срочников,учитывая их количество, денег много не надо.Глупо было ожидать,что власть расщедрилась и через изменения в ст.59 озолотит всех военных,сумма вырисовывается совсем другая,чем у срочников.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Справедливо это или нет другой вопрос.Для срочников,учитывая их количество, денег много не надо.Глупо было ожидать,что власть расщедрилась и через изменения в ст.59 озолотит всех военных,сумма вырисовывается совсем другая,чем у срочников."
      ......
      Точно. Хочу добавить,что срочникам именно ТАКУЮ ФОРМУЛУ расчета еще как то можно логически обосновать...
      У них небыло зарплаты на ЛПА...
      У партизан она была,поэтому логики нет... Более того,даже у тех кто временно не работал,( соглосно № 1031) зароботок на ЛПА должен был считаться из расчета 100р. в месяц...
      Ну с учетом кратности и т.д. ...

      Удалить
    2. Відкривай Цивільний Кодекс України, шукай статтю 1197.Назва-Визначення заробітку(доходу), втраченого внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров'я фізичної особи, яка працювала за трудовим договором....середньомісячний заробіток(дохід) не посинен бути меншим п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати

      Удалить
    3. докажи мені тупому що моя робота на лна оплачувалась по розцінкам які мусили бути там, я ще раз тобі тупому кажу!командировані які були послані на ліквідацію вивонували ту роботу щой на основному місцю роботи! а я наприклад був зварювальником а в армії я був зачислений на посаду командира відділення рхр . о яким боком моя зарплата на гражданці -відноситься до тієї роботи яку я виконував у зоні як командир відділення розвідників дозиметристів?

      Удалить
    4. Миколо,за часів СРСР,навідь таку надзвичайно розумну людину як Ви, могли "забрити" на уборку врожаю на цілину...
      І ось на цих військових зборах,теж далеко не факт,що ти працював би за "цивільним" фахом...А про оклад з кратністю я говорити не буду...

      Удалить
    5. Справедливо однозначно.Ликвидация аварии неординарная ситуация.Оплата исключительно должна определяться за участие в ликвидации.Все оклады остались дома.Смешно определять степень подвига зарплатой на гражданке.Но Ник.Мих.,им хоть кол на голове теши.Непробивной круг.

      Удалить
    6. ".Смешно определять степень подвига зарплатой на гражданке."
      ==
      Ага,точно! Ты где свой подвиг совершил?
      -В военторге,в г. Чернобыль...
      А ты,где ?
      -В Ораном на кухне...
      А,ты ?
      -А я на ИМРе-сгребал графит...
      А,ты?
      -А я графит с крыши сбрасывал...
      А ты ?
      А я задницу начальника,на совещание в бункер привез...

      Удалить
    7. По разному оно было,но хоть кратность как то показывает кто есть кто...

      Удалить
    8. Ну так было всегда и везде,и в 41-45гг,и в афгане,и в чернобыле,и в АТО,и будет всегда.За каждым солдатом неприставишь двух свидетелей.Всегда были нахлебники и спекулянты.Обычно и часто вся грудь в орденах кто ближе к штабу.И одна медаль на груди за Отвагу смотрится совестливее чем грудь героев-металлистов по подвигу на каждый день.Пусть это будет на совести у каждого лично,ответим перед всевышним.Этот клубок если распутывать,то многое мы бы узнали друг о друге.Как обычно на одного с лопатой пять наблюдателей.

      Удалить
    9. "...Пусть это будет на совести у каждого лично,ответим перед всевышним.Этот клубок если распутывать,то многое мы бы узнали друг о друге..."
      ==
      Предлагаете,не ворошить и не распутывать,что бы НЕ РАЗОЧАРОВАТЬСЯ в этих ДОСТОЙНЫХ ЛЮДЯХ?

      Удалить
    10. Многие "достойные люди" поэтому и достойные и великие,потому,что история их героического прошлого за семью печятями покрыта.И частенько герой используется,как идолопоклонство для подростающего поколения,и на мероприятиях с участием администрации.Лучший герой ввиде памятника,лишнего не скажет и содержать дешевле,цветы в праздный день.А разочарование боль по сердцу,вспомните детство,наши кумиры-герои оказываются совсем "не герои".Нам покажут кто наши современные герои,нам надо просто верить.ЗА НАС ДУМАЮТ.

      Удалить
    11. Анонимный28 мая 2018 г., 13:07:00
      "Ликвидация аварии неординарная ситуация.Оплата исключительно должна определяться за участие в ликвидации.Все оклады остались дома."
      ==
      А оплата у тех кто сбрасывал графит и у тех кто работал в военторге в г.Чернобыль должна быть одинаковой ,или нет ?
      Лично Вы,как считаете? Ну при прочих равных условиях?

      Удалить
  33. А не думается ли вам,что и депутатам перед голосованием изменений в ст 59 приподнесли именно так,как мы сейчас думаем.Не уверен,что сейчас найдется 226 голосов для принятия такого дискриминационного решения.И конечно же я согласен,что кому-то очень хотелось впихнуть ядерщиков в чернобыльский закон.И почему же никто не кричал с трибуны Верховной Рады о том,где взять деньги на финансирование этой категории.А зачем?Ведь можно отнять у одних и дать другим с барской руки.Офигительно все честно и справедливо.А совесть где?Жить как будете с этим?А сейчас партизан,ликвидаторов 1986-90гг,получающих 3702 грн считают некоторые крохоборами и бессовестными.А не стыдно гражданскому за 1-3 дня командировки на ЧАЭС получать максималку и все мало,все мало.А мы боремся за то,чтобы не сдохнуть с голоду.Откройте глаза,хватит тянуть одеяло только на себя.И СТЫДИТЬСЯ МНЕ НЕЧЕГО.Пусть будет стыдно тем,кто правдати и неправдами понаделали себе баснословные зарплаты.Вот где нужно покопаться.Как можно находясь в 1 зоне получать пенсию 7-8 тыс.И все прокатывает.А мы требуем справедливого отношения ко всем ликвидаторам.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Совесть,справедливость о чем вы товарищ.Это атрибуты той "совковой и ужасной" жизни до 91г Депутаты-это клуб избранных негодяев,которые примут все то,что оплатит заказчик,который преследует свои и только свои интересы.В раде идет имитация "демократии и защиты" прав человека.Так,что законы леса никто не отменял,к сожалению,весь цинизм в обществе научились маскировать галантностью,воспитанностью и образованностью,при этом плюнуть на проблему просящего.Психология зверька неизменна,урвал зерношко и счастливый в норку.

      Удалить


  34. Ст. 1197 ЦКУ від 16.01.2003 № 435-IV


    Чинний зі змінами. Перевірено 27.05.2018
    Цивільний кодекс України
    Стаття 1197. Визначення заробітку (доходу), втраченого внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров'я фізичної особи, яка працювала за трудовим договором
    1. Розмір втраченого фізичною особою внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров'я заробітку (доходу), що підлягає відшкодуванню, визначається у відсотках від середнього місячного заробітку (доходу), який потерпілий мав до каліцтва або іншого ушкодження здоров'я, з урахуванням ступеня втрати потерпілим професійної працездатності, а за її відсутності - загальної працездатності.

    Середньомісячний заробіток (дохід) обчислюється за бажанням потерпілого за дванадцять або за три останні календарні місяці роботи, що передували ушкодженню здоров'я або втраті працездатності внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров'я. Якщо середньомісячний заробіток (дохід) потерпілого є меншим від п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, розмір втраченого заробітку (доходу) обчислюється виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати.

    2. Для визначення розміру відшкодування у разі професійного захворювання може братися до уваги за бажанням потерпілого середньомісячний заробіток (дохід) за дванадцять або за три останні календарні місяці перед припиненням роботи, що було викликано каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я.

    3. До втраченого заробітку (доходу) включаються всі види оплати праці за трудовим договором за місцем основної роботи і за сумісництвом, з яких сплачується податок на доходи громадян, у сумах, нарахованих до вирахування податку.

    До втраченого заробітку (доходу) не включаються одноразові виплати, компенсація за невикористану відпустку, вихідна допомога, допомога по вагітності та пологах тощо.

    Якщо потерпілий на момент завдання йому шкоди не працював, його середньомісячний заробіток (дохід) обчислюється, за його бажанням, виходячи з його заробітку до звільнення або звичайного розміру заробітної плати працівника його кваліфікації у цій місцевості.

    4. Якщо заробіток (дохід) потерпілого до його каліцтва чи іншого ушкодження здоров'я змінився, що поліпшило його матеріальне становище (підвищення заробітної плати за посадою, переведення на вищеоплачувану роботу, прийняття на роботу після закінчення освіти), при визначенні середньомісячного заробітку (доходу) враховується лише заробіток (дохід), який він одержав або мав одержати після відповідної зміни.

    ОтветитьУдалить
  35. Прочитайте внимательно ч.2 ст.1197 ЦКУ.И что мы требуем лишнее?Со всех боков написано Якщо середньомісячний заробіток (дохід) потерпілого є меншим від п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, розмір втраченого заробітку (доходу) обчислюється виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ага,це правда...Тільки 5-кратка на МОМЕНТ УШКОДЖЕННЯ ЗДОРОВ*Я... Коли було ушкоджене здоров*я? В1986р.? Тоді 70р.х 5=350р.

      Удалить
    2. А у срочников до 1.10.2017г.на какой момент было?И тогда никто не говорил о дискриминации.А вот после 1.10.2017г.это уже совершенно другая редакция .На лицо беспардонное разделение на белое и черное.Одному дам,а другому не дам,рылом не вышел.А законные права?Вот мы их и защищаем в судах

      Удалить
    3. "Одному дам,а другому не дам,рылом не вышел.А законные права?"
      ==
      Ага...Пошловато-цинично звучит... Если дама дала одному,то почему я НЕ ИМЕЮ ПРАВА на нее ??? Я то же хочю....!

      Удалить
    4. Почему дама перебирает,потому,что у нее не бездонная,на всех не хватит.Так и в государстве

      Удалить
    5. Вы не утрируйте и не перекручивайте мои слова.Я пишу о верховенстве права.Закон одинаково должен трактоваться для всех в равной мере,а не по принципу"этому дам,а этому не дам.Рылом не вышел"

      Удалить
    6. А я и пишу об обьективном отношении государства к своим гражданам.Друзьям и приближенных блага,а остальным "волчий закон" в трактовании которого черт ногу сломает.Этот винегрет в правовом поле и нужен для того,что бы друзей оправдать,а нам мозги засрать.И все так чинно и благородно с их колокольни.

      Удалить
  36. Партизанам.Требовать поднятие гарантированного минимума,для тех у кого была небольшая зарплата,также осовременить остальным по последним годам.Максимальщикам не увлекаться коньяком ХЕНЕСИ,чтобы не опозориться перед персоналом в морге,отчего помер герой,от болячек или от ожирения и алкоголизма.И не навредить и не перегнуть палку в борьбе за справедливость с властью.Отмахнуться они от нас,как от назойливых мух,и пойдем все пообщему....Не раз намекали,что столько не живут.А если живете то.... 2и3 категории просто живут как обычные миряне,с теми же болячками.Поэтому и нет единства.От всех льготников только чернобыльцы имеют такую раздробленность.И получается,как в басне про рака,щуку...А Шамбир с Ревой заливается от смеха (в кабинетах) от нашего цирка.Хохлы нация непревзойденных.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ".Отмахнуться они от нас,как от назойливых мух,и пойдем все пообщему."

      Если,будут пересматривать "критерии и правильность выдачи "связи" ,то может и не все,но многие...


      "2и3 категории просто живут как обычные миряне,с теми же болячками."
      =
      Святая правда!

      Удалить
  37. Поясніть будЬте ласкаві(учитель початківець 105 крб.партизан відбув 98 діб зборів ПО ЛА НА ЧАЕС 1-2-3 зони).ДО ЧОГО МОЯ ВЧИТЕЛЬСЬКА ЗАРПЛАТА ДО РОБІТ В ЗОНІ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а ви там комарям викладали маематику!!!! ( сарказм)

      Удалить
  38. Може не в тему, але напишу. У кожного із нас стійка втрата працездатності на певний показник у відсотках.Згідно ст.121 КК України "Умисне тяжке тілесне ушкодження" ознакою тяжкого тілесного ушкодження є також інший розлад здоров'я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менше як на одну третину (не менше 33%)Тепер кожен дивиться на свої 50-60-80 відсотків втрати працездатності тай міркує що з цього можна корисного використати дал захисту своїх прав.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. все утраты зависят кто сколько грошей взятку дал так и группа от взятки зависит грошей

      Удалить
    2. вся справа в тому що у нас не цивільні відносини з державою! в нас захворювання(каліцтво) пов'язане з виконанням обов'язків військової служби! і цивільні закони на нас непоширюються!тільки військові і пенсія у нас державна ( хоч хтось хоче дуже це із нашого закону прибрати) регрес у цивільних ! у нас немає цього!!! поправте якщо це не так

      Удалить
  39. хитро жопы ликвидаторы сразу по больничкам начали бегать связь выбивать а потом группы купили и такие больные стали

    ОтветитьУдалить
  40. Николаю Семенчуку и остальным по поводу видшкодування втраченного заробитку внаслидок ушкодження здоровья. Действительно, Цывильным Кодексом предусмотрено такое видшкодування согласно нормам. Но эти нормы не касаются норм вашего пенсийного забезпечення по инвалидности. Это разные выплаты. И вы имеете право обращаться за видшкодуванням втраченного заробитку внаслидок професийного захворювання (инвалидности) согласно законодательства, в том числе и с пятикратной минимальной зарплаты. Это будут дополнительные выплаты независимо от пенсии.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. у нас не професійне захворювання а в розуміні закону :каліцтво: отримане від поводження з радіоактивними речовинами,не з нашої вини,а з вини держави, в розумінні закону про ядерну безпеку, тому що держава не надала нам належні засоби захиту передбачені інтрукцією при виконані робіт із такими речовинами.! і підлхід до цієї проблеми мусить бути один для всіх ліквідаторів однаковий! а не виділяти строковика чи цивільного чи станціонщика - даючи йму якісь преферанції над іншими ліквідаторами!а це були ті справедливі виплати за втрату здоров'я в вигляді пенсій 10-8-6 мінімальних пенсій за віком ! а зараз наперсточники із базару роблять що їм заманецься!

      Удалить
    2. "а це були ті справедливі виплати за втрату здоров'я в вигляді пенсій 10-8-6 мінімальних пенсій за віком !"
      ==
      Абыжаеш, начальнык!...Хе-хе-хе...
      Навідь логічно,це НЕ справедливо...

      В законі було сказано "не можуть бути
      нижчими:" (перевір!)

      А Це означає,що такими ж самими,обо БІЛЬШИМИ... Тобто було передбачено,що були ліквідатори,у яких пенсія повинна бути більшою...
      Не треба всіх під одну гребінку!
      Бо яка ж це справедливість...

      А потім про 6,8,10 були внесені зміни,коли?
      Правильно в 1996р. І яка мінімалка тоді була?

      ( Вводиться в дію Постановою ВР
      N 242/96-ВР від 06.06.96, ВВР, 1996, N 35, ст.163 )
      http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/230/96-%D0%B2%D1%80

      Удалить
  41. какие дополнительные выплаты .как их урвать эти дополнительные выплаты как эти гроши

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Урвать это значит схитрить, изловчиться, обмануть, может и правду тут пишут, что инвалидности у вас купленные.

      Удалить
    2. Обобщенно.Там где ходят денежные знаки трудно определить грань,что продается,а что дается по закону.Потому,что рядом всегда искуситель (деньги),в умелых руках этот инструмент всегда толкает человека на авантюру, действовать по формуле "что бы,что то получить надо,что то вложить", или в простонародье,"что посеешь,то и пожнешь".Формула одна на всех, от рядовых до депутатов и т.д.

      Удалить
  42. грошей охота много грошей как бы хапнуть ну как

    ОтветитьУдалить
  43. Приветствую посетителей блога! Прошелся сначала по всем комментариям. Некоторые комментарии навели на интересную мысль. Вот припятские, как пишут "в курятнике" хотят пенсии по размерам в разы больше чем получают или должны получать ликвидаторы... Может, следуя такой логике, мне собрать дела переселенцев из зоны АТО и требовать для всех пенсии в разы превышающие пенсии инвалидов АТО? Вполне логично по умозаключениям "припятских". Мне вообще не понятно какое отношение имеют припятские к ликвидаторам и к пенсиям по Чернобыльскому закону. Ну предоставте, как требует ст.54 сведения о заработке в зоне отчуждения...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Согласен полностью,ни в одной стране,тем более Европе куда так стремятся некоторые,такого безобразия нет,эвакуированным были предоставлены в свое время все преимущества и,это не значит,что государство пожизненно обязано содержать их в ущерб тем,кто в силу обязанностей перед Родиной выполнял свой долг.

      Удалить
  44. Николаю Семенчуку

    у нас не професійне захворювання а в розуміні закону :каліцтво: отримане від поводження з радіоактивними речовинами,не з нашої вини,а з вини держави, в розумінні ..., тому що держава не надала нам належні засоби захиту передбачені інтрукцією

    Николай, Держава з выны которой у вас настало калицтво, как вы говорите, на данный момент не существует. Свои претензии вы предъявляете другой Державе, почему-то.
    Все ликвидаторы, которым установлена связь заболевания с участием в ЛНА на ЧАЕС, являются професийно хворымы, и вы в том числе, так как находитесь на инвалидности. Это не зависит от вашего желания или неосведомленности, это установлено в рамках законодательства.
    Ваши правовые отношения с Державой регулируются Цывильным законодательством.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. вы не правы! но то,что перекрутить смысл можно всего на свете, это понятно.И очень выгодно людей за борт выбрасывать подобной демагогией. ну-ну, скажите,что еще ветераны ВОВ за уже несуществующую страну ранее воевали и стали инвалидами. Впрочем подобные вам перевертыши сейчас везде сидят в руководстве. От того и плохо живет народ.

      Удалить
  45. ДЛЯ ДУЖЕ ГРАМОТНОГО ЧИТАЙ І ЗАСУНЬ СВОЇ ВИСНОВКИ ПОДАЛІ
    Герб України


    З А К О Н У К Р А Ї Н И

    Про правонаступництво України


    ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1991, N 46, ст.617 )

    Стаття 1. З моменту проголошення незалежності України
    найвищим органом державної влади України є Верховна Рада України в
    депутатському складі Верховної Ради Української РСР.

    Стаття 2. До ухвалення нової Конституції України на території
    України діє Конституція (Основний Закон) Української РСР
    ( 888-09 ).

    Стаття 3. Закони Української РСР та інші акти, ухвалені
    Верховною Радою Української РСР, діють на території України,
    оскільки вони не суперечать законам України, ухваленим після
    проголошення незалежності України.

    Стаття 4. Органи державної влади і управління, органи
    прокуратури, суди та арбітражні суди, сформовані на підставі
    Конституції (Основного Закону) Української РСР, діють в Україні до
    створення органів державної влади і управління, органів
    прокуратури, судів та арбітражних судів на підставі нової
    Конституції України.

    Стаття 5. Державний кордон Союзу РСР, що відмежовує територію
    України від інших держав, та кордон між Українською РСР і
    Білоруською РСР, РРФСР, Республікою Молдова за станом на 16 липня
    1990 року є державним кордоном України.

    Стаття 6. Україна підтверджує свої зобов'язання за
    міжнародними договорами, укладеними Українською РСР до
    проголошення незалежності України.

    Стаття 7. Україна є правонаступником прав і обов'язків за
    міжнародними договорами Союзу РСР, які не суперечать Конституції
    України та інтересам республіки.

    Стаття 8. Україна дає згоду на обслуговування зовнішнього
    боргу Союзу РСР за станом на 16 липня 1990 року в частині, яка
    визначається окремою міждержавною угодою.
    Україна не несе зобов'язань за кредитними договорами та
    угодами Союзу РСР, укладеними після 1 липня 1991 року без згоди
    України.

    Стаття 9. Всі громадяни Союзу РСР, які на момент проголошення
    незалежності України постійно проживали на території України, є
    громадянами України.
    Україна гарантує забезпечення прав людини кожному громадянину
    України незалежно від національної належності та інших ознак
    відповідно до міжнародно-правових актів про права людини.
    Порядок збереження, набуття і втрати громадянства України
    регламентується Законом про громадянство України ( 1636-12 ).

    Голова Верховної Ради України Л.КРАВЧУК

    м. Київ, 12 вересня 1991 року

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. закон это росии но не украины

      Удалить
    2. випий у заспокойся при...к! подивися номер і ким прийнятий! убогий!

      Удалить
  46. Я ПРЕДЯВЛЯЮ ПРЕТЕНЗІЇ ПРАВОНАСТУПНИКУ ! АТИ МЕНІ ВТИРАЄШ ЯКУСЬ НІСЕНІТНИЦЮ!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    2. Стаття 7. Україна є правонаступником прав і обов'язків за
      міжнародними договорами Союзу РСР

      А какое вы, имеете отношение к международным договорам, говоря про правонаступныцтво, убогий.

      Удалить
    3. Правонаступныком СССР, который вы обвиняете, гражданином которого вы являетесь, которому вы давали присягу, исполняли свой воинский долг, является Российская Федерация. Все претензии можете предъявлять РФ. Украина и так взяла на себя все обязательства по вашему социальному обеспечении в одностороннем порядке. Вам бы спасибо сказать.

      Удалить
    4. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
  47. А ты, лизожоп, кому прислуживаешь? Не трогай ликвидаторов и не вводи в обман и так настрадавшихся людей! Семенчуку - браво! насыпьте этому петуху под звост!!!

    ОтветитьУдалить
  48. так все права к России тогда

    ОтветитьУдалить
  49. Воно написало- "А какое вы, имеете отношение к международным договорам, говоря про правонаступныцтво, убогий." Є ратифіковані Україною міжнародні договори, що регламентують дії та співробітництво держав по забезпеченню і захисту основних прав і свобод людини.У тому числі і по відшкодуванню ядерної шкоди.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. аноним 7.02 что это за херю написал чтобы в жопе не воняло

      Удалить
  50. Скажіть будь ласка, а для чого було утворено державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС".Правильно, для зняття з експлуатації,
    для арки і т.д.Це була ПКМУ від 25.04.2001 року за № 399.Підписав Ющенко.Прейшло майно, майнові права і обов'язки ДП НАК "Енергоатом".Пунктом ; Постанови передбачалося вирішення питання відносно фінансового забезпечення покриття відповідальності ДСП "Чорнобильська АЕС"за ядерну шкоду. До чого це все? А до того, що нас скалічила ЧАЕС, не військкомат, не завод, де ми працювали, не в/ч де ми служили, а скалічила ЧАЕС, яка повинна нести усі витрати, а не бюджет держави. Виходячи зх чого, держава нам платить нормальні пенсії та інші виплати, а потім, в порядку регресу хай вимагає відшкодування цих витрат винуватцем нашого каліцтва від ДСП "Чрнобильска АЕС" та від НАК "Енергоатом".Ось хто має нам платити, а не рашка чи ще хтось там.

    ОтветитьУдалить
  51. Что вы такое пишите разве так можно обливать друг друга грязью ,все спорить кто больший ликвидатор .должно быть только одно понятие ликвидатор и точка.давайте уважать друг друга а то нас уже делили постановкой 1210 большие ликвидаторы.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "давайте уважать друг друга а то нас уже делили постановкой 1210 большие ликвидаторы."
      =
      Так давайте не будем друг друга и обманывать! При чем тут постанова 1210 ? Мы всегда были разделены ,еще со времен ЛПА ? Абсолютно ВСЕ НПА СССР четко предусматривали РАЗНУЮ кратность оплаты,в зависимости от ЗОНЫ ОПАСНОСТИ.А соответственно и разные зароботки (при прочих равных условиях).А если зароботки разные, то и пенсии будут разные...

      Теперь по годам и категориям...Разве в ПКМУ №1210 предусмотрено выходить раньше на пенсию, ликвидаторам 1986г. -на 10лет.
      ликвидаторам 1987г-на 8 лет. ликвидаторам 1988г.-на 5 лет? Нет,это было в законе...
      А категории 1,2,3,4, ? Разве между ними нету различий?
      Другой вопрос,что с категории 1 сделали "сборную солянку", сюда можно перейти с любой категории... Достаточно получить связь и группу...
      Вот и получается,что изначально "неодинаковые" (с разных категорий) требуют абсолютной уравниловки во всем...

      Удалить
    2. В точку.У всех статус "одинаков",только в бане или морге.Я думаю,что адекватное сообщество с каждым днем понимает,что равнозначной "халявы" от государства не дождаться.

      Удалить
  52. я небачу відповіді на моє питання, чи повинна нараховуватися партизанам заробітна плата за роботу в зоні відчеження по основному місцю роботи , бо це несправедливо, тому що до призиву у нас були різні заробітні плати, а в зоні ми виконували інші обов'язки чим на цивільці.І головне те що ми виконівали їх разом ( незалежно від цивільної професіїї) І ЩО ТЕПЕР З ЦИМ РОБИТИ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Це не зовсім так. Багато з тих хто працював на даху ще живі та мають категорию 2 (два)...
      При цьому воні мають архівні довідки ЦАУ ,що підтверджують їх роботу там,(тобто вони настоящі)...
      А ще вони мають той "букет болячок" ,який має категорія 1... Лише "связи " не має...

      І от уявіть собі як вони дивляться з "висоти своєї пенсії" в розмірі 1900гр., на вимоги ліквідатора 1990р.(розмір 4000гр.+ пільги ІВВ,яких у категорії 2 немає)...
      Або навідь ліквідатора 1986р.,з воєнторга, який свій героїзм проявляв на "дефіциті" в м.Чорнобиль...

      А представляєте,їні почуття коли вони чують, що пенсії героям потрібно виплачувати в розмірі 6,8,10 ?
      І це незалежно від того де ти працював на ЛНА,і в якому році.. Чи взагалі не працював...
      То ми рівні всі чи ні?
      Я розумію чому частина чорнобильців вимагає "загальної рівності у всьому" ,але ж давайте будемо чесними...

      Удалить
  53. Если анализировать ответы министерства и Ревы то выходит что пенсии поймут только ликвидаторам 1 категории. Только когда и как это вопрос и наверное будет изменение к пост.1210. Может осенью или март 2019 года. Я так думаю.

    ОтветитьУдалить
  54. є ще одна дуже важлива тема це постанова :

    МИНИСТРОВ СССР
    ПОСТАНОВЛЕНИЕ
    от 29 мая 1986 г. N 634-188
    О ПРОВЕДЕНИИ ДЕЗАКТИВАЦИОННЫХ РАБОТ В РАЙОНАХ УКРАИНСКОЙ
    ССР И БЕЛОРУССКОЙ ССР, ПОДВЕРГШИХСЯ РАДИОАКТИВНОМУ
    ЗАГРЯЗНЕНИЮ В СВЯЗИ С АВАРИЕЙ НА ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АЭС

    П. 2. ...Учитывая большие масштабы дезактивационных работ, ускорить развертывание соответствующих соединений, частей и подразделений, призвать из запаса на специальные учебные сборы сроком до 6 месяцев необходимое количество военнообязанных, а также привлечь из народного хозяйства в установленном порядке транспортные средства и другую технику на период выполнения работ. Призыв военнообязанных осуществлять сверх лимитов, установленных Министерству обороны Постановлением Совета Министров СССР от 20 августа 1985 г. N 795-236.
    Разбор полётов:


    Постановление датировано 29 мая 1986 года. Вопрос- на 29 число 86 что, Москва не владела ситуацией о радиоактивном загрязнении других, кроме территорий Украины и Беларусии? Москва что, не знала что половина Брянской, Орловской,Калужской,Тульской областей щедро усыпано радионуклидами 200 наименований? Конечно, знала об этом Москва. Но почему в названии Постановления нет упоминания о РСФСР???. Ответ может быть толко один.Данное Постановление было подготовлено заранее, не важно за сколько лет,месяцев, дней раньше.Теоретически при аварии на ЧАЭС могла пострадать только часть Украины и часть Белорусии. Скорее всего они взяли расчетные величины проишедших аварий в других странах (не учтя такого нюанса, как типы реакторов там и здесь) и слепили такой себе план на случай радиоционной аварии, и такой документ, заготовленный заранее валялся в засургученном пакете в сейфе высших военных чинов.После катастрофы на ЧСАЭС вскрыли и вперед! Шашки наголо,ура!
    Но соль данного Постановления в том, что еще никто из простых смертных не видел пункта 1 данного Постановления.За 32 года мы так и не знаем, а что сокрыто в этом пункте.Что требовалось или обещалось этим пунктом от каждого партизана.? А возможно там говорилось о добровольности и личном согласии на участие в ЛПК?
    Далее, второй пункт Постановления начинается с многоточия.Это значит, что перед изложенным текстом в оригинале документа еще был какой-то другой текст, что это за текст?Какие условия предшествовали ускорению развертывания…
    Что спрятали тогда и продолжают прятать уже 32 года от всех нас?.
    Если на прятали, то где полный текст Постановления?

    ОтветитьУдалить
  55. це текст із переписки із Микола Петрович Сампір
    sampir1954@ukr.net якщо у когось є відповіді дайте будь ласка

    ОтветитьУдалить
  56. а може і нам піти цим шляхом

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    2. Определение Конституционного Суда РФ от 16 октября 2007 г. N 680-О-О "Об отказе в принятии к рассмотрению жалобы гражданина Наговицына Юрия Александровича на нарушение его конституционных прав постановлением ЦК КПСС и Совета Министров СССР "О проведении дезактивационных работ в районах Украинской ССР и Белорусской ССР, подвергшихся радиационному загрязнению в связи с аварией на Чернобыльской АЭС"
      18 мая 2016
      Определение Конституционного Суда РФ от 16 октября 2007 г. N 680-О-О
      "Об отказе в принятии к рассмотрению жалобы гражданина Наговицына Юрия Александровича на нарушение его конституционных прав постановлением ЦК КПСС и Совета Министров СССР "О проведении дезактивационных работ в районах Украинской ССР и Белорусской ССР, подвергшихся радиационному загрязнению в связи с аварией на Чернобыльской АЭС"


      Конституционный Суд Российской Федерации в составе Председателя В.Д. Зорькина, судей Н.C. Бондаря, Г.А. Гаджиева, Ю.М. Данилова, Л.М. Жарковой, Г.А. Жилина, С.М. Казанцева, М.И. Клеандрова, Л.О. Красавчиковой, С.П. Маврина, Ю.Д. Рудкина, Н.В. Селезнева, А.Я. Сливы, В.Г. Стрекозова, О.C. Хохряковой, Б.C. Эбзеева, В.Г. Ярославцева,

      рассмотрев по требованию гражданина Ю.А. Наговицына вопрос о возможности принятия его жалобы к рассмотрению в заседании Конституционного Суда Российской Федерации, установил:

      1. В своей жалобе в Конституционный Суд Российской Федерации гражданин Ю.А. Наговицын оспаривает конституционность постановления ЦК КПСС и Совета Министров СССР от 29 мая 1986 года N 634-188 "О проведении дезактивационных работ в районах Украинской ССР и Белорусской ССР, подвергшихся радиационному загрязнению в связи с аварией на Чернобыльской АЭС", в соответствии с которым для проведения указанных работ военнообязанные запаса были призваны на специальные учебные сборы сроком до 6 месяцев.

      Как следует из представленных материалов, отказ в выдаче Ю.А. Наговицыну удостоверения ветерана военной службы судами общей юрисдикции признан законным со ссылкой на то, что он был призван не на военные, а на специальные учебные сборы, следовательно, получил увечье не при исполнении обязанностей военной службы, а потому на него не распространяется статья 5 Федерального закона "О ветеранах", в соответствии с которой ветеранами военной службы признаются военнослужащие, ставшие инвалидами вследствие ранения, контузии, увечья или заболевания, полученных в связи с исполнением обязанностей военной службы.

      По мнению заявителя, неопределенность содержащегося в оспариваемом акте понятия специальных учебных сборов, не предусмотренных действующим федеральным законодательством, вопреки статье 59 (часть 2) Конституции Российской Федерации позволяет правоприменительным органам не признавать призванных на указанные сборы военнообязанных исполнявшими обязанности военной службы, на которых распространяется статус военнослужащих, и отказывать в предоставлении им мер социальной поддержки, предусмотренных для военнослужащих, чем нарушается конституционное права военных пенсионеров на социальное обеспечение.

      2. Конституционный Суд Российской Федерации, изучив представленные Ю.А. Наговицыным материалы, не находит оснований для принятия данной жалобы к рассмотрению.

      В силу части второй статьи 43 Федерального конституционного закона "О Конституц



      ГАРАНТ.РУ: http://www.garant.ru/products/ipo/prime/doc/1684648/#ixzz5GxRe8oOu

      Удалить
    3. нам потрібно теж подати до кс тільки другого змісту томущо закон на вже визнав військовослужбовцями. і ми маємо право на пенсійне забезпечення на рівні строковиків!

      Удалить
    4. На ривни строковыкив по Закону 2262, а не 796. И то незаконно, вы не призывались на сборы после вступления в силу Закона 2262.

      Удалить
    5. Тому, що 9:59:00. А законна Постанова 1210 з якимись дебыльними формулами та призупиненням тильки дл чорнобильських пенсій дію цілих тринадцяти Постанов, що стосується нарахунання пенсій? І що це за позиція у тебе по відношенню до партизан, вони що від нефік дєлать вночі попідхвачувалися з кроватів і давай ломитися до війсккомату з вимогами дайош Чорнобиль.Це ти щас можеш хлватися за чиновничий імунітет тай не йти на ту кляту війну.А тоді у нас небуло вибору.Втікти теж не могли-кордони на замку.

      Удалить
  57. Только за проверку инвалидности ликвидаторов. Я сомневаюсь что бы ликвидаторов платили при том здоровье которое они имеют. У меня все знакомве плотно сидят на уколах и таблетках и больнице. Да и осталось ликвидаторов 1 категории всего то около 45 тысяч. Так что ты гида провокатоомкая лучше замолчи то вычислю ноги и руки перелома. Вот так брат провокатора.

    ОтветитьУдалить
  58. Згоден з Анонимный30 мая 2018 г., 7:02:00 . Скоріше за все якщо планують внести зміни у постанову 1210, то зроблять це не раніше осені, ближче до виборів. Це ж як заманливо підвищити пенсії 51 тисячі ліквідаторів і всій країні по телевізору розповідати про це. Вже уявляю задоволених Реву і Розенка які це роблять... Пропіаряться усі і на 100%. Але перед виборами.

    ОтветитьУдалить
  59. Никто перепроверять ничего не будет.Потому ,что среди нашего брата есть прослойка особей "приближенных к императору".Все оставят так,как есть.Остальная масса будет мотаться,пока не иссякнет надежда.Если верхи не хотят,а это явно,чем бы мы немотивировали нашу правоту,толку не будет.Я понял,что у некоторых маничка такая,играть в рулетку с государством.Ну поиграйте от безделья.Посмотрим,что будет на выходе.

    ОтветитьУдалить
  60. Вы только вдумайтесь в цинизм наших власть имущих,значит совершенно левые две категории срочников,совершенно не имеющих никакого отношения к ЧАЭС,имеют право получать пенсии из рассчета 5 минимальных,а призванные на сборы ликвидаторы аварии на ЧАЭС,нет.И заметьте по нашему чернобыльскому закону и из нашего финансирования.На чужом горбу в рай.Как жить будете,совесть не мучает,кошмары не снятся?Верх цинизма и наглости

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Во-первых этот Закон изначально писался не только по пострадавшим на ЧАЭС.
      Во вторых это были изначальные условия для срочников в соответствии с законодательством.

      А вот кто, какие недоумки протянули вас партизан в военнослужащие только в 1996 году в чернобыльский закон, большой вопрос.
      Так что это партизанам статус Ветеран войны Незаконно устанавливается и присваиваются чужие льготы и выплаты. Это вы Левые, а не срочники. У срочников как раз Все законно. И на чужом горбу лезут такие партизаны как вы.

      Удалить
    2. Не надо ля-ля ,не только по посрадавшим он стал врезультате изменений в закон 796,а именно Закону № 1339-VIII від 21.04.2016.Вот тогда и всунули всех и это прокатило.Наши долбодятлы-верхушка тупо молчали и не задавали вопросов о финансировании этих категорий.Все легло на наши плечи .Финансирование урезают,а категории получателей добавляют.Добренькие,заботливые за чужой счет!!!!

      Удалить
    3. Да нет,не только по пострадавшим он стал после голосования Закону № 1339-VIII від 21.04.2016}Протянули не пострадавших на ЧАЭС в наш закон и на наше финансирование,с нашего кармана.Хорошо быть добреньким за чужой счет.Молодцы,заботливые.А на повышение нам пенсий мы должны назвать источник финансирования.Всем повышают-это предусмотрено,а нам-нет средств

      Удалить
    4. Круто,написал 2 раза и все куда-то исчезает.Что за дела?

      Удалить
    5. Знайшов погризений мишами Кодекс Української РСР про адміністративні правопорушення.Видавництво політичної літератури України,Київ, 1985 рік. Відкриваю сторінку 10 де чорним по білому написано "Стаття 15.Відповідальність військовослужбовців та інших осіб, на яких поширується дія дисциплінарних статутів, за вчинення адміністративних правопорушень" А далі, як би на розпиналися оті розумники, написано слідуюче: "ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ І ПРИЗВАНІ НА ЗБОРИ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНІ, А ТАКОЖ ОСОБИ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ НЕСУТЬ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ЗА ДИСЦИПЛІНАРНИМИ СТАТУТАМИ" Бачите розумники, що ще 1 червня, з дня введення в дію Кодекса УРСР про адміністративні правопорушення, законотворці передбачили, що пройде 31 рік і "розумники"будуть твердити щось протилежне. Варто теж саме процитувати із Закону "О всеобщей воиской обязанности СССР" процитувати витяги із Статутів Збройних Сил СРСР, але це до мене вже хтось робив.Тільки рашка щось чудить із партизанами, а вся решта колишніх Республік СРСР визнає партизан військовослужбовцями Збройних Сил.Так що непотрібно себе вважати занадто розумним, а всю решту дурнями.

      Удалить
    6. нас визнано на бумазі, а насправді цього непризнаютьні упф ні суди!

      Удалить
    7. Стаття 15. Відповідальність військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення адміністративних правопорушень
      Військовослужбовці, військовозобов'язані та резервісти під час проходження зборів, а також особи рядового і начальницького складів Державної кримінально-виконавчої служби України, служби цивільного захисту і Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, поліцейські несуть відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами. За порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, санітарних норм, правил полювання, рибальства та охорони рибних запасів, митних правил, вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією, порушення тиші в громадських місцях, неправомірне використання державного майна, незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, невжиття заходів щодо окремої ухвали суду, ухилення від виконання законних вимог прокурора, порушення законодавства про державну таємницю, порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, ці особи несуть адміністративну відповідальність на загальних підставах. До зазначених осіб не може бути застосовано громадські роботи, виправні роботи і адміністративний арешт.

      Інші, крім зазначених у частині першій цієї статті, особи, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів або спеціальних положень про дисципліну, у випадках, прямо передбачених ними, несуть за вчинення адміністративних правопорушень дисциплінарну відповідальність, а в інших випадках - адміністративну відповідальність на загальних підставах.

      Частину третю виключено.

      При порушенні правил дорожнього руху водіями транспортних засобів Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань та Державної спеціальної служби транспорту - військовослужбовцями строкової служби, а також вчиненні ними військових адміністративних правопорушень, передбачених главою 13-Б цього Кодексу, штраф як адміністративне стягнення до них не застосовується. У випадках, зазначених у цій статті, органи (посадові особи), яким надано право накладати адміністративні стягнення, передають матеріали про правопорушення відповідним органам для вирішення питання про притягнення винних до дисциплінарної відповідальності.

      За вчинення військових адміністративних правопорушень військовослужбовці, а також військовозобов'язані та резервісти під час проходження зборів несуть відповідальність, передбачену главою 13-Б цього Кодексу, за умови, якщо ці правопорушення не тягнуть за собою кримінальну відповідальність. десь так

      Удалить
    8. До сказанного выше Николаем Семенчуком могу добавить из Уголовного кодекса Украины, что действовал тогда:Статья 231 Понятие воинского преступления.Воинмкими преступлениями признаются предусмотренные настоящей главой преступления против установленного порядка НЕСЕНИЯ ВОИНСКОЙ СЛУЖБЫ,СОВЕРШЕННЫЕ ВОЕННОСЛУЖАЩИМИ, А ТАКЖЕ ВОЕННООБЯЗАННЫМИ ВО ВРЕМЯ ПРОХОЖДЕНИЯ ИМИ УЧЕБНЫХ ИЛИ ПОВЕРОЧНЫХ СБОРОВ...Далее, в этой, Х1 главе следуют статьи-Неповиновение.Неисполнение приказа.Сопротивление начальнику или принуждение его к нарушению служебных обязанностей.Угроза начальнику.Насильственные действия в отношении начальника.Нарушение уставных правил взаимоотношений между военнослужащими при отсутствии между ними отношений подчиненности.Умышленное уничтожение или повреждение военного имцщества.Нарушение правил обращения с оружием, а также веществами и предметами,представляющими повышенную опасность для окружающих.Нарушение правил вождения или эксплуатации машин.Нарушение уставных правил караульной службы.Нарушение уставных правил внутренней службы.Разглашение военной тайны или утрата документов,содержащих военную тайну.Халатное отношение к службе. и т.д.и т.п. Почему-то нет оговорок в указанных статьях-"только для солдат срочной службы" или "кроме призванных на сборы".А конкретно, как это есть в статье 231:...преступления...совершенные военнослужащими, а также военнообязанными во время прохождения ими учебных или поверочных сборов.

      Удалить
  61. Да , ждем 2019 год. Может Бог даст на апрель следующего года , если Ковальчук обратно все не испортит. Тогда забудут года на три п то и более.

    ОтветитьУдалить
  62. И причем здесь припятские,пострадавшие,гражданские ликвидаторы....Призванные на сборы ликвидаторы просто оспаривают свои права в судах.Здесь на сайте столько грязи уже вылили.Остановитесь.Хватит.Ведь невооруженным глазом видно,что ребята имеют право на эту долбанную 5кратку.И Минсоцполитики понимают,что сваляли дурака,только признавать ошибки не хотят.Прав тот у кого больше прав.Это правило нашей сегодняшней жизни.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Позиция "мы все одинаковые !" "Мы все герои,спасшие все человечество от ядреного монстра !" -она очень привлекательна.
      И она плавно подводит к мысли ,что и пенсии должны быть большими и одинаковыми у всех...Ну кроме награжденных,у них должно быть больше...
      А те кто говорит,что мы работали на ЛПА в разных по радиационной опасности местах,( за что и БЫЛА ПРЕДУСМОТРЕНА РАЗНАЯ ОПЛАТА труда в СССР)
      -они пытаются разъеденить ликвидаторов и льют грязь...
      Давайте не убирать грязь ,а прикроем ее салфеточкой... И не видно будет и красиво...
      Может все таки надо убрать и быть честными?

      Удалить
    2. станционники это и есть участники подготовки и проведения аварии на ЧАЭС.... у них самые большие пенсии

      Удалить
  63. Николай Семенчук, парадокс вашей ситуации заключается в том, что вы усрались дома, и подумали, а какой я могу из этого получить профит? Вы пришли обосраным на Американские горки и теперь предъявляете претензии к администрации Американских горок. Администрация вам отвечает, что мы конечно не возражаем, что вы обосраный, и даже готовы вам компенсировать это новыми трусами, но при тут мы к вашему слабому сфинктеру?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. что правда обосрался так пускай жопу замоет с мылом и всё

      Удалить
    2. краще пополоскай свій вонючий писок- бо сперма після мінета шефу тече по бороді!

      Удалить
    3. николай семенчук пус хорошо жопу подмоет тля второго захода

      Удалить
  64. Мое мнение:кто-бы что не говорил и какие- бы не выносили решения суды, но военнообязанные, призванные на сборы находятся на воинской службе. Получение ими увечья, болезни и т.п. , связанного с исполнением воинских обязанностей приравнивается в соотв. со ст.3 закона 2262 к получению увечья при прохождении срочной службы.Заметьте, значатся призванные на сборы в ст.3 где обычные срочники,а не в ст.4-где перечисленные офицеры.Приравниваются они по признаку ВЫПОЛНЕНИЯ ОБЯЗАННОСТЕЙ ВОИНСКОЙ СЛУЖБЫ.Анализ закона 2262 дает четкий вывод, что нахождение на сборах и получение увечья при выполнение воинских обязанностей( признано и законодательно закреплено),что это увечье полученное при прохождении срочной службы, а отсюда право на соц.защиту и пенсии одинаковые!Где в действующем законодательстве написано что-то противоположное?Пример:есть законодательное определение "матери-одиночки".Оно для всех законов, постановлений ,инструкций и т.п. ОДНО И ТО ЖЕ.Так и в данном случае. Поэтому Ст.59 часть 1 и 2 относятся ко всемвоеннослужащим, принимавшим участие в ликвидации аварии и ставшими от этого инвалидами. Часть 3 касается срочников, то в том числе и "партизан", которые являются таковыми согласно действующего законодательства. Все остальное -туфта!!! Плохо только, что мы живем не в правовом государстве.Всем удачи в борьбе с фемидой!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. згоден на всі 100 ! але потрібно дуже виважено підійти до заяви в конституційний суд .щоб він щозтлумачив дію ст.59 пункту3. це робота для професіонала з юридичною освітою і досвідом роботи в галузі права! чиє у на такі?

      Удалить
    2. раком семенчук ставай пора заход второй на уже

      Удалить
    3. Конституционный Суд уже вынес свое решение по 76 Закону.Оказывается отнимая льготы нам просто улучшают условия жизни, чтобы нам было легче, не так тяжело, как было советским пенсионерам.То же они ответят нам.

      Удалить
    4. Gal.ow.jur.30 мая 2018 г., 12:39:00
      извини а если бы не было занона 796 куда бы вы еще приплили п.3 2262?
      надо руководствоватся одним законом а не всеми какими вам хочется.

      Удалить
    5. 15.21.00. " а если бы не было занона 796 куда бы вы еще приплили п.3 2262?"Если бы небыло Занона (так написано)то естественно небыло бы необходимости в издании его через пять лет после катастрофы, которая не должна была произойти по заверению паракадемиков. И отсюда отпала бы целая цепь событий, породивших катастрофой на ЧАЭС. Та аллея из березок по количеству убиенных радиацией просто пустовала.Сидящие сейчас в инвалидных колясках спокойно бы бродили по лесу с внуками собирая ягоды, отпала необходимость траты львинной доли пенсии на лекарства, одноногие мои побратимы не мучились в тех неподъмных протезах. И этот перечень можно еще и еще продолжать на тему если бы небыло 796 закона.

      Удалить
    6. 15.21.00. " а если бы не было занона 796 куда бы вы еще приплили п.3 2262?"Если бы небыло Занона (так написано)то естественно небыло бы необходимости в издании его через пять лет после катастрофы, которая не должна была произойти по заверению паракадемиков. И отсюда отпала бы целая цепь событий, породивших катастрофой на ЧАЭС. Та аллея из березок по количеству убиенных радиацией просто пустовала.Сидящие сейчас в инвалидных колясках спокойно бы бродили по лесу с внуками собирая ягоды, отпала необходимость траты львинной доли пенсии на лекарства, одноногие мои побратимы не мучились в тех неподъмных протезах. И этот перечень можно еще и еще продолжать на тему если бы небыло 796 закона.

      Удалить
  65. Они сначала прикормили судей,а теперь ими управляют.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Как бы там небыло, но дерибанить государство надо аккуратно,осторожно и правдоподобно.Чувства меры, главное, не надо терять.
      сутки-24часа. 24-20,5= 3,5ч.


      "Судом враховано, що відповідач не має права надавати оцінку рішенню Сквирського районного суду Київської області та змісту довідки, яка видана на його підставі, враховуючи те, що цим рішенням встановлено факт перебування позивача у відрядженні в м. Припять з 7 по 13 червня 1986 р., де тривалість його робочого дня щоденно становила 20 годин 30 хвилин."

      http://reyestr.court.gov.ua/Review/74093119

      Удалить
    2. "... у відрядженні в м. Припять ..."
      А какая организация, предприятие г.Припяти поставила печать на командировочном в червне 1986 г.? ))))))))))))))
      Человек работал не только по 20 годин и 30 хвылин, но ещё и в выходные дни. Понимаю его горе, ведь зарплату для расчета пенсии ограничили 3000 руб. А тут выходит все 10 000 рупий. Вот вам и пенсия в 50 000.
      Поэтому Семенчуки и бесятся, почему другим можно а им нельзя.

      Удалить
    3. семенчук був партизаном ! середня заробітна плата на підприємстві була 300 крб це по відрядним розцінкам! а тариф 4.24 в день ! і ти анальний вважаєш це справедливо що мені нарахували кратність по тарифу! я служив 24 години на добу а зарплату нарахували по постанові за 6 годин! і ти падаль ще відкриваєш свій писок на мене. що я хочу чогось зайвого ! ні я хочу СПРАВЕДЛИВОСТІ ! нарахували строковикам із 5 мінімалок - нарахуйте і мені так як я в зозумінні изакону про військову повиність являвся військовослужбовцем строкової служби !а що кажуть холуї із вс - мене мало цікавить ! ім скажуть завтра що петя царь і вони це узаконять!

      Удалить
  66. Николаю Семенчуку. Может Бог даст Вам возможность подготовить правильную заявку в Конституционный суд по ст.59. От Всех военнослужащих.,партизан и кадровых желаю Вам Удачи. С уважением.Петр

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ні я це напевно незможу сам потрібні фахіфці! ви напевно небачили статистику коституційного із 960 заяв, які надійшли від скарників,неприйнатими вважаються десь % 95 то нам потрібні фахівці! у мене був добрий знайомий суддя у відставці, але нажаль погиб в автокатасрофі Царство йому небесне. Чередняков Сергій Михайлович!Він би написав цю заяву! заміни на даний час -небачу!

      Удалить
    2. Михайлович! Не пали хату.

      Удалить
  67. Коментарі пов'язані з "николай семенчук" набувають такого зашкального натуралізму... Прохання жінкам і неповнолітнім цього не читати.

    ОтветитьУдалить
  68. К сожалени, продажных намного больше людей, чем Н. Семенчук. Здоровья этому отважному мужчине, который борется с системой.

    ОтветитьУдалить
  69. и если за военных идет борьба в судах, то за обычных ликвидаторов-рабочих, увы....их пенсии по ПКМ 1210 не поднялись ни на копейку по заработку в зоне. Вообще о них забыли. Не приняли ни одного законадательного акта про "осовременивание" их пенсий по ПКМ1210. Все те рабочие -ликвидаторы просто попали под дискриминацию.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. О каких военных Вы говорите? Я кадровый военный. Пенсия уже 7 лет считается по формуле постановы 1210, где стоит 2006 год. В какой суд мне идти?

      Удалить
    2. Кадровому военному 18:43:00.Не пробовали перейти на военную пенсию,Ребята перешли, где-то в районе 6т.пенсия.УПФ конечно противятся, но пробовать надо.Конечно в ребят 2гр.инвалидности, партизаны,а кадровому и подавно положено.Пробуйте, не читайте бредятину что пишут шакалята(даже не шакалы).Суды всегда были дороже, да и нервишек потрепят.

      Удалить
  70. За военных борьба в судах это спорный вопрос. Я думаю все мы сидим в одной лодке. Пока никто не думает нам освоевременивать , или ждут пока мы все исчезнет кто куда : кто в могилу кто перейдет на военную пенсию ,кого как сказал Река дети накормят. С судами тоже печаль. У меня вопрос Кто рулит на данном этапе ликвидаторам ? Кто старший? Куда все делись ? Ковальчука Прошу не отзываться. Нам надо лидера.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Возьмите и назначте меня.Но заранее предупреждаю, что у ни х на каждого заранее заготовлен способ как приручить, прибрать к рукам.На второй или на третий день мне потихоньку пересчитают пенсию, подскажут какие бумажки добавить, а какие убрать из дела.Далее, к какому-то дню прилёта скворцов или еще какому-то придуманному празднику мне дадут силуминку на грудь и тут я счастливо начну такие песни петь об очередной заботе руководства, что соловьи померкнут.Не надо никаких лидеров, надо те деньги, что за 32 года сэкономил на нас атомный монстр, который нас искалечил, но не только не несёт никакой материальной ответственности, но ежегодно на нашу шею вешает ещё и ещё дополнительно искалеченных на атомных производствах пострадавших по типу битый небитого везёт.Все дрязги из-за отсутствия денег на нас-возьмите их в тех, кто виноват в наших болячках-ликвидаторам, переселенцам, проживающим на радиоактивно загрязненных террриториях-пусть платят атомные монополисты.Те, которые получили увечье не на Чернобыле- атомные монополисты.Ядерщикам пусть плотит Министерство Обороны, оставили им при дележке военного имущества горы,до сих пор на складах еще советские шмотки догнивают.А так-повесили все на Бюджет, конечно так проще, чем требовать с атомных монополистов и с военных в порядке регреса возмещать выплаты пенсий и прочих расходов, связанных с ликвидацией последствий ЛПК на ЧАЭС.

      Удалить
  71. ТАК И ОБЫЧНЫМ И НЕ ОБЫЧНЫМ ЛИКВИДАТОРА И ПАРТИЗАНАМ НЕЧЕГО НЕ КОПЕЙКИ НЕ ДОБАВИЛИ ПО ПОСТАНОВЛЕНИИ 1210 .КАКАЯ БОРЬБА ЧТО ВЫ ШЕПЧИТЕ НЕ КОМУ НЕ ДОБАВЯТ

    ОтветитьУдалить
  72. НЕ КОМУ НЕ КОПЕЙКИ НЕ ДАЛИ НЕ ОБЫЧНЫМ И НЕ ОБЫЧНЫМ НЕ ПАРТИЗАНАМ НЕ КОМУ НЕ ПО СУДАМ НЕ БЕЗ СУДОВ И НЕ ДОБАВЯТ ПО ПОСТАНОВЛЕНИЮ 1210 ЧЕГО ЗАВИДОВАТЬ КТО ТАКИЕ НЕ ОБЫЧНЫЕ НАВЕРНО ТЕ ЧТО ПО КРЫШЕ ГРАФИТ НОСИЛ ЛОПАТОЙ НО ЭТИХ ДАВНО УЖЕ НЕТУ РЕБЯТ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Херсон Дунаев ВладимирДмитревич был 14раз на крыше и жывой уч.ЛПА 2кат. А Партизан.Проверте тел.0953943338

      Удалить
    2. "Херсон Дунаев ВладимирДмитревич был 14раз на крыше и жывой уч.ЛПА 2кат. А Партизан."
      =
      Ну что тут скажешь? Здоровья ему ! И таких я знаю много,пока еще живых,..И они, как правило, с категорией 2А...
      Просто их не видно из-за героев спасших цивилизацию на планете Земля... Потому что горластых героев образовалось в десятки раз больше...

      Удалить
  73. Гражэданским ликвидаторам пипец

    ОтветитьУдалить
  74. Сегодня должна быть рабочая группа. Так вот войтов заболел собака не приехал.

    ОтветитьУдалить
  75. обычным и не обычным и партизанам что были от военкомата призваны не кому не копейки не по суду не без суда не добавели и не добавят и не плач аноним 16:44 .что тебе грошей не кинули по постановлению 1210 не кому не дали кроме солдату срочной службы так не плач пожалуста дорогой .

    ОтветитьУдалить
  76. На жаль Харківський апеляційний начав відказувати . І це означатиме так ( кто успел тот не опоздал )

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. нетреба падати духом ! побільше позовів і стіна впаде. є ще верховний я надіюся що там є і чесні судді! на край велика палата вс. чи коситуційний!

      Удалить
  77. Всем не открутишь.Нас таких много.Откручивать надо тем, кто колотит всем этим.Получая нормальную пенсию ты бы в час ночи дурью не маялся, а тяпнув коньячку дрых без задних ног.

    ОтветитьУдалить
  78. ЗА ЭТУ ДИСКРИМИНАЦИЮ ИХ НУЖНО СУДИТЬ ТАК КАК ДИСКРИМИНАЦИЮ ПОДТВЕРДИЛ И ОМБУДСМЕН И КАБМИН С ЭТИМ СОГЛАСИЛСЯ

    ОтветитьУдалить
  79. ВСЕ ПЕНСИОНЕРЫ УКРАИНЫ В ТОМ ЧИСЛЕ И ЧЕРНОБЫЛЬЦЫ ПЕНСИИ ПЕРЕСЧИТАЛИ ИЗ ЗАРОБОТКА 2014-2016ГГ ТОЛЬКО ПО ПСТАНОВЕ 1210 ОСТАВИЛИ ЗА 2006Г

    ОтветитьУдалить
  80. ДЛЯ ПРИЛИПАЛ.Обьясняю последний раз:если законодатель в каком-либо законе определил категорию людей и приравненных к ним (в данном случае срочников и приравненных к ним призванных на сборы), что они при наличии определенных условий (в данном случае инвалидность при выполнении воинской обязанности) имеют право на равную соц.защиту и обеспечение, то эти категории людей имеют одинаковую правовую (социальную) защиту независимо от того где и при исполнении каких обязанностей воинской службы они стали инвалидами.ГЛАВНОЕ, ЧТОБЫ ЭТИ УСЛОВИЯ ПРОДОЛЖАЛИ ОСТАВАТЬСЯ РАВНЫМИ.Т.е.ликвидаторы не стали бы требовать равной пенсии, если бы это был какой-то другой закон, что регулировал бы такие отношения (обстоятельства)в которых ликвидаторы не участвовали. Но в данном случае как у срочников, так и у призванных на сборы продолжают соблюдаться одни и те же условия и одно и то же правовое поле.При наличии вышеупомянутых признаков общности, у них добавляется еще один общий признак-это участие в ликвидации аварии.Все остальное осталось неизменным.Подтверждение этому можете найти в ч.1 ст1прим. и ст.11 закона 2862. И вы хоч землю грызите, но право на перерасчет пенсии по ч.3ст.59 призванные на сборы ИМЕЮТ. А как будут"тлумачити" эти нормы права судьи, не удивлюсь если по-другому.за свою практику пришлось столкнутся со многими "дубами". А на этот омерзительный сайт как-то особого желания заходить уже нет.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ответьте пожалуйста, на такие вопросы:

      Что такое "виконання обовязкив Вийськовои службы" "службови обовязкив", с указанием нормативно-правового акта в котором даётся определение и когда возникают такие обовязки?

      Каким образом, где это указано, что Закон 2262 распространяется на Вийськовозабовязаных до вступления этого Закона в действие с 01.01.1992 г.

      Если Законом 769 Вийськовозабовязаных визнано Вийськовослужбовцями, то какой Вийськовои службы? Согласно законодательства СССР служба определялась как Действительная и в Запасе, находились ли Вийськовозабовязани на Действительной военной службе в период участия в ЛНА на ЧАЕС?

      Имеет ли юридическое право Украина вносить изменения в законодательство СССР?

      Пока хватит вопросов, постарайтесь ответить.

      Удалить
    2. Gal.ow.jur!! дякую за роз'яснення і підтримку! Дуже ВАС прошу - зробіть зразок позову по цій проблемі!! Ви юридично підкована людина ! Ви краще нас розумієе всі ці підводні камені які нас чекають. ми просто ідемо в пітьмі наосліп! А краще щоб зробили зразок звернення до контитуційного суду я готовий заплатити розумну ціну! мій адрес є на сайті в колонці зліва Ви все тут розклали по полицях ! дай Вам боже здоров'я! надіємося на вашу допомогу!

      Удалить
    3. Шановний Миколо Михайловичу!Відносно позову-то ви його склали не гірше багатьох знаних юристів.В позовах головне правильне викладення обставин і посилання на нормативну базу. а ось відносно звернення до Конституційного Суду, то я не розумію що Ви на даному етапі хочете.Адже Конституційна скарга на відповідність Конституції України (конституційність) закону України (в даному випадку ст.59 закону796) може бути подана особою в разі, якщо всі інші національні засоби юридичного захисту ВИЧЕРПАНО. До того ж КС не є контролюючою інстанцією щодо судів системи судоустрою України і він не розглядає питання конституційності рішень судів. А за гроші згадувати не треба.Головне- щоб було здоров'я, чого Вам і бажаю!

      Удалить
    4. Вибачте, якщо ненароком образив. ні я розумію що треба пройти три судові інстанції якщо рішення є остаточним то в особи виникає право на звернення із заявою до кс із підстав що (як вважає позивач) суди застосували закон ,чи норму закону , яка немусить бути застосована до нього?я так розумію чи я щось напутав? але по аналогії звернення громадянки Присяжнюк до кс ми маємо теж право звернутися до суду чи ні?

      Удалить
    5. Gal.ow.jur31 мая 2018 г., 13:33:00
      столкнутся со многими "дубами".
      а ты что лучше дуба?

      Удалить
  81. ЛИКВИДАТОР31 мая 2018 г., 19:09:00

    ОМБУДСМЕН ПОДТВЕРДИЛ ДИСКРСМИНАЦИЮ КАБМИН СОГЛАСИЛСЯ С ЗТИМИ ВЫВОДАМИ ТАК ЧЕГО ОНИ ЖДУТ ВСЕ ПЕСИОНЕРЫ ПОЛУЧАЮТ ПО З/П 2014-2016ГГ А ПО 1210 ЗА 2006Г НАДО С НИМИ СУДИТЬСЯ ЧТОБЫ ПЕРЕРАЩЕТ ОСОВРЕМЕНИВАНИЕ СЧИТАЛИ С МОМЕНТА ПЕНСИОННОЙ РЕФОРМЫ

    ОтветитьУдалить
  82. 112 Украина: Николай Шамбир в программе "Голос народа", 01.06.2018

    https://ua.vkadri.com/video/112-ukrayna-nykolai-shambyr-v-prohramme-holos-naroda-01-06-2018.html

    ОтветитьУдалить
  83. То що він там розказав, бо ссилка якась "лєва" чи може такий комп що не баче.

    ОтветитьУдалить
  84. Еще для особо умных.Был и есть такой документ: СОВЕТ МИНИСТРОВ СССР

    П О С Т А Н О В Л Е Н И Е

    17.02.1981 N 193


    Об утверждении Положения о льготах для военнослужащих,
    военнообязанных, лиц, уволенных с воинской службы в
    отставку, и их семей

    { С изменениями, внесенными в соответствии с Постановлениями
    Совета Министров СССР




    Во исполнение постановления ЦК КПСС, Президиума Верховного
    Совета СССР и Совета Министров СССР от 23 марта 1978 г. N 229
    ( v0229400-78 ) "Вопросы Свода законов СССР" и в целях устранения
    множественности нормативных актов о льготах для военнослужащих,
    военнообязанных, лиц, уволенных с воинской службы в отставку, и их
    семей Совет Министров СССР П О С Т А Н О В Л Я Е Т:

    1. Утвердить прилагаемое Положение о льготах для
    военнослужащих, военнообязанных, лиц, уволенных с воинской службы
    в отставку, и их семей.

    2. Обязать Советы Министров союзных и автономных республик,
    исполнительные комитеты краевых, областных, окружных, районных,
    городских, районных в городах, поселковых и сельских Советов
    народных депутатов, руководителей министерств, государственных
    комитетов и ведомств СССР и союзных республик, а также
    руководителей предприятий, учреждений и организаций обеспечить
    постоянный и строгий контроль за неуклонным соблюдением всеми
    должностными лицами Положения о льготах для военнослужащих,
    военнообязанных, лиц, уволенных с воинской службы в отставку, и их
    семей.

    3. Распространить льготы, предусмотренные Положением,
    утвержденным настоящим постановлением, соответственно на
    военнослужащих, военнообязанных, лиц, уволенных с воинской службы
    в отставку, органов Комитета государственной безопасности СССР и
    их семьи.
    Как видите военнослужащие и военнообязанные тогда, при союзе, это было одно целое,каждое лето целина и прочие "сборы".Это сечас нет ни того, ни другого, вот их поэтому бесит, что мы как-то жили,служили,потом ездили друг другу в гости,надо было в Чехию-побросав трактора или токарные станки становились в строй, мы пересаживались в танки, БТэры и вперед,надо было одеть тот ненужный ОЗК-одевали и работали потому, что у нас за спиной была Родина.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ",надо было в Чехию-побросав трактора или токарные станки становились в строй, мы пересаживались в танки, БТэры и вперед,"


      А зачем? Что Вы там забыли? Может быть лучше было бы пару лишних гектаров вспахать?

      Удалить
    2. "надо было одеть тот ненужный ОЗК-одевали и работали потому, что у нас за спиной была Родина."
      ==
      И смотрите что получается... Родина тогда оплатила Ваш труд на ЛПА,но сейчас вы с этой оплатой НЕ СОГЛАСНЫ ...Потому что вас не устраивает размер пенсии исчисленный из этой же зарплаты (?)...Парадокс же заключается в том,что претензии предъявляются не к той Родине (которой вы восхищаетесь),а к другой...
      И претензии имеют вполне конкретное денежное выражение в 6,8,10 минималок...

      Удалить
    3. ти чи тупий чи просто даун! за роботу в зоні отримували ті хто працював у вітрядженнях і то не факт що платилось правильно з урахуванням всіх як ти кажеш оплат! без премій підвищень і багато ще чого! а партизанам взагалі неплатили за ту конкретну робоу в зоні - а платили по тарифу підприємств де до призиву працювали призвані! дійшло чи ні! придурок!

      Удалить
  85. Левым анонимам.Да, у нас была Родина, за которую мы по приказу шли и в Чехию, и в Афган, и в Чернобыль.Почему ты один с другим не идешь защищать свою Родину, которая дала тебе по покупному диплому занимать довольно таки неплохой пост, не ездишь ты на работу в отцовских "жигулях" а в крутой иномарке, что тебе мешает взять в руки Джевеллину и сидеть в окопах на передке, защищая "Свою"Родину.Заодно заработаете и себе льготы, и не будет давить жаба за 6-8-10.

    ОтветитьУдалить