До уваги інвалідів війни та ЧАЕС

20.01.2020 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду: судді-доповідача – Тацій Л.В., суддів: Саприкіної І.В., Коваленко Н.В., Кравчука В.М., Єзерова А.А., в приміщенні суду за адресою: вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ, розгляне зразкову адміністративну справу за позовом інваліда війни та ЧАЕС Шабельника Миколи Васильовича, представник позивача: Бургас Ігор Христофорович, до Головного Управління Пенсійного фонду України в Харківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, стягнення суми. 

(https://supreme.court.gov.ua/supreme/pro_sud/zrazkova-sprava/zs_9901_22_19).

Вирішуватися має спір про законність відмови органів Пенсійного Фонду України застосовувати до інвалідів війни, які отримали інвалідність під час ліквідації Чорнобильської катастрофи, формули встановленої статтею 21  Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9.04.1992 р. № 2262-XII (надалі - Закон № 2262) з урахуванням приписів статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 р. № 796-ХІІ (надалі - Закон № 796) в тлумаченні рішення № 1-р(ІІ)/2019 Конституційного Суду України від 25 квітня 2019 року за конституційними скаргами Скрипки Анатолія Володимировича та Бобиря Олексія Яковича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини третьої статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Ця зразкова справа буде розглядатися за позовом складеним головою Центру віктімізаціїї Чорнобильської катастрофи Бургаса І.Х. Абсолютно ідентичні позовні заяви подані 61 інвалідом війни та ЧАЕС Харківської області та 47 інвалідами війни та ЧАЕС Полтавської області.

Законодавством України порядок та умови призначення пенсії по інвалідності військовослужбовцям для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків) визначений розділом ІІІ (пенсії по інвалідності) Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9.04.1992 р. № 2262-XII (надалі - Закон № 2262).

В частковості стаття 21 цього розділу встановлює, що розмір пенсій по інвалідності внаслідок війни військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, визначена в розмірах: для інвалідності I групи - 100 процентів, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку).

Особливе значення мають конституційні гарантії, які не дозволяють обмежувати розмір пенсій встановлений статтею 21 Закону № 2262.

Так Конституційний Суду України в рішенні № 7-рп/2016 від 20 грудня 2016 р. визначив, цитата:

«Конституційний Суд України вважає, що норми-принципи частини п'ятої статті 17 Конституції України щодо забезпечення державою соціального захисту громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей є пріоритетними та мають безумовний характер. Тобто заходи, спрямовані на забезпечення державою соціального захисту вказаної категорії осіб, у зв'язку, зокрема, з економічною доцільністю, соціально- економічними обставинами не можуть бути скасовані чи звужені...

Конституційний Суд України стверджує, що обмеження максимального розміру пенсії та призупинення виплати призначеної пенсії особам, яким право на пенсійне забезпечення встановлене Законом № 2262, порушує суть конституційних гарантій щодо безумовного забезпечення соціального захисту осіб, передбачених частиною п'ятою статті 17 Конституції України, які зобов'язані захищати суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність України».

Але Пенсійний фонд України відмовляється нараховувати та виплачувати інвалідам війни, які отримали інвалідність внаслідок ліквідації Чорнобильської катастрофи, пенсії по інвалідності в розмірі: для інвалідності I групи - 100 процентів від 5 мінімальних заробітних плат, встановлених законом на 1.01.відповідного року, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів, що в 2019 році повинно становити:  для інвалідності I групи - 20865 гривен, II групи – 16692 грн., III групи – 12519 грн.

З першого січня 2020 року розмір мінімальної заробітної плати підвищено до 4723 гривен, відповідно пенсія по інвалідності повинна становити: для інвалідності I групи - 23615 гривен, II групи – 18892 грн., III групи – 14169 грн.
Пенсійний фонд України мотивує це тим, що частина 3 статті 59 Закону № 769, на його думку, врегульовано виключно постановою Кабінету Міністрів України № 1210, яка зменшує розмір пенсії по інвалідності інвалідам війни, які отримали інвалідність внаслідок ліквідації Чорнобильської катастрофи, практично в два рази.

На жаль судді як Харківського окружного адміністративного суду, так і Полтавського окружного адміністративного суду, займають станом на сьогодення неправомірну позицію. Тільки такі судді Харківського окружного адміністративного суду як Панченко Ольга Володимирівна, Заічко Олена Вікторівна, Зінченко Андрій Вікторович винесли рішення про нарахування по статті 54 Закону № 769 по прямій нормі закону, без обмежень (тобто по формулі процент втрати працездатності помножений на 5 мінімальних заробітних плат, приклад справа № 520/11027/19, реєстр №  85708332) в той час як ВСІ судді Полтавського окружного адміністративного суду зайняли позицію, що частина 3 статті 59 Закону № 796 регулюється виключно постановою № 1210.

В мене склалося враження, що судді Полтавського окружного адміністративного суду або взагалі не читають рішень Конституційного Суду України, або мають своє бачення справедливості, в якому ні рішення Конституційного Суду України, ні сама Конституція України не мають ніякого значення…

Тому я був вимушений звернутися до Верховного Суду, так як частиною 1 статті 36 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Верховний Суд визначений як найвищий суд у системі судоустрою України, який забезпечує сталість та єдність судової практики у порядку та спосіб, визначені процесуальним законодавством, розгляд даної справи як зразкової створить підґрунтя для належного захисту прав позивачів та, як наслідок, для підвищення значно підірваної серед ліквідаторів  довіри до судової гілки влади.

Я маю впевненість, що судді Верховного Суду знають як Конституцію України так і висновки Конституційного Суду України. І не будуть їх порушувати.

Так що ж вирішив Конституційний Суд України 25 квітня 2019 року в рішенні № 1-р(ІІ)/2019?

1. Військовослужбовці, які виконували військовий обов'язок під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, мали однаковий статус, однакові обов'язки та функції, в результаті виконання яких їх здоров'ю заподіяна шкода, тому право отримувати пенсії обчисленні виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, повинно бути поширене на всіх військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

2. За змістом статей 17, 65 Основного Закону України громадяни України, які захищають Вітчизну, незалежність та територіальну цілісність України, виконують конституційно значущі функції; тож держава повинна надавати їм і членам їхніх сімей особливий статус та забезпечувати додаткові гарантії соціального захисту відповідно до частини п'ятої статті 17 Конституції України як під час проходження служби, так і після її закінчення; щодо осіб, на яких покладається обов'язок захищати Україну, її незалежність та територіальну цілісність, та членів їхніх сімей частиною п'ятою статті 17 Конституції України передбачено особливий соціальний захист, який не обмежено умовами й рівнем, встановленими у статті 46 Основного Закону України.

3.        Особливості призначення пенсій військовослужбовцям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, передбачені у статті 59 Закону.

Все - Конституційний Суд України визнав загальною для всіх військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і внаслідок цього стали особами з інвалідністю всю статтю 59 Закону № 796, та заборонив любу дискримінацію серед інвалідів війни, які ліквідували ціною свого життя, здоров’я Чорнобильську катастрофу. 

Тому всі інваліди війни та ЧАЕС мають право вибору, яке їм надає частині 2 статті 59 Закону № 796, яка визначає:

«Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків), або відповідно до статті 54 цього Закону».

І частина 3 цієї статті є загальною для усіх інвалідів війни та ЧАЕС, які б умови та порядок призначення належної їм пенсії по інвалідності вони не вибрали – чи то відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» чи відповідно до розділом ІІІ (пенсії по інвалідності) Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

 Не потрібно мати юридичну освіту, щоб зрозуміти, що право нараховувати пенсію по інвалідності з п’ятикратного розміру заробітної плати визначеної законом на 01.01 відповідного року має відношення до всіх інвалідів війни та ЧАЕС, інакше буде мати місце дискримінація, вже заборонена рішенням Конституційного суду України № 1-р(ІІ)/2019 від 25 квітня 2019 року.

Для юристів скажу, що  правові норми, викладені у статті 59 Закону № 796 за формою диспозиції є уповноважуючими, за колом суб'єктів - спеціальними, а за роллю у механізмі правового регулювання - загальними. Правовий аналіз всієї статті 59 Закону № 769 встановлює її відсильний характер - застосовуватись вона може виключно в порядку та на умовах залучення або статті 54 Закону № 769, або розділу ІІІ Закону № 2262, оскільки загальна норма конкретизується у спеціальній і реалізується тільки через неї.

Також звертаю увагу всіх, що єдиною вимогою щодо вибору порядку та умов між статтею 54 Закону № 769, або розділом ІІІ Закону № 2262 законом визначено наявність «бажання» позивача.

З урахуванням роз'яснень Міністерства юстиції України (наприклад № 0028323-11 від 19.04.2011 р. «Щодо форми правочинів») бажання особи знаходить свою реалізацію в правочині, який може вчинятися як письмово, так і усно. Правочин, для якого законом не встановлена обов'язкова письмова форма, вважається вчиненим, якщо поведінка сторони засвідчує її волю до настання відповідних правових наслідків.

Але я рекомендую інвалідам ЧАЕС та війни звертатися до органів Пенсійного фонду України з письмовою заявою, в якій чітко визначати своє бажання отримувати пенсію по інвалідності, розраховану з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року в порядку та на умовах встановлених розділом ІІІ Закону № 2262, в розмірі не меншому ніж визначено статтею 21.

Заява може мати такий вигляд:


До Головного управління Пенсійного фонду України 
в ________________________________ області
________________________________________
________________________________________
________________________________________
(ПІБ, домашня адреса, телефон, група інвалідності)



ЗАЯВА.

Відповідно до частини 2 статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 р. № 796-ХІІ заявляю про своє бажання отримувати належну мені пенсію по інвалідності в порядку та на умовах розділу ІІІ Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9.04.1992 р. № 2262-XII в розмірі визначеному статтею 21 цього закону розраховану з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Дата                                                                                                         Підпис


Якщо таку заяву здати на протязі грудня 2019 року, то на початку 2020 року вже можливо буде звернутися до окружного адміністративного суду. Тоді, фактично, 20 січня 2020 року розглянуть і Вашу позовну заяву.

Якщо громадою буде виявлено бажання, то типова позовна адміністративна заява буде оприлюднена на протязі найближчого часу.

З повагою 
Ігор Бургас




103 комментария:

  1. Уважаемый Игорь Бургас,скажите пожалуйста эти образци заяв косаются гражданских ликвидаторов которые имеют статус инвалида войны?

    ОтветитьУдалить
  2. Уважаемый Владимир - до 1991 года войска ГО входили в состав МО СССР. Это заявление имеет отношение ко всем инвалидам войны - пожарникам, МВД, ГО и т.д.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. читайте ст.10 закону 796. але є одне але! закон 2262 це спеціальний закон, яким передбачено статус військовослужбовця любої категорії!. як на мою думку Г.О. І М.В.Д. НЕПІДПАДАЮТЬ ПІД ЦЕ ВИЗНАЧЕННЯ ХОЧ ЗАКОНОМ 796 ЦЕ ПЕРЕДБАЧЕНО!!

      Удалить
    2. Законом № 2262 передбачено пенсії на умовах цього закону для військовослужбовців, а також ГО, МВД і тд. стаття 1 з позначкою 2, а типову позовну заяву опублікувати я однозначно за, чому про це не просять співрозмовники у коментарях а вумничають для мене загадка.

      Удалить
    3. Пожалуйста, опубликуйте форму (формулу с указанием вводных) для перерасчета пенсии на которую вы претендуете в своем иске. Или отправьте на constanta2233@gmail.com
      Спасибо

      Удалить
    4. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
  3. С такой заявкой я звертався неодноразово до пенсионного фонда тоже раз отримував видмову. З привожу видмови звертався до уповноваженого з прав людини до горячо линии кабинета министров та також отримав видмови.

    ОтветитьУдалить
  4. "Планетарник"!16 дек. 2019 г., 04:07:00

    Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  5. Ну фсе,ждем постанову КМУ 1210/2

    ОтветитьУдалить
  6. Двумя руками и тремя ногами поддерживаю все инициативы ребят по улучшению пенсионного обеспечения. Как говориться "и хочется и колется", кто откажется от более больших денег? Не знаю, что Бургаса побуждает вести юридически-правовую войну с властью, но как не ему знать на ,что способна власть если ее ДОСТАТЬ, даже обоснованными требованиями. Ну посмотрим на январскую развязку.

    ОтветитьУдалить
  7. Все помнят судьбу пенсий подтвержденных в суде? Одно дело когда сама власть дает добро на повышение, другое когда через "правовой напор" в нашем "правовом государстве". Мое мнение, добиваться через диалог в провластных кабинетах. А судиться, значит изначально стать в оппозицию к власти, от которой зависим, и у которой просим. Хорошая тактика или нет, скоро покажет? История в 2011 года еще не померкла в памяти, все помнят реакцию в поисках "справедливости". А историю надо знать, что бы не повторять ошибок прошлого, или менять методы достижения желаемого.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ПФ і Суд справа №816/1224/18 результат -О

      Удалить
    2. А ЧОМУ ВИ ТОДІ НЕСУДИЛИСЯ ПО СТ.58 КОНСТИТУЦІЇ? Є РІШЕННЯ КСУ ПО ЦЬОМУ ПИТАННЮ! Я ПОДАВ У 2017 РОЦІ БУЛА ВІДМОВА ДВОХ СУДІВ ( НАВІТЬ НЕПОСУТІ) СПРАВА ЗАСТРЯЛА В ВАСУ. А ЗАРАЗ ДЕСЬ В ВС.

      Удалить
    3. ДЕСЬ В ВСУ, жду чи відк.провадження.

      Удалить
    4. провадження відкрито васу. а передано до вс відповідно до закону про реформування судів!

      Удалить
    5. А Ви одержуєте пенсію по ст 59???

      Удалить
  8. Риски в том, что это судилише коснется не десяти человек, а вызовет цепную реакцию. И если предположить поддержку суда, что повлечет за собой на наше посягательство на деньги из бюджета ...... . Вот она заковыка.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И шо ? Прямо таки (как у Пушкина) где герои старик,старуха и золотая рыбка?
      Типо останемся ,как старуха, у разбитого корыта?

      Удалить
    2. Вот точно подмечено, все останется, как в сказке, власть при деньгах, мы, как обычно возле корыта, да и с новоиспеченным шмоном. Если Бургас такой вундеркинд, пусть власти на пальцах объяснит нашу правоту без суда и следствия.

      Удалить
  9. ПФ і Суд справа №816/1224/18 результат -О

    ОтветитьУдалить
  10. У тексті Порядку №1210 не зазначено механізму обчислення пенсії по інвалідності особам з інвалідністю внаслідок війни, згідно пункту 9-1.(Застосовується до осіб з інвалідністю)
    у тексті Закону №796-12,2262-12 слова "інвалід", "інвалід з дитинства", "дитина-інвалід" та "інвалід війни" в усіх відмінках і числах замінено відповідно словами "особа з інвалідністю", "особа з інвалідністю з дитинства", "дитина з інвалідністю" та "особа з інвалідністю внаслідок війни" у відповідному відмінку і числі згідно із Законом № 2148-VIII від 03.10.2017

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Прикінцеві положення Закону України Про державний бюджет України, якими встановлено, зокрема, що норми і положення ст. 20, 21, 22, 23, 30, 31, 37, 39, 48, 50, 51, 52 та 54 Закону № 796-XII застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України виходячи з наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України. Як бачимо ст.59 в цьому переліку відсутня,тобто КМУ не надано будь якого права застосовувати якісь розміри,чи якісь формули(по постанові 1210) при нарахуванні пенсії. Застосуванню підлягає ст.59, як норма прямої дії, яка має вищу силу над постановою КМУ, тобто як зазначено в ст.59:- 5 кратна мінімальна заробітної плати. Правильно чи ні?

      Удалить
  11. Ага,уже доказали, что гражданские такие же ликвидаторы, как и военные. Все понятно, что по гражданским страничку уже перевернули.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. «Укриття» (більш відомий як «Саркофаг») — ізоляційна споруда над четвертим енергоблоком ЧАЕС, побудована до листопада 1986 року після вибуху 4-го реактора.
      На створення було витрачено 400 тисяч кубометрів бетонної суміші і 7 тис. тонн металоконструкцій, термін будівництва — 206 днів. На будівництві працювало 90 тисяч людей...
      https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F_(%D0%A7%D0%90%D0%95%D0%A1)

      Удалить
  12. Постанова 1210 (на яку посилається ПФУ та адміністративні суди) протерічить рішенню Конституційного Суду від 25.04.2019 року,чим більша мінімальна заробітна плата на 1 січня і середня заробітна плата (дохід) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески за рік, що передує відповідному року,тим меньше буде коефіцієнт з якого нараховується пенсія, тобто ПАРАДОКС, пенсія після перерахунку буде меньше ніж за попередні роки, що суперечить чинному законодовству. ПФУ вчиняє злочин коли пенсія нараховується не за рішенням КСУ а за Азіро-Гройсмановською постановою 1210 яка іде в розріз з законодавством України.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Что есть "законное и незаконное" определяется не конституцией , а действующей властью и режимом. Примеров масса. При Юще 6-8-10 было подтверждено решением КСУ 2008г., а при Азарке в 2011г. все перевернули, опять же на решении КСУ. Думаете в нашем "пластичном" законодательстве, что то изменилось?

      Удалить
    2. Приклад: пенсія яка була нарахована 2017 ликвидаторам аварии ЧАЕС- втрата прцездатності 50 відсотків (в основном строкової служби та одиниці які виграли по судам)згідно статті 59 та постанови 1210 склала 7204 гривні,
      а вже за 2019 рік всім кому була нарахована пенсія згідно статті 59 та постанови 1210 втрата працездатності 50 відсотків склала 6689 гривень. Тобто Рішення КСУ не було виконане

      Удалить
    3. В 2017г. Кз = 3200×5/4482=3,56983

      В 2019г. Кзс = 4173 × 5 / 7810 = 2,6715

      При чем здесь КС

      Удалить
    4. Он думал, что КСУ ему подарит статус солдата срочника, а самое главное не погоны срочника, а такой манящий и желанный солдатский коэффициент.

      Удалить
    5. КСУ скасував таке поняття як солдата срочника, всі війсковослужбовці мають рівні права, тому всі оці коефіцієнти не правомірні, троллі мають залишити чат.

      Удалить
    6. Скасував то скасував, но п.851 живее всех живых, и вона не скасована, как и индивидуальный коэффициент именно под эту постанову.

      Удалить
  13. "Наши слуги" только после согласования с "папеньками и маменьками" с МВФ могут решить, что бросить на подножный корм. Что вы, что вы какая самостоятельность и нэзалэжнисть.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я виклав де ПФУ порушує чинне законодавсво, вчинному законодавстві не має таких понять як ,,подножній корм и другая херня яку Ви пишете,,тому біля будинку є бабці підіть поспілкуйтесь з ними вони Вас із задоволенням будуть слухать.

      Удалить
    2. Освятите причину постоянных нарушений ПФУ перед людьми?

      Удалить
    3. ОСВЯЩАЮ))) Причина постійних порушень ПФУ перед людьми олігархічно - клановий устрій нашої держави, тому громадяни нашої країни мають рухатись у бік цивілізованих країн.

      Удалить
    4. Не думаю,что Украина в ближайшей перспективе свернет с олигархично-кланового курса, так как никто в этом не заинтересован, и никто это ей не позволет , в том числе и цивилизованные страны. Даже в Евросоюзе есть страны на третьих ролях, которые не используют высокие технологии в своей промышленности, им уготована роль подсобников, ну для Украины уготована особая миссия, и даже не в Евросоюзе, и далеко не для экономического рывка. Разве этого не видно. Оглянитесь.

      Удалить
    5. А зачем тут строить Европу, она тут рядом. Тут удобно "зарабатывать" деньги, а жить и наслаждаться лучше в уже налаженном капиталистическом обществе. Где Гонтарева, Сеня и другие патриоты. В стране постоянных майданов лучше "ловить рыбку в мутной воде", и не более.

      Удалить
  14. а) дійшов до Верховного Суду, справа № 580/1610/19, вердикт : ...як встановлено судами попередніх інстанцій, позивач отримує пенсію по інвалідності, яка призначена відповідно до пункту «а» частини першої статті 21 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Вищезазначеною нормою не передбачено права особи на перерахунок пенсії за процедурою, встановленою частиною третьою статті 59 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Відтак, перерахунок пенсії може бути здійснений лише в разі переведення позивача з пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», на пенсію, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
    Так, характер спірних правовідносин, предмет і категорія спору, коло учасників спірних правовідносин, правозастосовча практика, що складалася з приводу спорів цієї категорії, непоодинока кількість справ з подібними позовними вимогами, відсутність ознак, які роблять цю касаційну скаргу відмінною від інших, дають підстави вважати, що судові рішення, які ухвалені у справі № 580/1610/19, як у справі незначної складності, не підлягають касаційному оскарженню.

    б)...вже написав позов до окружного адміністративного суду м.Києва, задишилось тільки відправити:
    1. Визнати протиправним та нечинним пункт 9-1 Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” із змінами внесеними пунктом 2 Змін, що вносяться до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 15 листопада 2017 р., № 851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

    2. Зобов'язати Кабінет Міністрів України невідкладно після набрання рішенням суду законної сили опублікувати резолютивну частину рішення суду про визнання нормативно-правого акта протиправним та нечинним в окремій його частині у виданні, в якому було офіційно оприлюднено нормативно-правовий акт.

    ОтветитьУдалить
  15. причина, что на ПФ не подают в суды по УПК за невыполнение админ. судов, от они и припухли.

    ОтветитьУдалить
  16. miotez,ви,мабуть,мали на увазі,що ПФУ постановою 1210(зі змінами постановою 543) зменьшує пенсії,які на 25.04.19р повинні становити 5*4173*%втрати,що набагато меньше розрахованих пенсій після 1.07.19р.Що,в свою чергу,суперечить рішенню КС про недопущення зниження виплат,призначених раніше?Я правильно вас розтлумачив?

    ОтветитьУдалить
  17. Это танец по костям. Срочников сколько? По словам покойного Андреева на 2011 г. было 160 инвалидов, на 2017 г. срочников ЧАЭС меньше ста человек.
    Летом 2017 г. ст. 59 п. 3 незаконно расширили перевели со ст. 54 полигонщиков и ядерщиков, и т.д.
    Решение КСУ от 2018 г. нарушает чернобыльский Закон в ст. 54 менты, партизаны, гражданские и т.д.
    Вас ничему не учит 2011 г. постановление 1210, после наших судов по 10-8-6. Выиграло масса народа публиковали в СМИ целые села шли на группу и связь, а потом в суды. Вот это был жор - более 350 тысяч выигранных дел - ликвидаторы, менты, гражданские, эвакуированные, переселенцы, потерпевшие.
    Уважаемые идем по костям срочников, хруст уже от массы обнаглевшего чернобыльского народа стоит на всю Украину. Мало того все чернобыльцам мало, сколько власть даст все мало, мало, мало.
    Я думаю Закон отменят, корочки получат исключительно избранные, остальные будут на мусорках.
    Слава Бургасу, преодолел законы природы. Два раза не быть молодым, два раза не войти в одну реку, два раза не прожить снова жизнь.
    Все мы выходцы со ст. 54. нас туда и вернут, отменят решение КСУ как в 2011.

    Ребята партизаны, что Вам млять мало пенсии дают??? На куя злить и провоцировать эту власть. Деребанить бюджет нам не дадут, проще отобрать у многих статус и проблем нет.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. !Планетарщик!16 дек. 2019 г., 22:23:00

      Анонимным(17:25:00),а почему не подписался,что ты Полывянный---Председатель Чернобыльской ГО "срочников"???

      Удалить
    2. !ПЛАнетарщику!22:23:00
      Я рад, что моя фамилия тебе и тебе подобным спать не даёт, только пиши её правильно. Да я действительно отстаиваю интересы солдат и только их,но мне не нужна чужая слава, со своей бы разгрестись. Это не мой коментарий, я давно уже не вступаю в полемику с диванными ораторами и "офицерами" ставшими срочниками за краюху хлеба. Так, что брызжи желчью дальше, авось захлебнешься.
      P.S... смени свой "ник" тебе до Людей поднимающих вопросы Катастрофы-планетарного масштата, как моськи - до космоса...

      Удалить
    3. вв . мвд у вас як я розумію просто хвороба = жаба . якщо ви такий"праведний" то як на рахунок ст. 3 пункт.Г закону 2262?дайте відповідь чи мають право призвані на збори отримувати пенсію НА РІВНІ ВІЙСКОВОСЛУЖБОВЦЯ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ.тільки нетреба юлити і викручуватися якщо ти такий праведник дай пряму відповідь! будь мужиком а не сукою!

      Удалить
    4. срочник ВВ МВД СССР17 дек. 2019 г., 13:17:00

      Миколі 07:45:00
      Я до вас не звертався, не ображав вас,чому ви собі це дозволяєте не знаючи мене. Якщо ви з тих офіцерів, яким не було діла до рядового солдата не під час служби, ні 30 років після аварії на ЧАЕС то тоді все зрозуміло. Але я відповім вам: мають таке право залучині на збори, але при умові виходу на інвалідність за військовим Законом, а сидіти на двох стільцях-то можливо щось розірвати. Військове звання Генерал-лейтенант є таке, а Генерал-строковик ще не придумали. Як каже присказка " ти чі труси зніми, чи хрестик вдінь"...

      Удалить
    5. Срочник ВВ МВД СССР.
      Те ,що Ви відстоюєте інтереси срочників,які всі роки отримували мінімальну пенсію,це дуже добре.Але більшість партизан всі роки теж отримували мінімальну пенсію.
      Ви вважаєте ,що пенсію на рівні срочників мають право мати ті партизани,які отримували пенсію по 2262.Але Ви лукавите,бо добре знаєте що срочникам,так ,як і партизанам пенсія по інвалідності нараховувалась по закону796 а не по 2262,хоча вони мали право вибору по ст 59.

      Удалить
    6. вв мвд. ст. 11 закону 2262.

      Стаття 11. Пенсії особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи

      Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, визначаються Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" і цим Законом.
      Ваш хід! тут чітко вказано що якщо особа має право на песію ....а Ви так і невідповіли мені на моє питання !!!! чи маюь особи прзвані на збори право на пенсію на рівні строковика! анее що ви написали ! це вода ! конкретно так чи ні!

      Удалить
  18. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  19. Я ліквідаторів 86р.інвалід 3 Гр. 30%..Прцював на проплощадкі миханік_водій на імр листопад місяць в 2011р по рішення суду отримував пенсію 6 мін мене така пенсія хорошо а потім постанова 1210.тоді получилась мінімалку багато хто знає і зараз вернуть ст 54 мені буде добре.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да Сережа, мечтать не вредно. Сейчас только идивидуальный подход, то есть по % потери, а могли еще бы и год участия взять во внимание, как например было в п.1293, 86 год * 3,5 и все остальные года *2,5.

      Удалить
  20. Як зв'язатись з паном Бургасом?

    ОтветитьУдалить
  21. Если будуть на нараховувать по ст 54 мені і таким як я буде добре. Мені це небуде халява зараз лікування дороге і все остальне також.

    ОтветитьУдалить
  22. Може в когось є його номер телефону?

    ОтветитьУдалить
  23. Аноніми 20.42.я так думаю таким як ви я несобираюсь доказувати одне скажу ви мене незаєте я вас також я був в партізанах а не припятький і посвідчення я тримав без яких проблем бо дійсно я був там. ненадо так росуждать.

    ОтветитьУдалить
  24. боже как ты недоумок надоел уйди из сайта недоделок притрушеный мрась

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а что ты падло обосрана сайт купила что тут падла командуешь кому куды идти

      Удалить
    2. Я табе неображав ти сам недоумок нерозумвєш елементарного тобі потрібно лікуватися іпоскоріше за тобой дурка жде і правду тобі кажуть що ти паддо обосране мразь.

      Удалить
  25. Не нужно оскорблять человека, который не любит припятских. Возможно это самый настоящий ликвидатор. Нервную систему палит радиация, поэтому и болезни.
    Бургас это человек без совести и чести, как и советский милиционер ппс Проскурин.
    Украина сейчас лежит без сознания от управлениями временщиками, а менты и партизаны шарятся по ее карманам провернув аферу со ст. 59. Чернобыльцы должны были сохранить память для последующих поколений о ликвидации аварии 1986 г.
    Что оставляют чернобыльцы, Бургас, Проскурин, Винник, Войтов и прочие нагромождение лжи и позор. В памяти народной мы менты и партизаны останемся ворами и лгунами.
    За себя отвечу на осень 1986 г. я был дважды женат, от двух браков трое детей, 35 лет от роду. Призывался через военкомат - мастер локомотивного депо. Состоялся как человек получил образование, квартиру от депо.
    Срочник 18-20 лет в 1986 г. - нужно служить, потом отработать на лпа 1986 г., далее болеть и на этом все.
    Рассекретят архивы менты и партизаны будут выглядеть мразями - Бургас какой идиот придумал и провернул приравняться к срочникам - Вы все сумасшедшие и КСУ тоже.
    Мне процентов хватает с головой.

    ОтветитьУдалить
  26. "Планетарщик"!16 дек. 2019 г., 23:23:00

    "Другу умалишенного придурка" ответь на несколько вопросов: 1) как ты мог получить "квартиру от депо",что твое депо строило квартиры? 2)Какой такой смысл ты ----друг умалишенного,что только одно и знает,что оскорблять припятских ты вкладываешь в одном предложении :"Призывался через военкомат - мастер локомотивного депо"???.3)А,что действительно,"получив образование",и "квартиру" и ----- "состоялся как человек"??? 4) А скажи "СОСТОЯВШИЙСЯ дружок умалишенного",:" А как твои дети без отца жили,наверно очень здорово,у всех детей были отцы,а у твоих детей,которых ты падла кинул не было,НО зато ты ------ СОСТОЯВШЕЯСЯ мразь. 5) А как ты бросил свою жену с детьми,убежал как как кобель к сучке ,НО зато ты ж уже "СОСТОЯВШИЙСЯ" и гордишься этим и сдесь на сайте еще нравоучениями занимаешься. 6) И еще :" Мы ликвидаторы в большинстве своем люди с разными профессиями и специальностями и прекрасно знают и понимают твои так называемые главные служебные обязанности --- стоять "над душой" рабочего ,вести учет раб.времени,и кланяться перед начальством,чтоб не перевели в слесаря,и ты и на ликвидации скорее всего ---- не работал,как простой партизан,а "вел учет работ,что делали партизаны. И дело ясно с таким "СОСТОЯВШИМСЯ,как у настоящего подонка,что бросил своих детей характером и связями с начальством урвать ----"Мне процентов хватает
    с ГОЛОВОЙ" дело пустяковое.Короче если мразь была в юности, она навсегда мразь!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Планетарщик"!!16 дек. 2019 г., 23:32:00

      Ой,забыл о Дементьеве! Удалит,конечно удалит,если формалист,ну будем посмотреть,что за человек этот Дементьев!

      Удалить
    2. Этот комментарий был удален администратором блога.

      Удалить
    3. Этот комментарий был удален администратором блога.

      Удалить
    4. "Планетарщик"! Ты перезвонил Шевчуку? Или ты только голословна способен …

      Удалить
  27. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  28. Мы все живем просто в сказачно-маразматическое время, и этому не видно конца. Кому и для чего кричат "Слава" непонятно, если конечно "слава" это синоним слова "позор" тогда согласен.

    ОтветитьУдалить
  29. После 2014 года страна поскакала, как п...а по кочкам. Опять буча по телеку начинается. Соскучились по адреналину, куда там до наших вопросов. Забудьте.

    ОтветитьУдалить
  30. "Нелюбитель припятчан"- ты и вправду больной...Как можно ДАЖЕ думать,что припятчане не участвовали в ликвидации...Авария случилась в ПРИПЯТИ,хотя и выселили всех ,НО С 5-го или в крайнем 15-го мая НАЧАЛИ СОБИРАТЬ рабочих ВСЕ предприятия ПРИПЯТИ на РАБОТЫ В ЗОНЕ... ЕЩЕ и зоны не было... ЮТЭМ,САЭС,ОГМ,СЭМ,ХИМЗАЩИТА,ВЕНТИЛЯЦИЯ и многие предприятия уже в мае начали работы -кто на промплощадке,а кто переехали в Чернобыль... Чмо бестолковое-одно и тоже по тупому и вперто... Тебя обидели после аварии с выплатами,вот ты по тупому и бесишся...Да получили квартиры в Киеве-но и в Припяти было жилье!???.Да -выплатили компенсации и большенство не "пропили",а обставились в квартирах... Ну а на алкаша по своей писанине ты,мразь,больше на алкаша похож... Нечего делить на одних и других-это низко и глупо... Ты,мразь,только ругню разводишь... Лучше обсуждать наши проблемы и новости. Всего тебе...-"умри"...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Рада злых клоунов положила на решение КСУ по выполнению наших льгот. Смех сквозь слезы. Еханый бабай, когда же это закончится. Мы печемся о своем, но опять будет не до нас.

      Удалить
    2. халява уже не пройдёт .начали думать в верховной раде кому и за что давать льготы .а то всем подряд дали одинаковые и ликвидатором и припятским разве это справедливо ликвидатор графит по крыше носил .а припятский водку жрал и одна шана .

      Удалить
  31. припятские не смешите людей что вы ликвидаторы уже стали .вот получите новое удостоверение после проверки и будить видно какие вы ликвидаторы .вы так раз смешили народ что вам приснилось что вы ликвидатор это может быть и вы уже и сами верите в это .и орденов прикупили себе .проснитесь припятские это только сон что вы ликвидаторы

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Оскорблять никого не надо , нужно просто законно исправить допущенную ошибку в старом законе. Отделить ликвидаторов от других категорий, и все станет на свои места. Ликвидаторы физиологически не могут расти в количестве, в то же время зональники прибавляют в цифре. Зональники пусть сами ведут диалог с властью по своему индивидуальному закону. Спокойно разойдемся, как в море корабли. И благодать.

      Удалить
    2. Да зональников давно не слышно в комментариях, они прекрасно понимают, что реванша не будет, то есть выплат аналогичных с ликвидаторами им уже не видать. Ваньша только еще голосит, в надежде, что капиталистов разжалобит. Нет Ваня, Украина нынче капиталистическая, а капиталист личность расчетливая и скупая, была бы воля они только востребованным рабам платили. А ты Ваня, хоровод "нахлебников" хочешь устроить на халявный пенсион. Радуйся Ваня, что тебя пожарного героя, пока еще кормят.

      Удалить
  32. Не вру .ПОВТОРНО (с точностью до минуты) Рада відхилила постанову про забезпечення рішень КСУ щодо пільг чорнобильцям
    Новини » Політика 17.12.2019 - 11:52

    ОтветитьУдалить
  33. Михалыч да заблокируй ты вообще все комменты.Ты же видишь что здесь одни неадекватные.Если не можешь это сделать,закрой сайт вообще,неужели тебе приятно читать оскорбления в твою сторону?Здесь одни дебилы которые внося ссору между нами,я бы на твоём месте давно это сделал и не способствовал разделу между ребятами.Удачи тебе.

    ОтветитьУдалить
  34. Идиотизм в комментах зашкаливает. Я общаюсь с людьми которые реально работали в ночь катастрофы на станции, их действительно осталось единицы, не дай бог Вам воющим что им мало, болезни и размер пенсии этих ликвидаторов,многие из них имеют правительственные награды и не одну, но не носят их стесняются. Кто из Вас крикунов може хвастануть полученной и официально подтвержденной дозой в 300-400 рентген? Вы видели что такое шрамы от радиационных ожегов? И это все гражданские люди, не военные срочники и партизаны. Какие Вы «военные», так грызётесь и оскорбляете друг друга, хуже диких зверей. Вам если дать автоматы друг друга постреляете. Если кто и заслужил по совести так это именно персонал станции который здоровье положил там за два часа, и все были выведены из зоны.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А аварию кто спровоцировал?

      Удалить
    2. Может и во второй мировой войне тоже было только два героя Жуков и Сталин?

      Удалить
    3. Персонал станции взорвал эту станцию и по совести заслужил сами знаете что. Результаты бурной деятельности персонала ликвидировали всей страной. Хвастаетесь дозой 300-400 р? Так это Ваши рентгены,заслуженные по совести. У нас этих максимально допустимых рентген не должно было быть совсем в мирное время.
      Поставить раком всю страну и при этом меряться ренгенами....дядя Вы дурак?

      Удалить
    4. "Планетарщик"!!18 дек. 2019 г., 07:25:00

      Гражданский,ты заявляешь,что "общаюсь с людьми которые реально работали в ночь катастрофы на станции..." 1)"это ты о станционниках,или о чем,НО ведь народ знает,чем на самом деле "занимались" станционники на 4 блоке -----фактически служебным преступлением ,за которое только некоторые понесли уголовную ответственность! 2)А твое,"их действительно осталось единицы",а ты дурагон,что действительно имеешь возможность " Я общаюсь" со всеми станционниками,или в ПФУ и Мин.Соц.Пол.Украины не знают сколько станционников на самом деле? 3) А твое "кто может хвастануть о дозе 300-400 рентген?",это твои станционники,после какой бутылки водяри выпитой с тобой начинают "хвастануть",пожалуйста напиши подробнее. А твое о "официально подтвержденной дозой 300-400 рентген",это кто подтверждал, да и для для было организованно это "подтверждения",какая цель преследовалась? И еще,только за то, что вы станционники делали на 4 блоке ДАЖЕ до взрыва полностью хватает состава преступления,чтоб полностью весь персонал пешим этапом отправить на лесоразработки в Холодные Края,а с учетом тяжести повлекших последствий для всего мира,даже преступления перед будующими поколениями совершенных целого ряда явных служебных преступлений,а они совершенны прежде всего с целью личной материального обогащения ,то только показательный Суд и высшая мера наказания ---- расстрел!!!

      Удалить
    5. Причины Чернобыльской аварии: что известно через 30 лет
      Что об этом сказал мир
      Позже Международное агентство по атомной энергии учтет также и этот отчет «комиссии Штейнберга» и фактически откажется от своего первого вердикта о виновности персонала станции.
      Но это произойдет только через пять лет. А первый вывод МАГАТЭ, сделанный вскоре после аварии, практически повторял вердикт советской правительственной комиссии. Выслушав представителей СССР, в сентябре 1986-го организация выдала отчет, где сообщала: ключевыми в катастрофическом развитии аварии были нарушения со стороны персонала.
      Пять лет назад группа исследователей от МАГАТЭ выпустила новый документ, где акценты были сильно изменены. Там советскую сторону прямо обвинили в дезинформировании зарубежного экспертного сообщества.
      «Особенностью конструкции станции... которая не была отмечена в начальной советской оценке, была неудовлетворительная система аварийной остановки, которая обусловила положительный выбег реактивности. Как сейчас представляется, наиболее вероятным конечным событием, которое вызвало аварию, было введение стержней СУЗ (системы управления защитой – ред.) в критический момент испытаний», – сказано в выводах.
      Эксперты МАГАТЭ говорят, что их оценка 1986 был бы другой, если бы на том совещании с советской делегацией стало известно о таких особенностях стержней чернобыльского реактора.
      «Заслуживает осуждения тот факт, что этот недостаток был известен давно и не был устранен», – пишет международная группа по ядерной безопасности.
      Недостаток конструкции стержней РБМК был действительно известен задолго до аварии, существовали различные предложения по ее модернизации, которые не были приняты в работу.МАГАТЭ также признала, что советская сторона дала международным экспертам другую ложную информацию об инструкциях для персонала – например, эксплуатация реактора на низкой мощности (это одно из условий, при котором срабатывает «конечный эффект»), на самом деле не была запрещена. «Сообщалось, что длительная эксплуатация реактора на уровнях мощности ниже 700 мегаватт тепловых запрещена. Это заявление основывалось на неправдивой информации. Такой запрет должен был существовать, но не существовал».
      https://ru.krymr.com/a/27695288.html

      Удалить
    6. «Анонимный18 дек. 2019 г., 12:59:00»

      Это мой пост... И я НЕ сотрудник ЧАЭС, а самый настоящий «партизан 1986г»...
      Т. Е. я не защищаю »честь мундира» ,»цеховую солидарность» и прочее...

      Ребята,Не будьте демагогами, пытайтесь во свем разобраться сами... Коллективная ответственность,- это не правильно...
      А оболгать людей,- это вообще гнусно! Можно чего то не знать, но тогда нечего
      Корчить из себя умников,лучше почитать документы,а не пользоваться сплетнями...

      Удалить
    7. Слухи и сплетни надо доказать или опровергнуть. В наш век дезинформации практически невозможно воспроизвести истинную картину той аварии. Любая информация будет нести как долю правды так и лжи, так как все прошедшие исторические события имеют идеологическую и политическую составляющую.

      Удалить
    8. Предлагаешь нам самим разобраться в причинах аварии? Ну ты братан, хватил?

      Удалить
    9. Ну ссылку я дал... Достаточно прочитать то, что уже «разжёвано»...
      Насчёт доказательств. Так МАГАТЭ и доказало, просто надо читать больше...
      И, кстати, после аварии на ЧАЭС, на ВСЕХ (!) атомных станциях СССР с реакторами РБМК 1000 провели модернизацию системы защиты...
      Почему это было сделано, хватит ума самому сообразить?
      Если реактор идеальный,то что модернизировать, и зачем?

      Удалить
  35. Мужики не ссорьтесь- ВСЕ УЖЕ РЕШЕНО,
    В Министерстве соцполитики подготовили законопроект "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины", который, как говорят, "отвяжет" социальные выплаты и целый ряд других платежей от прожиточного минимума и "направлен на борьбу с бедностью".
    Законопроект, в частности, предлагает убрать из "Основ законодательства об общеобязательном государственном социальном страховании" один из принципов: "обеспечение уровня жизни, не ниже прожиточного минимума, установленного законом, путем предоставления пенсий, других видов социальных выплат и помощи, которые являются источником существования".
    Согласно законопроекту, понятие прожиточного минимума будет применяться только для общей оценки уровня жизни в Украине и определения размеров минимальной пенсии по возрасту и социальных выплат, которые являются основным источником существования человека. Так, законом "О государственной социальной помощи малообеспеченным семьям" говорится, что размер госпомощи будет определяться как разница между прожиточным минимумом и среднемесячным совокупным доходом семьи. Однако уровень обеспечения прожиточного минимума будет устанавливаться, "исходя из реальных возможностей расходной части госбюджета".
    Впрочем, первое полугодие 2020-го правила будут оставаться прежними: все изменения, предусмотренные законопроектом, должны вступить в силу с 1 июля 2020 года.
    Некоторые выплаты, которые "отвязали" - Пенсии "чернобыльцев". Пенсии по инвалидности или заболеванию, дополнительные пенсии за ущерб здоровью и пенсии по утрате кормильца. Сейчас их устанавливает Кабмин, а в будущем они должны утверждаться законом о госбюджете.
    - Повышение пенсий (или ежемесячного пожизненного денежного содержания, или государственной социальной помощи) для лиц с инвалидностью вследствие войны и для тех, кто имеет награды, для некоторых членов семьи военнослужащих. Сейчас надбавка по инвалидности составляет от 30 до 50% прожиточного минимума, в зависимости от группы инвалидности, за награды и для членов семей военнослужащих – 10-15%. В перспективе размер повышения будет устанавливаться в законе о госбюджете.

    ОтветитьУдалить
  36. Умови, порядок призначення та мінімальні розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи визначаються актами Кабінету Міністрів України з відповідних питань"; "внаслідок каліцтва чи захворювання" -Це особи з інвалідністю при проходжені служби- ??? ТАК Я вважаю,що при виконанні (службови) військових обовязків під час проход. служби інвалід війни- не визначаються актами Кабінету Міністрів України ні Законом № 76 який зупинив ст.54 №796. Прошу відповісти.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ст.59 ч.2 визначено особи з інвалід.внасл.війни, пенсії призначаються на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов’язків військової служби (службових обов’язків), або відповідно до статті 54 цього Закону.Я також вважаю , що не застосовується КМУ

      Удалить
    2. "Планетарщик"!!18 дек. 2019 г., 18:55:00

      А где заныкался этот друг станционников "Гражданский"(19:26:00 от 17.12.2019 года)??? А где самые станционники,тот-же "Рубин",что языки в х..у засунили,давайте "хвастанутся своей дозой 300-400 Р."? Что скрываетесь за "Анонимамы" и стрелки переводите на "особенности введения стержней СУЗ",которые были известны персоналу и обязательно должно учитыватся даже при плановом снижении мощности,уже не говоря о аварийной ситуации,к которой с упорством дятлов привел обслуживающий персонал своими экспериментами на ядерном объекте(4 блок), при этом постоянно нарушая все писанные и не писанные Законы теплотехники,который размещен в непосредственной близости с группою таких же объектов(станция).

      Удалить
    3. «...при этом постоянно нарушая все писанные и не писанные Законы теплотехники...»
      --

      Пранетарщик, а «не писанные законы теплотехники» это как ? И это что такое? Их еще не успели написать?

      Как то «жидко» и непонятно и глупо получается... Если хошь «туману напустить» в теплотехнике,- напиши уж лучше про ЦИКЛ КАРНО... Тогда многие точно не поймут о чем это ты...

      Удалить
    4. "Планетарщик"!!18 дек. 2019 г., 19:23:00

      Сергей Михайлович,интересная картина получается,а именно : 1) Вы удаляете мои обоснованные комменты. об этом "деятеле",то-есть фактически ставите заслон ликвидаторам получить информацию,чтоб случайно не постраждал имидж этого деятеля,то- есть Вы в" сторонке",НО мне фактически идет предложение ---- "а ты дурак вместе с Шевчуком воюйте против монстров СЧУ! Я Вас прекрасно понимаю,НО с именно такой постановкой вопроса не согласен!

      Удалить
    5. "Планетарщик"! Извините, Вас в данной ситуации я не понимаю, Вы предложили мне позвонить поговорить с человеком, я позвонил, поговорил, на мои вопросы получил исчерпывающий ответ. Ваши обвинения человек не подтвердил. Я предложил Вам перезвонить поговорить, и?
      Чем ещё Вы обосновываете свои обвинения? Я подтверждения не обнаружил …
      В любом случае, Вы можете высказывать любое свое мнение, но без привычного Вам цинизма, оскорблений и унижений вашего оппонента.
      Надеюсь на Ваше понимание.

      Удалить
    6. «Планетарщик», я с неадекватными не общаюсь. Учи матчасть. Выводы МАГАТЕ- INSAG 7. Персонал действовал в соответствии с эксплуатационной документацией. Возможные отклонения параметров реактора от регламентных значений не могли своевременно контролироваться в силу недостатков системы контроля реактора. В распоряжении персонала не было ни одного параметра, по значению которого он мог бы установить нерегламентность состояния реакторной установки. Проведённые исследования, анализ различных моделей и сценариев развития аварии позволили сформулировать такое заключение: авария на реакторе типа РБМК стала НЕИЗБЕЖНОЙ вследствие имеющихся на тот момент серьёзных конструктивных недостатков, специфических ядерно-физических характеристик ядерной установки, обусловленных конструкцией его активной зоны, низкой эффективности системы управления и защиты, неверной конструкции стержней аварийной защиты реактора.Причиной аварии явился ввод положительной реактивности в нижнюю часть реактора при срабатывании аварийной защиты, то есть при нажатии кнопки АЗ-5. INSAG-7 сыграл положительную роль и способствовал более объективному информированию широких слоев населения об истинных причинах аварии и реабилитации оперативного персонала станции. В последующие 1991-1992 годы были освобождены досрочно из мест лишения свободы всё руководство станции.

      Удалить
    7. Все аварии,катастрофы,войны,конструкторские ошибки и все пакости на планете Земля имеют автора, это человек. Человеческий фактор не может просчитать все до мелочей, если это не заведомо допущенная халатность допущенная обьективными причинами. Зачастую все отпущено на волю Божью.

      Удалить
  37. "Планетарщик"!18 дек. 2019 г., 19:56:00

    Анониму(19:20:00) отвечаю, "ЦИКЛ КАРНО" в переводе для понимания лицам с имеющейся,но не зафиксированной дебильностью ,это когда не е.ут валенок, то-есть не делают,то ,что делали операторы 4 -го блока, и что даже условно "дядя Вася" кочегар котельной сельского клуба ---- никогда бы не сделал! Ну,что понял?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А Вы без этого «зафиксированной дебильностью ,это когда не е.ут валенок» Писать можете или в вашем учебном заведение этому не обучали ?

      Удалить
    2. Планетарщик!
      Основной закон Мерфи утверждает: "Если какая-либо неприятность может произойти - она происходит".

      Если бы не эта неприятность не произошла, и ты не осилил бы интернет, то и глупо- агрессивных постов было бы меньше, а значит в и-нете чище... Я стараюсь политкорректно...

      Удалить
  38. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  39. В пенсионном фонде не принимают заявление, говорят мы и так получаем по этому закону.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. такого поняття як неприйму в апріорі немає! є камери які все фіксують ! підходите і на камеру озвучуєте свої вимоги! показуєте свої документи ( паспорт код посвідчення) і повірьте через хвилинку у вас приймуть заяву якщо ні то згідно закону через 10 днів із заявою до суду на посадову особу яка порушила закон ! доказ плівка чи запис того дня!

      Удалить
  40. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  41. Андрій Вінніченко2 янв. 2020 г., 10:47:00

    Доброго дня Ігор. А де можна взяти заяву до суду? Зарання вдячний.

    ОтветитьУдалить