Про збільшення пенсій з 1 липня

З 1 липня органи Пенсійного фонду України в областях проведуть чергові перерахунки пенсій чорнобильцям. Усі ці перерахунки будуть здійснені автоматизованим способом, тож додатково звертатися до органів Пенсійного фонду немає потреби.

Перерахунок пенсій проводиться у зв'язку із зміною розміру прожиткового мінімуму та відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік".

З 1 липня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становитиме 844 грн. (до 1 липня він становив 838 грн.). У зв'язку з цим будуть перераховані мінімальні розміри пенсій, а також розміри надбавок та підвищень, що залежать від прожиткового мінімуму (учасникам війни, інвалідам війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих військовослужбовців, дітям війни).

Перерахунки стосуватимуться і громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 збільшується розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, зокрема, постраждалим 1 категорії:


інвалідам I групи становитиме 36 відсотків (було 30 відсотків);

інвалідам II групи - 24 відсотки (було 20 відсотків);

інвалідам III групи - 18 відсотків (було 15 відсотків);

особам ІІ категорії - 18 відсотків (було 15 відсотків);

особам ІІІ категорії - 12 відсотків (було 10 відсотків);

особам IV категорії - 6 відсотків (було 5 відсотків).

Також будуть перераховані мінімальні пенсії інвалідам-чорнобильцям. З 1 липня 2012 року для осіб, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, мінімальні пенсії становитимуть:

для інвалідів І групи - 2 405 гривень;

для інвалідів ІІ групи - 2 152 гривні;

для інвалідів ІІІ групи - 1 899 гривень.


ИСТОЧНИК

8 комментариев:

  1. Такие пенсии для всех пострадавших или не всем кто знает.

    ОтветитьУдалить
  2. НЕТ,не всем,Ликвидаторам по другому.Внимательно прочтите постановление1012

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. последние 3 сумы для инв.ликвидаторов. Для инвалидов где то +200.

      Удалить
    2. Любаша ОШИБАЕТСЯ!!!

      Удалить
  3. Ошиблась,постанова 1210

    ОтветитьУдалить
  4. А для кого эти пенсии инв.1-группа 2 405 грн 2-группа 2152 грн 3-группа 1899 грн на другом сайте написано найменшие пенсии для ликвидаторов те что я написал.

    ОтветитьУдалить
  5. До получения пенсий осталось считанные дни. Не гадайте на кофейной гуще, все равно эти ГИБКИ нас обманут.То, что здесь указано, также не соответствуют даже и Постановлению 1210 (мин.пенсия по Украине с 01.07.12 - 844 грн умножайте на % в зависимости от группы инвалидности - см.Постановление и приплюсуйте % за потерю здоровья, также в зависимости от инвалидности) К примеру я просчитал свою по 3 гр у меня получается другая цифра.

    ОтветитьУдалить