Три школи Балаклави відмовили у безкоштовному харчуванні дітям-чорнобильцям

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Балаклаві відмовили в безкоштовному харчуванні дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури м. Севастополя.

"У м. Севастополі прокуратурою Балаклавського району проведена перевірка дотримання законодавства про пільги та соціальні гарантії для дітей-сиріт, інвалідів, а також потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

При перевірці в загальноосвітніх навчальних закладах установлено, що наказами директорів шкіл 47, 28, 17 "Про організацію харчування пільгових категорій учнів школи" визначене коло учнів, харчування яких здійснюється за рахунок держави. Згідно з цими наказами, безкоштовним харчуванням забезпечувалися всі діти-пільговики, крім потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи", - йдеться у повідомленні.


Разом з тим, згідно з Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", зазначена категорія маленьких громадян повинна харчуватися в школах безкоштовно.

За протестами прокуратури порушені права школярів відновлені, накази директорів шкіл приведені у відповідність до вимог Закону, винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

2 комментария:

  1. Здипякаете о соц. инициативах президента, о соц.карте крымчанина, о якобы повышении пенсии и другом. А где лекарства бесплатные, та же кормежка и многое другое. Насколько то, о чем вы здипякаете согласуется с предусмотренным Законом, или его необходимо выполнять только для себя?

    ОтветитьУдалить
  2. В Харьковской обл наших детей не кормят бесплатно с начала 2000 годов

    ОтветитьУдалить