Підготовка до акції протесту чорнобильців продовжується

Як повідомив координатор акції протесту чорнобильців Борис Бродовський на адресу Організаційного комітету з проведення акції протесту чорнобильців у м. Києві 2 жовтня надходять численні телефонні дзвінки з усіх регіонів України від районних і міських громадських організацій чорнобильців щодо включення у список для зустрічі з віце-прем’єр-міністром Сергієм Тігіпко.

"Особливу активність виявляють організації "Союз Чорнобиль України", які невдоволені роботою свого керівника – президента ВГОІ "Союз Чорнобиль України" Юрія Андрєєва щодо пропозицій по осучасненню заробітних плат за роботу в зоні відчуження для нарахування пенсій і безпосередньо збільшення пенсії на тисячу гривен. Це все сприймається чорнобильцями наче подачка "собаці облизаної кістки".

На жаль, представництво на зустріч обмежене, та і список вже затверджено і подано до Мінсоцполітики. Більше того, за попередньою домовленістю, в процесі переговорів, якщо такі відбудуться, будуть приймати участь лише голови обласних організацій.

Організаційний комітет приносить вибаченням тим, хто не попав до списку на зустріч з віце-прем’єр-міністром та рекомендує зосередитись на підготовці до акції протесту 2 жовтня, за умови, якщо зазначена зустріч не відбудеться або не дасть позитивних результатів.

Варто відзначити, що зараз по Україні спостерігається підвищена соціальна напруга у чорнобильському середовищі. Не дивно, що у різних містах України все частіше виникають акції протесту чорнобильців.

Також варто відзначити високу активність у підготовці до акції протесту у м. Києві у Тернопільській, Черкаській, Дніпропетровській та Луганській областях".

В той же час, Борис Бродовський відзначив, що Черкащина готова до проведення акції протесту.

"На Київ вже замовлені автобуси у Монастирищенському, Уманському, Лисенському, Манківському, Христинівському, Тальнівському, Городищенському, Ватутінському, Чорнобаївському, Канівському, Золотоношському, Корсунь-Шевченківському та Черкаському районах.

Варто відзначити, що у деяких районах ініціатива виходить безпосередньо від самих чорнобильців, якщо голови осередків "Союз Чорнобиль України" відсторонилися від проблем чорнобильців.

У самих Черкасах на сьогоднішній день попередньо записалося для участі в акції 193 чоловіка і замовлено п’ять автобусів" - повідомив Борис Бродовський.