Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


Для перегляду розміру пенсій потрібні документальні підтвердження отриманих у зоні відчуження заробітків

За участі фахівців управління Пенсійного фонду в м.Олександрії та Олександрійському районі та представників управлінь праці та соціального захисту населення міської ради і райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорено коло питань, що стосуються дотримання Конституції та законів України при забезпеченні соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема роботи створених в області комісій з визначення даних про заробітну плату учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які працювали в зоні відчуження у 1986-1990 роках і отримали пов’язану з цим інвалідність.
У роботі круглого столу взяли участь заступник начальника управління Пенсійного фонду Ганна Зінюк, начальник відділу з призначення пенсій Світлана Гурко, заступникначальника управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради Тетяна Глейзер, головний спеціаліст сектору з питань обслуговування пільгових категорій населення цього управління Світлана Кандиба, начальник відділу з нагляду за правильністю призначення та виплати пенсій та взаємодії з соціальними фондами, громадськими організаціями та засобами масової інформації управління праці та соціального захисту населення Олександрійської райдержадміністрації Світлана Демченко та завідувач сектору з обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС цього управління Тетяна Томілович.
У ході розмови Ганна Зінюк зазначила, що розмір пенсії інваліда-чорнобильця залежить від розміру заробітної плати, яку він отримував за роботу в зоні відчуження. Життя засвідчило, що чимало ліквідаторів, як колишніх військових, так і цивільних осіб, з тих чи інших причин не можуть надати необхідні документи для правильного, за їх переконанням, визначення розміру їхніх пенсій. Проблема полягає в тому, що, не маючи документального підтвердження, а спираючись лише на усні свідчення, вони не можуть претендувати на більший розмір пенсії. Цю проблему й мають вирішити спеціальні комісії, створені постановами Кабінету Міністрів від 16 липня ц.р. № 685 (стосуються військовослужбовців та військовозобов’язаних осіб) та від 26 вересня ц.р. № 886 (стосуються цивільних осіб), яким надані відповідні повноваження.
За результатами круглого столу досягнуто домовленості про взаємну співпрацю у вирішенні питань, пов’язаних з підготовкою документів для розгляду цими комісіями.
Станом на 1 грудня на обліку в управлінні Пенсійного фонду в м. Олександрії та Олександрійському районі перебуває 205 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, із них 86 осіб отримують пенсію в мінімальних для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС розмірах. На сьогодні до управлінь праці та соціального захисту населення в Олександрії звернулося 6 осіб для отримання консультацій щодо подання документів для розгляду їх вищезазначеною комісією. Як відомо, таких комісій в Кіровоградській області функціонує чотири – при обласній державній адміністрації та при територіальних управліннях МНС, СБУ та МВС в області.

4 комментария:

  1. правильно и четко написано,справку надо а может ты и небыль на чаэс надо доказать,интересно говорят нету справки а как ты получил удостоверение ЧАЭС,

    ОтветитьУдалить
  2. кто не работал в зоне у него справки нету ,что ему делать забор ломать в Киеве остаётца ,вперед на Киев чернобыльцы которые неработали

    ОтветитьУдалить
  3. Все эти комиссии ФУФЛО, полномочия дали а механизма нет. Всё это увод в сторону.

    ОтветитьУдалить
  4. Почему среди этого так называемого круглого стола нет представителей от ЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ, получается нас женят а мы не знаем!

    ОтветитьУдалить