Королевская задумала провести ревизию пенсионной реформы


Министр соцполитики инициировала создание рабочей группы

Пенсионная реформа доказала свою неэффективность, поскольку сохраняется дефицит Пенсионного фонда.

Об этом заявила министр социальной политики Наталия Королевская, сообщила пресс-служба Минсоцполитики.

«Я считаю, что пенсионная реформа неэффективна. Повышение пенсионного возраста для женщин с 55 лет до 60 кроме негативных последствий ни к чему не привело», - отметила она.

Министр напомнила, что дефицит фонда по итогам 2012 составил более 27,2 млрд грн. В 2013 году дефицит Пенсионного фонда запланирован на уровне 21,8 млрд грн.

«Значительный дефицит Пенсионного фонда сохраняется, в том числе из-за недееспособности проведенной реформы. Также наличие этого дефицита делает невозможным введение второго уровня пенсионной системы. Так дальше продолжаться не может. Поэтому создаем рабочую группу для изменения подходов в работе Пенсионного фонда», - подытожила Наталия Королевская.


Кстати, ранее мы сообщали, что народные депутаты затеяли ревизию Пенсионной реформы.


Геннадий Стеценко

2 комментария:



  1. Наталія Королевська: Легалізація зарплат - шлях до скорочення дефіциту Пенсійного фонду


    17 сiчня 2013 | .


    Дефіцит Пенсійного фонду потрібно скорочувати за допомогою легалізації зарплат та їхнього зростання. Про це сьогодні заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська на засіданні Комітету з економічних реформ. Умови для цього, на її думку, створять оптимізація нарахувань єдиного соціального внеску та запровадження стимулів для докорінної модернізації підприємств.

    «Дефіцит Пенсійного фонду потрібно скорочувати за допомогою легалізації зарплат. Ми повинні створити умови, коли легально платити зарплату у повному обсязі буде вигідніше, ніж платити у конвертах. Одним із напрямків вирішення цієї проблеми може стати оптимізація нарахування єдиного соціального внеску та податку із зарплати», – зазначила вона.

    За словами Наталії Королевської, сьогодні розмір єдиного соціального внеску та податку із зарплати у сукупності досягають 69 відсотків від фонду заробітної плати. «Це, безумовно, створює передумови для виплати зарплат у конвертах», – наголосила вона.

    Разом з тим, переконана Міністр, потрібно істотно збільшувати частку заробітних плат у собівартості продукції. «Запровадження стимулів для докорінної модернізації підприємств, створення нових високотехнологічних робочих місць призведе до зростання частки заробітної плати у собівартості продукції. Відтак – відбуватиметься підвищення рівня заробітних плат», – сказала вона.

    Наталія Королевська відзначила парадоксальну ситуацію у країні, коли з 20 мільйонів зайнятого населення реально сплачують внески до Пенсійного та інших фондів лише 16,4 мільйонів. працюючих. «2,4 мільйона працюючих отримують мінімальну зарплату. Окрім цього, ще понад 3 мільйони отримують менше 2 тисяч», – констатувала вона.

    ОтветитьУдалить
  2. ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРПЛАТ ЦЕ ЗБІЛЬШЕННЯ ДОХОДІВ ГОЛОВНОГО СТОМАТОЛОГА І ГАРАНТА ВСІМ ЗРОЗУМІЛО КОМУ НЕ ЗРОЗУМІЛО ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА РОЗЯСНЕННЯМ ДО ЯНОВИЧА ВОНО ВСЕ РОЗЯСНИТЬ

    ОтветитьУдалить