На виплати буковинським чорнобильцям передбачили майже 8 млн грн


Основна частина коштів із держбюджету.

На початку 2013 року в Чернівецькій області на обліку перебувало 19 863 буковинці зі статусом постраждалих внаслідок Чорнобильської  катастрофи. Серед них 2 418 - учасники ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції, 401 - інваліди, захворювання яких пов’язані з наслідками аварії на ЧАЕС, у тому числі 299 буковинців - ліквідатори, а 102 - потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також в області живе 4 667 дітей, постраждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції, з них на забруднених територіях - 3 832 потерпілих. Троє дітей мають інвалідність, пов’язану з наслідками катастрофи.

На Буковині проживає 167 сімей, що втратили годувальника з числа осіб, віднесених до постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції, смерть яких пов’язана з наслідками катастрофи, та 44 особи, які брали участь у випробуваннях ядерної зброї і мають право на окремі пільги та компенсації, передбачені чинним законодавством.
 
Всього осіб, які отримують компенсації, допомоги, пільги, передбачені Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 20 074 особи.

Відповідно до цього закону, для виплати компенсацій, допомог постраждалим у 2013 році для області передбачені видатки в сумі 7 816 400 гривень, з них із державного бюджету - 7 073 100 гривень, з обласного - 743 300 гривень.
           
Станом на 8-ме лютого в область з державного бюджету надійшло 1 499 000 гривень, що складає 100% від запланованих показників на цей час.

Як повідомляє департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, кошти використано відповідно до напрямків фінансування та відсутні їх залишки.

Фінансування у січні дало можливість повністю ліквідувати заборгованість, яка склалася перед "чорнобильцями" на кінець 2012 року, і у січні-лютому цього року профінансувати на 111,89 тисячі гривень більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.



1 комментарий:

  1. Шановні земляки! Вам замилюють очі! Яке збільшення? На які соцвиплати? Влада забрехалася! Якщо у цих банкрутів є гроші на такі збільшення, то чому вони не виконуюють рішення судів? статті 54, 21, 22 нашого з Вами Закону. Це влада брехунів та банкрутів! Не вірте ім! Геть яничарів з Украіни!

    ОтветитьУдалить