Усіх українців, які брали участь у ядерних випробуваннях або навчаннях, хочуть прирівняти до чорнобильців


У Парламенті зареєстрували проект закону щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших (крім ЧАЕС) ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Ініціатором документу є народний депутат від фракції Партії регіонів Світлана Фабрикант.

В пояснювальній записці до проекту закону вона пише, що чинний закон про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи не в повній мірі захищає права та інтереси осіб, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

«Тільки в АР Крим зареєстровано 480 громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, а в цілому в Україні таких громадян близько 6 тисяч. Під дію цього законопроекту підпадає близько 1,5 тисяч осіб», – інформує регіоналка.
 
Вона додає, що ця категорія громадян була прирівняна до учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЄС 1, 2, та 3 категорій, але окремі пільги та компенсації, передбачені законодавством для громадян-учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЄС, діючим законодавством на них не розповсюджуються. Внаслідок чого, за словами Світлани Фабрикант, вищезазначений закон України потребує внесення змін та доповнень.

Зокрема, за словами депутатки, законопроект усуне протиріччя при наданні пільг та компенсацій громадянам, які приймали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС та інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї та які мають однакову категорію.

Також читайте

У 2013 році уродини святкуватимуть 33 львівські довгожителі 

Тиждень добрих справ в Україні залучить 9 міст

Українська актриса померла від травм, отриманих під час катання на квадроциклі

За роботу на селі українцям пропонують давати відстрочку від армії

Інвалідам-чорнобильцям можуть підняти мінімальний рівень пенсії – законопроект 

Третина офісних працівників терпіти не може 8 Березня, але колег вітають 

Українцям планують збільшити щорічну оплачувану відпустку до 28 днів

Минулоріч на Львівщині народилося 30 тисяч дітей

Користувачів Інтернету цікавить, як перетворити хлопця в дівчину і як не образити кохану ласкавим словом

Багатодітним мамам в Україні хочуть щомісяця платити бонусний прожитковий мінімум1


Комментариев нет:

Отправить комментарий