На компесанції полтавським чорнобильцям спрямують 41 млн грн


Чорнобильцям, які проживають на території Полтавської області, цього року на різні види компенсацій буде спрямовано 41 млн грн субвенції з держбюджету.

Про це повідомила під час наради в Полтавській ОДА директор департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко, передає Укрінформ.

 "Новими соціальними ініціативами Президента України передбачена особлива увага категорії громадян, постраждалих на ЧАЕС. В область спрямовують кошти з держбюджету, що дозволяє своєчасно проводити чорнобильцям всі соціальні компенсації, гарантії, виплати, передбачені законодавством", - сказала Л. Корнієнко.
 
 За її даними, в органах соціального захисту населення Полтавської області перебуває на обліку 24 тис 160 людей, які мають статус постраждалих на ЧАЕС. З них 12 тис громадян безпосередньо брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, серед них 3 тис 350 мають інвалідність.

 Крім цього в області перебувають на обліку 4 тис. 600 дітей-чорнобильців. Із них 33 дитини мають статус дитини-інваліда внаслідок аварії на ЧАЕС. Ще 885 дітей мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, бо втратили годувальника.


2 комментария:

  1. Сомнаваюсь что Чернобыльцам что нибудь попадёт. Лично я за все эти года никогда, ничего от государства не получал.

    ОтветитьУдалить
  2. Александр Лукьянченко26 апр. 2013 г., 14:50:00

    9 лет жду путевку на оздоровление - 000000

    ОтветитьУдалить