ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ М. Я. АЗАРОВУ


ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ М. Я. АЗАРОВУ

Вельмишановний, Миколо Яновичу!

Зараз з вуст українських високопосадовців звучать повідомлення та звіти про нібито високі досягнення та всеохоплююче вирішення соціальних проблем учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Особливо це спостерігається з наближенням 27-х роковин Чорнобильської катастрофи, коли наводяться суперечливі дані про розміри чорнобильських пенсій, які озвучуються чиновниками.

За вашим дорученням, представниками Кабінету Міністрів України, у жовтні  2012 року, було розпочато переговорний процес з протестуючими громадськими  організаціями  чорнобильців.


Попередні консультації та домовленості, які було досягнуто в результаті переговорів, полягали у поетапному збільшенні пенсій постраждалим громадянам та входження в правове поле, відповідно до норм та вимог діючого Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Хоча не виконання закону не добавляє іміджу України, однак чорнобильські громадські організації виявили максимум конструктивності.

Слід констатувати, що практично ще у грудні місяці 2012 року всі напрацювання, для прийняття рішення, були готові, проте, ваше доручення не призвело до логічного завершення переговорів.

Попередні домовленості громадськості та влади щодо поетапного підвищення пенсій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та можливості тим самим відновлення законності, зараз свідомо затягується, що може розцінюватися виключно як небажання або неспроможність влади виконувати свої обіцянки та прямі конституційні обов’язки перед громадянами України.

Ніхто не утаємничує того, що чорнобильська громадськість очікувала змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада за № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» саме напередодні сумних 27-х роковин Чорнобильської катастрофи, які попередньо розробило Міністерство соціальної політики України і отримали підтримку з боку чорнобильської громадської. Мова йде про поетапне підвищення пенсій по інвалідності до 2015 року у розмірах 6, 8 та 10 мінімальних прожиткових мінімуми, в залежності від групи інвалідності, які ґрунтуються на Законі України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та є компромісом.

Так зване «осучаснення» по 2007 - 2008 роках, яке пропонують деякі діячі і чиновники, навпаки не відповідає принципам соціальної справедливості та збільшує розрив між мінімальною та максимальною пенсіями, що є неприпустимим та антиконституційним.  

Проте, наші очікування не виправдались…

Сьогодні надходять сигнали зі всіх регіонів України про готовність чорнобильських  організацій та окремих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вдатися до крайніх заходів та об’явити найближчим часом безстрокове голодування в м. Києві, незважаючи на наближення череди травневих свят.

До вчинення таких дій їх спонукає у першу чергу безвихідність становища, у якому вони опинилися. 

Вважаємо, що це може призвести до непередбачуваних наслідків, пов’язаних з життям і здоров’ям громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та потребує негайного Вашого особистого втручання в ситуацію, що склалася.

У зв’язку із вищезазначеним просимо Вас, Миколо Яновичу, про проведення невідкладної зустрічі з представниками чорнобильських громадських організацій – членами переговорної групи, які вели переговори за вашим дорученням, починаючи з жовтня 2012 року, для остаточного вирішення питання – відносно результатів проведених переговорів.



Володимир Проскурін,
голова ВГО «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»

Борис Бродовський,
митрофорний протоієрей УПЦ,
координатор протестних чорнобильських організацій

23 комментария:

  1. Достаточно переговоров. Они тянут время. Только для чего они это делают. Безответственность чиновников высшего ранга во главе с Назаровым, попирающих Конституцию и Закон 796 - это преступление. Генеральная Прокуратура к уголовной ответственности за 22 года незалежности ни кого к уголовной ответственности не привлекла. Вывод: коррумпированность чиновников высшего ранга является основой безответственности их перед народом.
    Предлагаю начать акцию бессрочной голодовки у стен ВР в Мариинском парке под лозунгами: " Защитим Конституцию", Сделаем Украину правовым государством", " Добьемся торжества Закона или превратим Марийский парк в кладбище чернобыльцев"

    ОтветитьУдалить
  2. пора переходить к радикальным действиям ,а Андреева и его приспешников вымести поганой метлой!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 8.55.ну шкура тебя уже вымели поганой метлой,на гитрую жопу нашли болт с резбой

      Удалить
    2. а ты видать спец с болтом Козачек

      Удалить
  3. Мало для Кабинета Министров членов переговорной группы, значит собрать представителей всех 35 организаций, направлявших свои обращения с требованием исполнения ст54 Закона и сидеть в приемной до тех пор, пока не будет конкретного решения. Голодовка это очень серьезная встряска для организма. Не могут больные люди голодать. Бросать самим себя под косу Смерти? Нет, слишком дорогая цена. А главное никого это не заставит шевелиться. Голодаете, значит в состоянии, а значит "берите лопаты и работайте" Нечего придуриваться. И как это нужно понимать, что 35 организаций высказали свое мнение, а только одно убожище Андреев, которому выразили презрение и недоверие, впереди, на лихом коне со своим осучасненням. Что случилось с Королевской, у которой был разговор с Андреевым по вопросу осучаснення по 2007г и она с ним не согласилась? И позиция ее была правильной. Думайте. Раз один в поле не воин или аргументов не хватает собирайте председателей и на Киев. Наверное уже после майских. Одни праздники, блин!

    ОтветитьУдалить
  4. .......Кількість постраждалих від чорнобильської аварії на початок 2013 року зменшилась у порівнянні з 2012 роком на 54 тисячі осіб. Про це на парламентських слуханнях сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає кореспондент УНН...........НАДО ЧТО-ТО ДЕЛАТЬ, МУЖИКИ, ИНАЧЕ ВЫМРЕМ КАК МАМОНТЫ. НАМ ТЕРЯТЬ НЕЧЕГО.СТЕСНЯТЬСЯ И БОЯТЬСЯ НЕ КОГО, НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ /ЗАКОН НА НАШЕЙ СТОРОНЕ/ НУЖЕНЫ: ИДЕЯ И ЛИДЕР,

    ОтветитьУдалить
  5. Олег.в вполне с вами согласен.Надоело переговариваться, пора действовать.

    ОтветитьУдалить
  6. К этой акции надо хорошо подготовиться и начать ее в предверии дня Конституции. Поэтому и решившим участвовать надо себя подготовить.Дело серьезное. Я не знаю тех людей, которые станут со мной рядом в Мариинском парке, но уверен, что мы спасли мир - спасем и Украину.

    ОтветитьУдалить
  7. вас палкой не добёж вы же жкурники

    ОтветитьУдалить
  8. С какого перепугу он ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ ? За что его шанувать? Валерий прав. Переговорщики только тянули время. А некоторые поехали бастовать и требовать а вместо этого целовали Королевской руки. Весь мир видел! 18мая есть шанс всем миром снять эту ВЕЛЬМИШАНОВНУЮ власть. И тогда пусть они прочувствуют ПОКРАЩЕННЯ на себе и АНДРЕЕВА В СУД ЗА ПРЕДАТЕЛЬСТВО! ВЯЧЕСЛАВ

    ОтветитьУдалить
  9. ВЫ ВАЛЕРИЙ ПИШИТЕ ДЕЙСТВОВАТЬ, А КТО БУДИТ ДЕЙСТВОВАТЬ СЕГОДНЯ 26АПРЕЛЯ В ЛУГАНСКЕ ПРИШЛО К ПАМЯТНИКУ НАШИХ ПОГИПШИХ ПОБРАТИМОВ. 50 ЧЕЛОВЕК ЛИКВИДАТОРОВ ПОЧТИТЬ ПАМЯТЬ ПОГИПШИХ РАЗВЕ ОНИ ЕТОГО ЗАСЛУЖИЛИ. ЧТО НАС ПРЫШЛО ТАК МАЛО. ПУСТЬ НА ПРАВИТЕЛЬСТВО ВСЕ ОБИДЫ НО ПРЫЧЕМ ЗДЕСЬ ПОГИПШИЕ. ОБИДНО А ВЫ ХОТИТЕ ЧТОБЫ ЧЕГОТО ДОБИТСЯ НАДО ВЫХОДИТЬ 100% НА МЕРОПРЫЯТИЯ ЧТОБЫ ИМ БЫЛО ВИДНО ЧТО СПЛАЧЕННЫЕ, А ТАК ИМ ЕТО ПЛЮС, А НАМ МИНУС, ВСЕМ ЗДОРОВЯ И ВСЕГО ТОЛЬКО ХАРОШЕГО. МОЖЕТ Я НЕ ПРАВ.

    ОтветитьУдалить
  10. Похвально, що Олег Грива готовий померти задля захисту всіх положень Чорнобильського Закону. Але при цьому, чи відомо тобі Олеже, що ст. 39 вказаного Закону (796-ХІІ) передбачена доплата в розмірі однієї мінімальної зарплати для всіх хто працює та проживає в 4 зоні, і в розмірі дві мінімальні зарплати для тих, хто проживає та працює в 3-й зоні небезпеки. Це населені пункти Київської та Житомирської області. Це стосується населення в кількості понад 2 мілліони осіб. Мінімальний прожитковий мінімум для непрацездатних осіб становить 896 грн,а мінімальна зарплата 1147,0 грн. То яку суму пане Грива множитимемо на 2 мііліони, і в скільки обійдеться Ваша з Б. Бродовським та В. Проскуріним забаганка ні вчому перед Вами не повинним платникам податків? Крім того помножте близько 120 тисяч ВСІХ інвалідів 1 категорії,(де близько 66 тис.з них є інваліди - ліквідатори) в середньому на 8 мінімальних пенсій за віком. Додайте до цього суми на оздоровлення дітей і дорослих, медицину, житло, транспорт, комуналку, одноразові компенсації тощо і що з цього вийде? Б. Бродовський та В. Проскурін як себе називають? Вони себе йменують лідерами протестних організацій. Нам вже відомо, коли протестні сили прийшли до влади, то вони невдовзі стали опозиційними та протестними самі до себе. Там мозгів не має одні понти дешеві та бажання ВСІМ сподобатись. Вбачаю користь велику в голодуваннях для тих, хто хоче схуднути та попіаритись заодно, але не думаю, що всі інші не такі "жирні". Тебе в Твоєму голодуванні активно підтримає падка до дармовщини частина жителів з 3 та 4 зон, але вони з тобою не голодуватимуть. Вони зберігатимуть сили, як збереглись раніше, вдома тоді, коли Ти Олег Грива ліквідовував аварію на ЧАЕС. Вважаю, що насамперед необхідно виокремитись з Чорнобильського Закону, з відповідним пенсійним і соціальним забезпеченням ліквідаторів та евакуйованих з 30 км. зони відчеження, і окремим законом прописати соцгарантії жителям зон хоч років на 500. Для цього треба бути не протестними а дієвими організаціями та дієздатними керівниками. Треба мати відповідну потенцію. Треба не тільки хотіти, але і могти щось зробити на краще для людей, яких ти берешся представляти. Ще раз наголошую - ВСІМ не буде НІЧОГО!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Очень редко пропускаются такие реальные,дельные мысли.Спасибо,Иван.

      Удалить
    2. Спасибо,Иван.Реально и по существу.Кто хочет понять, поймет.

      Удалить
  11. Лидеров полно,выберайте любого.

    ОтветитьУдалить
  12. сказав слипый -побачем.а глухый-почуем .так и в нас чернобыльцев.лебедь-рак и щука.

    ОтветитьУдалить
  13. Листы то пишутся, а реакции не заметно. Похоже на эти листы обращают внимание только чернобыльцы...

    ОтветитьУдалить
  14. Читаю это все и удивляюсь... Вместо того чтобы добиваться ПОЛНОГО ВЫПОЛНЕНИЯ уже имеющего закона Вы начинаете мудрствовать и вносить поправки. НЕУЖЕЛИ ВЫ НЕ ПОНИМАЕТЕ ВСЕЙ ПРОЦЕДУРЫ ПРИНЯТИЯ ЭТИХ ПОПРАВОК? ПОСМОТРИТЕ ЧТО ТВОРИТ НЫНЕШНЯЯ ВЛАСТЬ! ВЫ ТОЛЬКО ПОЗВОЛЬТЕ ей НАЧАТЬ ПРОЦЕДУРУ ПРИНЯТИЯ ПОПРАВОК И ТОГДА КОНЕЦ БУДЕТ ВСЕМ ЛЬГОТАМ ВООБЩЕ!!! Они враз ЛИКВИДИРУЮТ всех ЛИКВИДАТОРОВ и останутся все в статусе потерпевших. а там и 6.8.10 исчезнут одним одним взмахом руки ЧЕЧЕТОВА. Опомнитесь!!! Единства нет у нас потому что есть предатели адреевские. И пока эта организация не ликвидируется веры нет никому. Противно стоять на митинге и смотреть на помаранчевые андреевские флаги. НУ ГДЕ ЗДЕСЬ ЛОГИКА??? Может есть и там правдоискатели... но верится УЖЕ с трудом. А ЕСЛИ ЧЕСНО - НЕ ВЕРИТСЯ! У многих есть могилы чернобыльские к которым хочестся идти в этот день. А "любоваться" андреевскими доброжелателями у памятника и мысленно крыть их ... НЕТ СЧУшникам ПРОЩЕНИЯ И НЕ БУДЕТ! Мы присоеденяемся к опозиции но не вступаем в ее ряды. Будем снимать эту власть и требовать уважения к чернобыльцам и выполнения закона.Борис

    ОтветитьУдалить
  15. Я согласен с Иваном,только в этот закон нужно добавить вдов и детей после достижения 18 лет.я
    Я давно писал это.

    ОтветитьУдалить
  16. Мои коментарии не печатаются! Боитесь правды СЧУшники-ПРЕДАТЕЛИ ???

    ОтветитьУдалить
  17. Анонімному від 29.04.2013р. Чому ти так дивуєшся? Тобі чомусь не було дивно коли Ю. Тимошенко ЗУ "Про Державний бюджет України на 2013рік та внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України" "випотрошила" всю соціалку з 107 законодавчих актів. Я не знаю як пояснити, щоб тобі було зрозуміло, що насамперед необхідно вжити всіх можливих заходів по пенсійному і соцзабезпеченню ліквідаторів та евакуйованих з зони відчуження і їх родини. Захистити в першу чергу рятівників землі нашої та жертв Чорнобильської катастрофи,тих, хто вимирає і вже не відроджується. Невже ти думаєш, що Чечетов і всі інші 449 депутатів ВРУ, працівники Кабміну та Адміністрації Президента, Мінсоцполітики, держадміністрацій, тощо настільки нелюди, що не переймаються і не розуміють, що відбувається. Але разом з тим, на таке ж соцзабезпечення мають право по ЗУ 796-ХІІ ВСІ 2,5 млн. потерпілих - жителі зон, одні з яких помирають, інші народжуються, Чорнобильська інвалідність серед яких множиться як сніжний ком і яких ти внаслідок своєї "доброти" захищаєш на повний рост. Я ніяким чином не кажу, що жителі зон треба відкинути взагалі - ні. Для них повинні бути прописані окремі норми соцзахисту - відмінні від названої мною вище категорії громадян. Якщо науковці і державні мужі вважатимуть, що соцзахист жителів забруднених територій повинен бути більшим за соцзабезпечення ліквідаторів - хай так. Але він повинен бути ВІДМІННИМ. Хто цього не розуміє, той приречений померти в злиднях, хворобах та повному забутті.

    ОтветитьУдалить
  18. Уважаемый Иван! Я не знаю как Вам объяснить - исходя из того что делается а точнее ничего не делается президентом вместе с кабмином и парламентом страны что пока они у власти наша жизнь на волоске. Не выполняется НАШ ЗАКОН и улучшать его можно только с новым руководством страны а не с этими "Я САМАЯ ОБОЯТЕЛЬНАЯ И ПРИВЛЕКАТЕЛЬНАЯ..." что в переводе "ЖИТЬ СТАЛО ЛУЧШЕ..."

    ОтветитьУдалить