Зустріч з громадою Бутівського напередодні річниці аварії на ЧАЕС


Напередодні 27-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, проведено прийом громадян у селі компактного переселення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – Бутівське.

Поспілкуватися з мешканцями села прибули: заступник голови райдержадміністрації Т.САКАРА, начальник управління праці та соціального захисту населення О.АНІСІМОВА-ШИЛО, начальник Пенсійного Фонду в м.Олександрії та Олександрійському районі І.МАКСИМЕНКО спільно з представниками Олександрійського райвідділу міліції, територіального центру Олександрійського району та Кіровоградської облдержадміністрації.

Під час зустрічі, членів сільської громади було поінформовано про нововведення у законодавстві стосовно надання медико-санітарного обслуговування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, виділення пільгового житла, забезпечення санаторним лікуванням, лікарськими препаратами. Також жителі села отримали змістовні відповіді на запитання, що їх хвилювали. Зокрема, щодо налагодження пасажирських перевезень до с. Бутівське та сусідніх населених пунктів, встановлення вежі мобільного зв’язку, облаштування фізіотерапевтичного кабінету та покращення інфраструктури села.

Тамара САКАРА аналізуючи роботу відповідних структур та відомств, направлену на виконання функцій покладених на них державою, зазначила, що всі завдання і виплати виконуються вчасно і в повному обсязі. Крім цього, у поточному році виділено бюджетні кошти для виплат до річниці аварії на ЧАЕС матеріальної допомоги ліквідаторам І категорії та сім’ям загиблих. Незважаючи на напруженість цьогорічного бюджету, зазначила посадовець, керівництвом райдержадміністрації планується заміна вікон на сучасні енергозберігаючі склопакети та ремонт даху Бутівського навчального комплексу, закінчення встановлення освітлення вулиць населеного пункту.

         Того ж дня у с. Бутівське працював «мобільний соціальний офіс». Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення було прийнято одну заяву на санаторно-курортне лікування та одну заяву на призначення державної соціальної допомоги. Перукарем територіального центру соціального обслуговування було надано послуги 6 особам, швачкою прийнято заяв на пошиття одягу від 4 осіб та надано побутові послуги 8 особам.


Комментариев нет:

Отправить комментарий