Регіонам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, Євросоюз виділить чотири мільйони


Європейський Союз має намір виділити чотири мільйони євро на захист українських регіонів, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті представництва ЄС в Україні.

«Здоров'я та екологічна ситуація в Чорнобилі і навколо нього як і раніше викликають серйозну стурбованість. ЄС разом з Україною працюють над поліпшенням якості охорони здоров'я в регіоні», - сказано в повідомленні.

З цією метою в рамках проекту ЄС інвестує 1,4 млн євро в лікарню Іванкова, щоб забезпечити її обладнанням для вимірювання радіоактивних і хімічних речовин у людському організмі та їжі, стеження за рівнем внутрішнього забруднення радіоактивними речовинами серед населення, запобігання захворювань матерів та дітей шляхом медичного контролю за вагітними жінками, а також з метою створення консультаційного центру для навчання населення здоровому харчуванню, зазначили в представництві ЄС.
 
«Ця робота є частиною загального пакету підтримки в розмірі 4 млн євро, що передбачає сприяння дрібним фермерам і будівництво теплиць, створення сміттєспалювального заводу для забрудненої деревини, щоб уникнути подальшого розповсюдження радіоактивних елементів через лісові пожежі, подальше дослідження радіоактивного забруднення Чорнобиля і його околиць» , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко наголошує на необхідності створення комплексної програми розвитку зони відчуження та Чорнобильської АЕС.


Комментариев нет:

Отправить комментарий