Вшанують жертв Чорнобильскої катастрофи


Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження «Про відзначення 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи», яким затверджено відповідні заходи, що відбудуться в квітні у нашому місті.

26 квітня буде відправлено панахиду та відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» на меморіальному комплексі «Вічна слава» та до пам’ятної дошки А. Грищенку на проспекті Волі,12.

Протягом квітня у загальноосвітніх навчальних закладах будуть проведені уроки пам’яті «Пам’ятай Чорнобиль» за участю учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів - тематичні виставки, які висвітлюють проблеми наслідків аварії Чорнобильської катастрофи.
 
У Палаці учнівської молоді у квітні  буде організований спомин-реквієм «Чорнобильський квітень».

17 квітня у бібліотеці-філії №10 відбудеться презентація книги «Літопис Чорнобильської слави. Слово про волинських ліквідаторів аварії на ЧАЕС». У квітні у цій бібліотеці буде виставка малюнків «Чорнобиль очима дітей та літератури «Дзвони Чорнобиля».

20-28 квітня у бібліотеці-філії №3 - виставка малюнків «Кам’яніє Чорнобиль під серцем». 24 квітня у цій же бібліотеці буде  урок-реквієм «Ми долею усі тепер Чорнобильці».

20-28 квітня у бібліотеці-філії №2 відбудеться виставка-реквієм «Щоб мудрість не стала безумством».

20-28 квітня у центральній бібліотеці для дітей відбудеться виставка-реквієм «Сторінки історії, що болить», а 23 квітня відеоурок «Чорне сонце на синьому небі».

25-26 квітня відбудуться уроки пам’яті: «Гірка зірка полину»  (бібліотека-філія № 6); «Чорнобиль. Довгий слід трагедії» (бібліотека-філія № 11).

25-26 квітня будуть організовані вечори пам’яті «Попіл Чорнобиля в наших серцях» (бібліотека-філія № 5); «Полин… Сльозою омивається душа» (бібліотека-філія № 7).

24 квітня у Будинку культури мікрорайону Вересневе відбудеться година спілкування з  ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС «Біль душі».


1 комментарий: