Чорнобильці пішли в суд доводити, що Президент порушив присягу


Шість ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з Кривого Рогу подали до суду на Віктора Януковича, звинувачуючи Президента України в порушенні присяги в частині дотримання прав чорнобильців

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на представника позивачів Віталія Романова.

За його словами, криворізькі чорнобильці, які є інвалідами 2-ї групи, в судах різної інстанції довели своє право отримувати надбавку до одержуваних виплат в розмірі 8 мінімальних пенсій на місяць. Однак Пенсійний фонд України відмовляється виконувати судові рішення.

«Чорнобильці писали президенту листа, до яких додавалися відповідні документи. Але президент ці листи не читає і перенаправляє тим, на кого вони скаржаться. Адже під час складання присяги Президент клявся захищати права чорнобильців», - сказав Романов. При цьому він підкреслив, що ліквідатори аварії розраховують на пенсію 7 тисяч гривень, а не на 1200-1300, як зараз.

Справа розглядатиметься у Вищому адміністративному суді України. Якщо вимоги чорнобильців не будуть задоволені, вони мають намір звернутися до Європейського суду з прав людини.


Комментариев нет:

Отправить комментарий