Глава МВС: Соціальний захист ліквідаторів - серед пріоритетів відомства


Міністр внутрішніх справ України зустрівся із правоохоронцями, які несуть службу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

До службових обов’язків працівників цього підрозділу належить забезпечення громадського порядку на території зони ЧАЕС, запобігання випадкам мародерства та браконьєрства, охорона об’єктів державного значення.

«Ваша служба проходить у складних умовах чорнобильської зони. Люди високо оцінюють вашу роботу. Держава докладає максимум зусиль для вирішення питань соціального захисту ліквідаторів та особового складу», – наголосив Віталій Захарченко.

Очільник МВС зупинився на питаннях соціального захисту ліквідаторів. Зокрема, за підтримки Уряду на базі лікарні головного управління МВС в Київській області відкрито другу чергу Реабілітаційного центру для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Щорічно понад 5 тисяч ліквідаторів Київщини, серед яких – дві тисячі інвалідів, мають змогу отримувати кваліфіковану медичну допомогу.
 
У той же час Віталій Захарченко зазначив, що наразі є кілька питань, на вирішення яких потрібно звернути особливу увагу. Це, зокрема, посилення контрольно-пропускного режиму для запобігання випадкам мародерства і браконьєрства, вдосконалення охорони важливих об’єктів, а також забезпечення належного використання коштів на будівництво нового укриття на Чорнобильський АЕС.

Під час зустрічі начальник департаменту кадрового забезпечення МВС Михайло Дивак зачитав відомчий наказ, згідно з яким десятьом правоохоронцям було оголошено подяки.

На завершення зустрічі її учасники вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих колег-ліквідаторів.

У м. Чорнобиль Віталій Захарченко також відвідав музей «Зірка Полинь», присвячений історії ліквідації наслідків однієї з найбільших техногенних катастроф минулого століття.


Комментариев нет:

Отправить комментарий