Сумська ОДА: На квартири чорнобильцям цьогоріч виділено майже 3,8 млн. грн.


Для забезпечення власним помешканням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з державного бюджету для Сумської області виділено 3 мільйони 774 тисячі гривень.

«На виконання доручень Президента України Віктора Януковича, держава активно продовжує політику підтримки та забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Наше завдання – сформувати прозорий список претендентів на отримання власних квадратних метрів та визначити розпорядників бюджетних коштів 3-го ступеня», – зазначила заступник голови Сумської облдержадміністрації Тамара Іщенко у ході засідання обласної профільної комісії.
 
«Відповідно до подання райдержадміністрацій та міських виконавчих комітетів, щорічно формується загальнообласний Реєстр постраждалих, в якому згідно з чинним законодавством чітко зазначені відомості про сім’ю, а саме: прізвища, склад сім’ї, займана житлова площа, номер посвідчення громадянина тощо. Реєстр формується відповідно до черговості взяття постраждалого на квартирний облік на пільгових умовах», – поінформував начальник відділу захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Коваленко.

«У минулому році за цією бюджетною програмою для Сумської області було виділено 3 млн. 967 тис. гривень, за рахунок яких придбано 13 квартир. Ордери вручено за черговістю у загальнообласних Реєстрах чорнобильцям, віднесеним до категорії І. Влада й надалі докладатиме всіх зусиль, аби забезпечити якомога більшу кількість постраждалих власним житлом», – повідомила Тамара Іщенко.


Комментариев нет:

Отправить комментарий