Волинських дітей переселили з табора-бомжатника


Екстрене переселення з одіозного "дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Оріон" для 60-ти волинських хлопчиків і дівчат пройшло успішно, пише mig.com.ua

Юних волинян розмістили в двокімнатних номерах (по 1-2 особи у кімнаті, в блоці - душ і туалет) клінічного санаторію "Лазурний". Дітей оглянули медики. Їм призначені оздоровчі процедури та забезпечено повноцінне збалансоване харчування.

Діти і керівники задоволені умовами, обслуговуванням і вдячні всім, хто доклав зусиль для якнайшвидшого вирішення усіх питань.

У той же час, викликає занепокоєння доля дітей, що залишилися в ДУОО "Оріон", а таких понад півтисячі. Навряд чи перевірки Бердянської міжрайонної прокуратури, пильна увага ЗМІ та місцевої влади, які, до речі, раніше вважали, що "Оріон" повністю готовий до сезону, зможуть істотно вплинути на зміну умов утримання дітей.

А "Оріон-Орлятко" готується прийняти 897 дітей по тендеру Запорізької міськради і 170 дітей з інтернатів Запорізької області на 63 дні. Його власник пан Асламов отримає 1 млн 970 тис грн за оздоровлення запорізьких дітей, які виховуються в інтернатах. Цю суму виплатять місцеві бюджети. Відповідно до тендерної документації, вартість перебування однієї дитини в таборі «Оріон» обходиться в 171 гривню на день.

Фірма "Бердянськ-Тур", якій належить ДУОО "Оріон", виграла такі ж тендери в Дніпропетровській, Волинській, Чернігівській, Житомирській та інших областях. Зокрема, «Бердянськ-Тур» отримає 435 тис грн за оздоровлення 148 дітей з Павлограда (Дніпропетровська область) і 93 сиріт з Самарського району Дніпропетровської області. На ці цілі передбачено 218 тис грн.


Крім того, фірма «Бердянськ-Тур» виграла тендери Міністерства соціально політики України і отримала право прийняти у себе дітей-чорнобильців за 4,7 млн ??грн. Тих самих дітей-чорнобильців, які за висновком комісії облдержадміністрації, підписаним Андрієм Гамовим, "приїхали без попередження".

Як збираються виконувати тендерні зобов`язання? Або відкупляться? Судячи з того, як заступився за пана Асламова заст. губернатора Андрій Гамов, який підписав фільчину грамоту, де у виниклому конфлікті винні самі діти, їхні керівники, погода, відключення електрики і т.д., подальші дії цілком передбачувані.


Комментариев нет:

Отправить комментарий