Понад чотириста чорнобильців із Донецької області відстояли в Європейському суді з прав людини - свої пенсії.


Понад чотириста  чорнобильців із Донецької області відстояли в Європейському суді з прав людини - свої пенсії. Страсбург зобов’язав Кабінет міністрів виконати рішення українських суддів за 2011-тий рік. Тоді пенсіонери оскаржили нові розрахункові формули, визначені урядом, що скорочували розмір виплат удвічі та спровокували масові протести по всій Україні. До Європейського суду з прав людини ліквідатори подали заяву на початку 2012 року. Чорнобильці вважають, що рішення міжнародного феміди стане прецедентом для всієї України.

 Політичні союзники єгипетських військових готуються до грандіозного мітингу в Каїрі. Вони прагнуть показати масову підтримку дій генералітету, який стоїть за відстороненням від влади підтримуваного ісламістами президента Мухаммада Мурсі.Очікується, що ісламісти також вийдуть на вулиці єгипетських міст з вимОгою відновлення на посаді усунутого президента.Генерал Абдель Фаттах ас-Сісі на початку цього тижня оголосив, що від людей, які вийдуть на вулиці, прагне отримати мандат на заходи проти того, що він назвав «насильством і тероризмом».Заклики генерала аналітики тлумачать як попередження про переслідування прихильників «Мусульманського братства» та інших ісламістських організацій. Вони вже багато тижнів не припиняють протести, вимагаючи повернення до влади Мухаммада Мурсі.
 
 Туніс знову охопили масові демонстрації. Тисячі людей вийшли на вулиці після вбивства Мохамеда БрАхмі - одного з лідерів опозиції, який закликав відсторонити ісламістів від влади.У столиці натовп намагався перекрити центральну вулицю. Розганяли протестувальників сльозоточивим  газом. На знак протесту місцеві авіакомпанії скасували сьогодні всі рейси, в тому числі і міжнародні. ПрофспілкИ готують загальний страйк.Деякі експерти вже проводять аналогію з подіями січня 2011-го, коли в країні відбулася революція і був повалений президент Бен АлІ. Це поклало початок "арабській весні".

 Мік Джаггер відзначає своє 70-річчя.Невгамовний, талановитий, легендарний. Вокаліст і один з творців групи "Роллінг Стоунз", незважаючи на солідний вік, зовсім не збирається заспокоюватися - це не в його дусі. Джаггер не перестає дивувати фанатів і донині, як це було і п'ятдесят років тому. Вже тоді колектив називав себе найбільшої рок-н-рольної групою у світі.Слава прийшла до сина простого вчителя фізкультури в 69-у - вже тоді "Роллінги" збирали повні зали, а їхні композиції змогли проникнути навіть через залізну завісу. Джаггер досі активно гастролює, пише музику, і втретє збирається одружуватися. Його обраниця - голлівудський дизайнер і стиліст молодша за нього на 24 роки. Ювілей сера Джаггера музиканти відзначили напередодні - концертом в Лондонському Гайд-парку.


Комментариев нет:

Отправить комментарий