Чорнобильці та ветерани війни підписали протоколи про співпрацю в оздоровленні


Нещодавно в місті Полтаві між Департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та головами громадських організацій  чорнобильців та ветеранів війни підписано Протоколи про співпрацю з питань оздоровлення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та ветеранів  війни.

Протоколи підписані головами обласних чорнобильських об’єднань «Союз Чорнобиль», «Фонд інвалідів Чорнобиля», «Діти Чорнобиля» та головою Полтавської обласної організації ветеранів, Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, Полтавської обласної організації інвалідів війни та збройних сил України з одного боку і директора Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з іншого.
 
Дана практика застосовується не вперше, аналогічні Протоколи підписувались і в 2012, і в попередніх роках. Це забезпечує тісну співпрацю, прозорість, правомірність розподілу путівок, посиленню інформаційно-роз’яснювальної  роботи серед пільгових категорій громадян.

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича посилено увагу щодо соціального захисту ветеранів війни та громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, зокрема щодо питання санаторно-курортного оздоровлення.

На оздоровлення  громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в 2013 році Полтавській області Міністерством соціальної політики України передбачено надати 1304 санаторно-курортні путівки, що складає 58 % від загальної потреби та на 15 % більше в порівнянні з 2012 роком.

Крім того, громадяни постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, які одночасно мають і статус інваліда війни, можуть обирати пільгу з оздоровлення відповідно до одного із статусів.

У 2012 році здійснено оздоровлення 89 інвалідів Чорнобиля, відповідно до статусу інваліда війни. За I півріччя 2013 року відповідно до статусу інваліда війни оздоровлено 36 осіб.

Додаткові соціальні гарантії, в тому числі і забезпечення санаторно-курортними путівками за рахунок обласного бюджету передбачено громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, в рамках Обласної комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 рік. У 2013 році на зазначені цілі виділено 200,0 тис. грн за рахунок яких передбачено оздоровити 38 осіб.

 Директор Департаменту праці
та соціального захисту населення
облдержадміністрації Л.В. Корнієнко


1 комментарий:

  1. гнилой пиар-выполняй закон и не ТРАНДИ!!

    ОтветитьУдалить