Депутат обласної ради взяв на особистий контроль питання лікування двох дітей із Бурині


Днями депутат обласної ради, директор Сумської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимир Криштоп побував у Бурині на закріпленому за ним виборчому окрузі. Він провів черговий  прийом громадян.  Цього разу поспілкуватись з депутатом виявила бажання  одна буринчанка.

Жінка розповіла, що разом з чоловіком виховує двох онучок 11 та 13 років.  Дівчатка мають документальне підтвердження, що вони діти, на стан здоров’я яких вплинула  аварія на Чорнобильській АЕС.  Обидві дитини досить  часто хворіють. А ще їм  потрібно хоча б двічі  на рік їздити до Києва на медичне обстеження.  Звісно, на  кожну таку поїздку  витрачаються чималі кошти.  Бабуся з дідусем роблять все можливе, аби не пропускати такі потрібні для підтримання  здоров’я дітей візити, але з кожним разом їм все важче це робити. Отож бабуся звернулась до Володимира Миколайовича з проханням допомогти коштами на дорогу.
 
Депутат пояснив, що, на жаль,  у обласних парламентарів немає ніякого бюджету для таких випадків. Він не може відразу надати необхідну матеріальну допомогу. Присутні на прийомі представники міської та районної влади порадили жінці звернутись письмово до органів соціального захисту, щоб отримати кошти, які закладаються  у місцеві бюджети для таких випадків. Далі у ході розмови виникла думка  спробувати вирішити питання щодо обстеження та лікування дівчаток  у обласних закладах охорони здоров’я. Адже у Сумах є ряд прекрасних лікувальних комплексів - обласний диспансер радіологічного захисту населення,  обласна дитяча лікарня, лікарні вузького профілю, які  мають не гірше обладнання від столичних, про що свідчать відгуки людей.

Жінка не знала, що на Сумщині можуть надавати спеціалізовану допомогу дітям-чорнобильцям. Отож вона погодилась – чому б її онучкам не лікуватись в обласному центрі, адже це і матеріально легше, і фізично простіше добиратись до такого закладу. Володимир Миколайович попросив відвідувачку написати на його ім’я  звернення, на основі якого він зможе підготувати депутатський запит до управління охорони здоров’я облдержадміністрації,  провести консультації з фахівцями та керівниками чорнобильських організацій.  Тут головне, щоб і дітям було добре, і менше навантаження на бабусю з дідусем.

Тепер питання сприяння лікуванню дівчаток обласний депутат взяв на особистий контроль. Жінка зі сльозами на очах дякувала Володимиру Миколайовичу.  Вона сказала, що, на жаль,  на життєвому шляху рідко трапляться люди,  котрі відразу подають руку допомоги і не залишають інших наодинці з їх проблемами.


Комментариев нет:

Отправить комментарий