Мітинг у Донецьку: учасники вимагають люстрації МВС і відставки Захарченка (ВІДЕО)

6 липня, у Донецьку перед будівлею Головного управління МВС у Донецькій області відбулася акція протесту з вимогами люстрації правоохоронних органів і відставки голови відомства Віталія Захарченка.

 У мітингу, організованому донецькими блогерами та журналістами, взяли участь близько 70 осіб, які прийшли з державними прапорами та з плакатами «Захарченка — у відставку!», «Дубовика — у відставку!», «Вимагаємо люстрації органів МВС!», «Офіцере! Живи. Служи. Пам'ятай Врадіївку!», передає УНІАН.

 Учасники мітингу критикували роботу співробітників міліції, які порушують закони та вчиняють злочини. Мітингувальники заявили, що, перш за все, голова МВС Захарченко має понести відповідальність за те, що відбувається в його відомстві та піти у відставку.




 Також протестувальники нагадали, що в Донецьку восени 2011 року під час знесення міліцією намету голодуючих чорнобильців загинув один з протестуючих, якого просто затоптали, а влітку 2012 року співробітники правоохоронних органів гумовою палицею зґвалтували чоловіка, але Віктора Дубовика, який тоді очолював Донецьке міськуправлінням міліції, підвищили — тепер він перший заступник голови МВС.

 У свою чергу, після завершення мітингу Відділ зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області повідомив, що «мітинг на підтримку жителів Врадієвки, проведений під будівлею ГУ МВС України в Донецькій області, пройшов спокійно, без ексцесів».

 Як повідомляв «Ракурс», голова МВС Захарченко не збирається йти з посади міністра через події у Врадіївці.


ИСТОЧНИК    Ракурс

Комментариев нет:

Отправить комментарий