Відшкодування витрат на оплату відпусток чорнобильцям не є доходом та витратами платника податку


Чи враховується у складі податкового доходу та витрат відшкодування витрат на оплату додаткових відпусток, що надаються особам, віднесеним до категорій 1 та 2 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Пункт 22 ст. 20 та п. 1 ст. 21 Закону України від 28 лютого 1991 року №796-XII «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» дає право особам, віднесеним до категорії 1 — 2 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на використання чергової відпустки у зручний для них час, а також отримання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати строком 14 робочих (16 календарних) днів на рік.

Фінансування видатків по відшкодуванню витрат на оплату відпусток, що надаються особам, віднесеним до категорій 1 та 2 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, провадиться у відповідності до ст. 1 Закону України від 10 лютого 2000 року №1445-III «Про формування, порядок надходження і використання коштів Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення», за рахунок коштів Фонду.


Враховуючи зазначене, відшкодування витрат на оплату відпусток, що надаються особам, віднесеним до категорій 1 та 2 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується платником податків за рахунок Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення і відповідно такі кошти не враховується у складі доходу та витрат платника податку
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий