У Черкасах судять чергового лже-чорнобильця


Прокуратурою міста Черкаси підтримано державне обвинувачення у суді за кримінальним провадженням стосовно жителя міста Черкаси, який на підставі підробленого документа отримував пенсію та пільги як ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомив старший прокурор прокуратури міста Черкаси Олександр Бицюк, 59-річний чоловік надав в управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси та в управління праці та соціального захисту населення Соснівського району Департаменту соціальної політики ЧМР підроблену архівну довідку про те, що він приймав участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Отримавши відповідний статус, черкащанин упродовж 2008 - 2012 років користувався пільгами та отримував пільгову пенсію.
 
31 липня 2013 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 358 ч.4, 190 ч.2 КК України – шахрайство, вчинене повторно, та використання завідомо підробленого документа. Суд задовольнив також цивільний позов управління Пенсійного фонду і прокурора міста Черкаси в інтересах управління праці та соціального захисту населення і зобов’язав засудженого відшкодувати понад 103 тисячі гривень.

– Нині активізувалася робота з виявлення подібних правопорушень, – зазначає заступник прокурора міста Черкаси Михайло Буджерак. – Лише упродовж липня засуджено 8 осіб, що їх вчинили. Засуджені повинні будуть відшкодувати державі збитки на суму понад 160 000 гривень.


7 комментариев:

  1. Брехня,не верю, укажите фамилии и занимаемаи должности а главное тех кто им выдал удостоверения там стоят печати иподпись чиновника а так лапша лоху на уши.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Действительно, кто из чиновников ответил за выдачу липовых удостоверений?!

      Удалить
  2. Конечно должны судить, НО... В первую очередь тех, кто производит лжечернобыльцев. Ведь чинуши имеют от этого хорошие дивиденды.

    ОтветитьУдалить
  3. Які "дивиденды"? Рішення про надання статуса приймається комісіями при облдержадміністраціях. Члени комісії (до речі одним з членів є обов'язково представник громадської чорнобильської організації) приймають рішення про надання статуса або відмови на основі наявних у справі документів (наказів про відрядження, копій особових рахунків про нараховану та отриману підвищену з/п, тощо). В комісії не має експертів, які знають як розлічити підроблені на підприємствах документи. Тим більше, що представник чорнобильської громадської організації майже ЗАВЖДИ голосує за визнання подавача документів потерпілим або ліквідатором тому, що він в комісію направлений для того, щоб допомагати і захищати істинних чорнобильців. Звідки йому знати хто є ху...? Я певен, якщо держава зацікавлена в ліквідації псевдоліквідаторів, як і ми всі, тоді хай проводять експертизи наявних в матералах справ документів. Це буде дешевше, ніж платити з бюджету значні суми. Та і сумнівів у суспільства не буде стосовно чорнобильців в тому, що їх оточують герої-рятівники, а не шахраї - злочинці.

    ОтветитьУдалить
  4. ЛЖЕЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ ПРОИЗВОДИТ ЗАКОН ... ОН-ЖЕ ПРОИЗВОДИТ И ЛЖЕИНВАЛИДОВ !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. тех кто выдавал липовые ксивы в долговую яму и нехай зараза нам пенсии платит.Я так думаю

      Удалить
  5. IL12 авг. 2013 г., 0:04:00
    ЛЖЕЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ ПРОИЗВОДИТ ЗАКОН ... ОН-ЖЕ ПРОИЗВОДИТ И ЛЖЕИНВАЛИДОВ !

    Совершенно верно, так как статьи закона, которые дают такую возможность лжечернобыльцам и лжеинвалидам - популистские, чтобы раздуть численность электората повышая свой шанс попасть в верховную зраду.
    Справедливость при таких интересах у настоящих и будущих нардепов отсутствует.

    ОтветитьУдалить