«СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ» Львівська обласна організація


№ 136/1 від 07 серпня 2013 р
Президенту ВГОІ" СЧУ "
 п. Ю. Андреєву

Шановний Юрію Борисовичу !

В цілому, з певною засторогою ставлячись до внесення змін в Закон України " Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ", ПОО " Союз Чорнобиль України " погоджується з новим формулюванням ст.11 та ст.17 Закону.

Змінену частину другу ст.52 , як і змінену частину першу ст.54 Закону після слів " Дружинам ( чоловікам), які втратили годувальника із числа осіб, віднесених до категорії 1 " пропонуємо доповнити словами :" учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року категорії 2, а також категорії 3, які отримали дозу опромінення вище допустимої" і далі по тексту.
 Категорично заперечуємо редакцію ст. 48 Закону, що пропонується.

Маріонетковий Конституційний суд України, надавши право уряду України визначати , всупереч Конституції України і всупереч попереднім Рішенням Конституційного суду України, порядок і розмір соціальних гарантій, вивів Україну з правового поля.

Запропонувавши ввести таку норму в Закон України " Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ", ми надамо карт- блаш уряду на продовження виплат на оздоровлення 100 грн, а собі - депутатам, членам уряду і т.п. - тисячі грн , компенсацію за путівку - 300 грн, тоді як вона коштує 5-6 тисяч, і так далі.

Врешті-решт, Конституція України містить норму, яка встановлює, що соціальні гарантії визначаються виключно законами.

Ст. 48 Закону необхідно залишити в редакції 1996 року, виключивши з частини першої слова " та смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою " і ввівши замість них слова "незалежно від причинного зв'язку смерті з Чорнобильською катастрофою ".Просимо розмістити нашого листа на сайті організації.

З повагою,
Голова ЛОО СЧУ
В.Смеречинський

3 комментария:

  1. Какой , чьерт побьери, шановный. ИУДА, Это же надо, обращаются к нему, буд-то он Президент Украины. О каких изменениях вы, шановнi. ведете балачки, если действующий Закон 796-123 не выполняется и выполнять его ни кто не собирается.Этот иуда помогает попирать закон и наши права, как буд-то он ПУП Земли. Ваши члены СЧУ из Киева, я их поддерживаю и одорбряю их действия, уже начали протест в виде голодовки. Однако они не там начали, так как за действия КМУ отвечает ВР, то есть депутаты
    Думайте що дiэте та що кажете. А може це тiльки думка самого голови В,Смеречинського? Цей лист винен був обмовлятися на зiбраннi чого пiд пiдписом не видно.

    ОтветитьУдалить
  2. молодець...мабуть маеш документи що був 1 день в 86 році і записав собі 25.01р або відносишся до категоріі 3 і купив кат 1 ..і що там за ракція пропонуеться великим законодавцем а.ю.б.?

    ОтветитьУдалить
  3. Так так !!!! От наслідки політики "СЧУ" . Як видно Смеречинський звертається від себе, а не від організації. СЧУ у Львівській обл. вмерла ! Амінь !!! А як же статус Смеречинського ??? А як же післяаварійні нагороди (ордени) "за мужнісь і героїзм під час ліквідації???" А як же громадські гроші за курині окорочки пане Смеречинський ? А де ж Ваша принциповість і чесність ? Тягне могилою від Вашого звернення ! ПОЗОР СЧУ !!

    ОтветитьУдалить