М.Ф. Манявський — майже 40 років за кермом

Саме стільки часу трудиться в Михайлівському райавтодорі водій М.Ф. Манявський. Прийшов сюди ще до служби в армії. До речі, проходила вона (вірніше сім її місяців) в Афганістані. Там теж шоферував. Після армії знов прийшов у райавтодор.

За роки роботи Микола Федорович освоїв кермування всіма видами техніки, яка була в організації. Щоправда, крім тракторів. Возив і розкидав щебінь, асфальт, інші будівельні матеріали.

Довелося йому і в Чорнобилі побувати в 1986 році. Тоді прийшов наказ в організацію послати людей в зону аварії для ліквідації її наслідків.

Ніхто не хотів їхати, а ми з кумом Олександром Волковим, який на той час теж працював у райавтодорі, попхалися. Зовсім розуму не було! — згадує М.Ф. Манявський. — Бачили реактор, радіацію, звичайно ж, отримали. Та ще й яку дозу! Пізніше поміряли рівень радіації на моїй машині, то він у кілька разів перевищував допустимий. Що вже говорити про те, скільки ми мали його, отого опромінення.

А ще Микола Федорович повідав, що їм, чорнобильцям, щороку виділяють путівки в санаторій, однак він від них відмовляється. Бо хоча сама путівка й безкоштовна, однак треба ж за щось дістатися до санаторію, та й із собою взяти якусь суму грошей. А їх вільних немає в сім‘ї, бо заробітки автошляховиків нині в невеликі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий