Про зобов»язання провести перерахунок пенсії - Київський апеляційний адміністративний суд - Літвіна Н. М.

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
Справа: № 2-а-3152/11/1023
Головуючий у 1-й інстанції:
Орел А.С. Суддя-доповідач: Літвіна Н. М.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2013 року м. Київ
Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:
Головуючого судді Літвіної Н.М.
Суддів: Коротких А.Ю.
Хрімлі О.Г.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м. Славутич Київської області на постанову Славутицького міського суду Київської області від 20 липня 2011 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в м. Славутич Київської області про зобов»язання провести перерахунок пенсії,-
В С Т А Н О В И В :


Постановою Славутицького міського суду Київської області від 20 липня 2011 року адміністративний позов ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в м. Славутич Київської області про зобов»язання провести перерахунок пенсії - задоволено.
На вказану постанову суду відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить її скасувати та в задоволенні позову відмовити в повному обсязі.
Колегія суддів, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що апеляційна скарга підлягає задоволенню частково, виходячи з наступного.
Як вбачається з матеріалів справи, позивач є потерпілим від наслідків аварії на ЧАЕС віднесений до 1 категорії, інвалід ІІ групи, що підтверджується посвідченням, яке міститься в матеріалах справи.
Згідно до ч. 4 ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» встановлено, що в усіх випадках розмір пенсії для інвалідів 2 групи, щодо яких встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою не може бути нижчим 8 мінімальних пенсій за віком.
Враховуючи вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку, що розмір пенсії позивача не може бути нижчим 8 мінімальних пенсій за віком.
Між тим, всупереч ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» позивачу додаткова пенсія виплачувалась відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 530 від 28 травня 2008 року.
Враховуючи, що Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» має вищу юридичну силу в порівняні з Постановою Кабінету Міністрів України №530 від 28 травня 2008 року, а тому відповідач неправомірно виплачував додаткову пенсію в меншому розмірі ніж це передбачено ст. 54 зазначеного Закону.
Таким чином, колегія суддів приходить до висновку про правомірність доводів суду першої інстанції про наявність у позивача права на додаткову пенсію в розмірі передбаченому Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Відповідно до ст. 200 КАС України - суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.
Керуючись ст. ст. 160, 183-2, 197, 200, 205, 206, 212, 254 КАС України суд,
У Х В А Л И В :
Апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м. Славутич Київської області - залишити без задоволення.
Постанову Славутицького міського суду Київської області від 20 липня 2011 року - залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Головуючий суддя:
Судді:
Головуючий суддя Літвіна Н. М.
Судді: Коротких А. Ю.
Хрімлі О.Г.

4 комментария:

  1. Ну и как, выплачивают пенсию?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А никак точно такое же решение и у меня а толку

      Удалить
  2. Ну и шо дальше?)))Чем удивить хотели?

    ОтветитьУдалить
  3. я не пойму к чему тут ухвала

    ОтветитьУдалить