Ігор Калєтнік: В бюджеті на 2014 рік врахована пропозиція КПУ стосовно виплат вкладів Ощадбанку СРСР

В проекті державного бюджету на 2014 рік була врахована пропозиція Компартії України стосовно закладення коштів для виплат вкладів Ощадбанку СРСР.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, член ЦК Президії КПУ Ігор Калєтнік, повідомили у прес-службі політика.

У четвер Парламент мав достатню кількість голосів для прийняття проекту державного бюджету на 2014 рік, однак народні депутати не пішли на цей крок, щоб не повторювати помилок Верховної Ради 6 скликання, коли бюджет був прийнятий швидко, буквально в межах однієї доби. Минулого року більша частина депутатів не мала змоги з ним ознайомитись.

"Саме через те у складному діалозі ми домовились, це рішення підтримали керівники всіх фракцій, і було прийнято окрему постанову, яка скорочує терміни подання пропозицій до Державного бюджету України", - заявив Ігор Калєтнік.

«Всі пропозиції будуть подані народними депутатами до бюджетного комітету до 8 січня, після чого ми плануємо прийняти бюджет в другому, в третьому і в цілому читанні 16 січня», - наголосив Перший заступник Голови Парламенту.

Він зазначив, що бюджет на 2014 рік на сьогодні не є ідеальним.

«Тому що сьогодні існують великі складнощі в економіці нашої держави. Але цей бюджет набагато кращий, ніж той, який існував в 2013 році», - додав він.

Перший заступник Голови Парламенту назвав проект державного бюджету на 2014 рік «соціально направленим».

«На сьогоднішній день в ньому закладені багато питань, пов’язаних із соціальними виплатами», - сказав він.

Також Ігор Калєтнік повідомив про те, що в проекті державного бюджету на 2014 рік була врахована пропозиція Компартії України стосовно закладення коштів для виплат вкладів Ощадбанку СРСР.

«Окремим рядком буде внесено фінансування у розмірі 6 мільярдів гривень для виплат заборгованості по заощадженням  вкладникам Ощадбанку СРСР», - сказав він.

Окрім того, за словами Першого заступника Голови Парламенту, в проекті держбюджету існує «заборона на призупинення будь-яких соціальних виплат  незахищеним верствам населення – чорнобильцям, афганцям, одиноким матерям, дітям війни та іншим».

«В цьому бюджеті існує ще багато прогалин, які ми будемо до 8 січня виправляти, але цей бюджет є набагато кращим, ніж бюджет 2013 року», - заявив Ігор Калєтнік.

Перший заступник Голови Верховної Ради також пообіцяв, що необхідна кількість голосів для прийняття державного бюджету буде.

«Я прогнозую, що при умові врахування тих пропозицій,які сьогодні подаються народними депутатами від КПУ, необхідна кількість голосів для прийняття державного бюджету буде», - наголосив він.

ИСТОЧНИК:    ГолосUA

1 комментарий:

  1. поехали на канары с бюджетом ознакамливатся.воны на каникулах сыльно дуже перетрудылысь.

    ОтветитьУдалить