Звернення Голови Верховної Ради України Володимира Рибака з нагоди Міжнародного дня інвалідів


Дорогі друзі!

У третє число грудня Україна разом із усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день інвалідів. Він нагадує, що поруч з нами знаходяться люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе повноцінними громадянами.

Для мене сьогодні є великою честю з відкритим серцем і теплими словами звернутися до кожного інваліда. На вашу долю випали нелегкі випробування. Кожен з вас не на словах, а на власному досвіді переконався, що для того, щоб просто жити, треба мати велику мужність. Однак ви, долаючи труднощі, виявляючи виняткову силу духу, знайшли в собі сили не лише вистояти, а й зберегти непохитну віру у завтрашній день.

Загальновідомо, що показником цивілізованості будь-якого суспільства є його ставлення саме до вас, шановні інваліди. Тому чи не найголовнішим напрямом соціальної політики Української держави має стати повсякденна діяльність щодо усунення бар’єрів на шляху до вашої самореалізації, духовного та культурного зростання, гарантування доступу до якісної освіти та гідної роботи, впровадження європейських стандартів життя, інтеграції у сучасний глобалізований світ.

Зважаючи на це, маю надію, що проведення заходів, присвячених Міжнародному дню інвалідів, за участю керівників центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, численних активістів громадських організацій інвалідів з усіх регіонів України слугуватиме подальшому розв’язанню ваших насущних проблем на основі принципів гуманізму і справедливості.

Щиро бажаю всім вам оптимізму, щастя, довгих років життя, сімейного затишку, уваги близьких вам людей, захищеності та упевненості у своїх силах!

Володимир РИБАК

Комментариев нет:

Отправить комментарий