Розпочатий процес у Лубнах необхідно доводити до логічного завершення!

Як ми пам’ятаємо, 14 вересня 2013 року в м. Лубни Полтавської області представники 132 громадських чорнобильських організацій різних рівнів та 11 ініціативних груп громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи зібралися на свій з'їзд.

Як ми пам’ятаємо, 14 вересня 2013 року в м. Лубни Полтавської області представники 132 громадських чорнобильських організацій різних рівнів та 11 ініціативних груп громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи зібралися на свій з'їзд.

Сьогодні багато хто говорить про те, що з’їзд у Лубнах не мав свого успіху, оскільки не вдалося досягнути будь-яких результатів щодо реалізації всього того, що було прийнято на цьому форумі.

Думаю, що це не зовсім правильні оцінки, адже в першу чергу чорнобильці України з різних регіонів, представляючи якнайширші низові ланки чорнобильської громадськості, продемонстрували готовність і велике бажання до співпраці і спільних дій щодо відстоювання своїх прав.

Так, цей форум був проігнорований владою, не вдалося сформувати дієвого представницького органу від громадських чорнобильських організацій, який би міг безпосередньо реалізувати саму програму з’їзду, донести та гідно представити інтереси громадських організацій за якими стоять долі конкретних людей. Проте сьогодні однозначно можна констатувати, що цей процес не зупинився і у чорнобильців є бажання і готовність й надалі рухатись в бік єднання.

Можна багато говорити та аналізувати з приводу того, що було зроблено не так, але зараз основним питанням є і залишається: А що робити далі?

Не думаю, що чорнобильці погоджуватимуться з тим, щоб одна людина, чи навіть група людей з однієї із громадських чорнобильських організацій, користуючись потуранням з боку влади, й надалі займатимуться "монополізацією думок" та реалізовуватимуть їх в пропозиціях, які нібито виходять від чорнобильської громадськості. Звичайно, що владі вигідно мати своїх підконтрольних васалів від чорнобильців, які пристануть на любі пропозиції. Проте, час змінився, і необхідно шукати нові підходи у вирішенні чорнобильських питань не лише самій владі, але й безпосередньо самим чорнобильцям. Життя і обставини стрімко змінюються, а тому, зараз, як ніколи, чорнобильці мають усвідомити, що лише спільно - ми зможемо відстояти і захистити свої права.

Одним з шляхів, який би продовжив розпочатий у Лубнах об’єднавчий процес чорнобильської громадськості, міг би безперечно стати процес створення Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій.

Що таке Всеукраїнська Рада громадських чорнобильських організацій і для чого її необхідно створювати?

Ні для кого не є таємницею, що багато нині діючих організацій, як їх керівників, так далеко відірвались від потреб простих чорнобильців, що вони, по суті, представляють і відстоюють виключно свої корпоративні і власні інтереси. Часто-густо деякі всеукраїнські і обласні організації об’єднують в своїх лавах не більше 20-ти осіб, проте видають себе за таких, що ніби за ними стоять десятки тисяч чорнобильців. От і виходить, що ці "ходаки в міністерства" пропонують речі, які цілковито не відображають потреб простих чорнобильців, якщо не сказати, що вони вкрай шкідливі та деструктивні за своєю суттю та змістом.

Саме створення Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій має покласти край цим небажаним процесам, а сама Всеукраїнська Рада, має стати тим представницьким і координуючим органом, який має об’єднати в своїх лавах низові громадські чорнобильські організації, для напрацювання спільних підходів у вирішенні нагальних проблем медичного і соціального характеру громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та через обраних уповноважених представників доносити і відстоювати ці позиції в центральних органах державної влади.

Монополію однієї громадської організації пора зупиняти!

 В. Славінський,
голова Торезької міської організації
Донецької області "Асоціація інвалідів Чорнобиля"

4 комментария:

  1. віктор познік29 мар. 2014 г., 16:31:00

    Працюємо всі разом.заради соцзахисту чорнобильців всіх категорій.пора нам починати думати та об.єднуватись.підтримуємо.

    ОтветитьУдалить
  2. Хорошая идея, выстраданная. Только единство всех чернобыльских организаций. Если хватит сил ,а главное МУДРОСТИ и ТЕРПЕНИЯ - ПОБЕДИМ !

    ОтветитьУдалить
  3. Правильно пора гнати андреева .Я думаю що потрібно розібратись поставити все на міста .ЗАКОН для всіх один .Пора платити як слід ато інв3 получае більше чим інв 1

    ОтветитьУдалить
  4. Только в единстве наша сила!Выполнение ЗАКОНА,немедленная отмена пост.1210-наша основная задача.

    ОтветитьУдалить