Після гучних заяв про справедливість спецпенсії зменшать лише на кілька відсотків

Уряд має намір збільшити дотації в пенсійний фонд у три рази, зменшити спеціальні пенсії для чиновників, але залишити на колишньому рівні пенсії звичайних громадян. Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

"Нам треба збільшити допомогу в Пенсійний фонд, дотацію, в три рази. Зараз вона 11 млрд., а буде 33 млрд. Ми шукали де знайти ці витрати, і щоб не зменшити розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, щоб не зменшити пенсії наших громадян. Ми залишаємо всі пільги, в тому числі транспортні для наших ветеранів війни, чорнобильців, дітей війни, багатодітних сімей, але ми забезпечуємо адресність надання пільг для осіб, які мають на них право за професійною ознакою. Ці пільги будуть надаватися від розміру середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців", - сказала Денисова.

При цьому Кабмін пропонує зменшити розмір спеціальних пенсій. "Комусь, може, це не подобається, але ми це робимо. На сьогодні середня пенсія в нашій державі складає 1526 грн., у держслужбовців вона в 2 рази більша, у прокурора - в 3 рази, у суддів - у 8 разів, у народних депутатів - у 10 разів. Тому ми пропонуємо таку норму, що 80% призначаються від зарплати (на сьогодні - ред.) цим службовцям, і замінити (це нарахування - ред.) на 70%. Це нам дасть ще один ресурс", - зазначила міністр.

Як повідомлялося, раніше прем`єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що пенсії суддям, прокурорам, працівникам правоохоронних органів повинні нараховуватися на загальних підставах, як це здійснюється для інших громадян України.

1 комментарий:

  1. А не мешало бы посадить андреева на минималку,пусть бы подергался как мушка на булавке,узнал бы тогда как живется"шкурникам" и решал бы тогда может в первую очередь не осовременивание пенсий,а как поднять самые маленькие пенсии,чтоб ты жив был!!!Аукнется тебе еще,людские слезы даром не проходят...

    ОтветитьУдалить