Кабмін оприлюднив розміри разової грошової допомоги ветеранам ВВВ та жертвам нацистських переслідувань

Кабінет міністрів України оприлюднив розміри виплати разової грошової допомоги до 5 травня 2014 р., передбаченої законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань". Про це йдеться у постанові уряду № 102 від 16 квітня 2014 р.

Згідно з постановою, Міністерство соціальної політики здійснює виплати шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації, які через відділення зв'язку або установи банків перераховують їх на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії.

Так, інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин ;

I      групи буде перераховано 2 тис. 575 грн,
II    групи - 2 тис. 250 грн,
III  групи - 2 тис. 020 грн.

Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, буде перераховано 795 грн разової допомоги.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною нарахують 2 тис. 575 грн.

Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 400 грн, учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 145 грн.

Профільні міністерства повинні до 17 квітня 2014 р. забезпечити подання до органам соціального захисту населення переліку осіб, які мають право на одержання грошової допомоги.

ИСТОЧНИК:  

Комментариев нет:

Отправить комментарий