П’ятак шукатиме шляхи вирішення проблем чорнобильців

Наступного тижня, 24 квітня, у Львівській обласній раді відбудеться Круглий стіл, участь в якому візьмуть представники влади та громадськості. На цьому заході присутні обговорять проблемні питання, з якими зіштовхуються нині ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, а також шукатимуть шляхи їх вирішення, повідомили у прес-службі ЛОР.

Результатом Круглого столу має стати спільно напрацьована та ухвалена Резолюція, яка стане дороговказом для вирішення існуючих потреб вказаної вище категорії населення.

Зокрема, про це сьогодні, 17 квітня, домовилися на нараді, яку провів заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак. Участь у цьому заході також взяли представники Львівської обласної державної адміністрації та громадських організацій.

За словами заступника голови Львівської обласної ради, саме чорнобильці та представники громадських організацій мають взяти активну участь у напрацюванні відповідної Резолюції. «Ці люди, як ніхто інший, знають, які є проблеми в чорнобильців і які з них потрібно вирішувати першочергово», – відзначив Валерій П’ятак.

Учасники сьогоднішньої наради також обговорили питання, пов’язані з організацією заходів, приурочених до 28-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Зокрема, всі підтримали пропозицію Валерія П’ятака, що цього року заходи повинні відбутися стримано, без «помпезних виступів».

«Вважаю, що роль таких заходів полягає не стільки в тому, хто і про що говоритиме в день відзначення чергової річниці. Акцент першочергово потрібно робити на заходах, спрямованих на збереження пам’яті про героїв Чорнобильської катастрофи», – наголосив заступник голови Львівської обласної ради.

Зі свого боку присутній на нараді голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи  «Чорнобиль-Єдність» у Львівській області Ігор Юзефович зауважив, що громадські організації, які представляють чорнобильців, цьогоріч, як і у всі минулі роки, 26 квітня підуть на Службу Божу, помоляться за душі загиблих героїв Чорнобиля. Того ж дня до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» покладуть квіти, а ввечері, о 20.00 годині, всі разом долучаться до спільної акції «Запали свічку пам’яті».

ИСТОЧНИК:  

Комментариев нет:

Отправить комментарий