Щодо запитань по створенню Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій

Групою чорнобильців та низкою громадських організацій, давно виношувалась ідея про створення громадського об’єднання, яке б дозволило координувати зусилля чорнобильської громадськості по відстоюванні законних прав та інтересів постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Враховуючи те, що у вересні 2013 року у м. Лубни Полтавської області відбувся Всеукраїнський з’їзд громадських чорнобильських організацій, на якому було продемонстровано бажання громадських організацій спільно вирішувати проблеми, які постають перед чорнобильцями, групою чорнобильців та низкою громадських організацій, було створено Ініціативну групу, яка б розробила документи по створенню своєрідного координуючого органу, який би започаткував процес об’єднання громадських чорнобильських організацій України.

Внаслідок проведеної роботи Ініціативною групою, було підготовлено проекти документів, які передбачають створення Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій, зокрема:  Угоду про співпрацю громадських організацій у Всеукраїнській Раді громадських чорнобильських організацій та Положення про Всеукраїнську Раду громадських чорнобильських організацій.

Також цією Ініціативною групою було підготовлено відповідне звернення до керівників громадських чорнобильських організацій України щодо проведення Всеукраїнської скайп-конференції з підготовки по створенню Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій. Внаслідок цього, надійшло більше 100 заявок від представників громадських чорнобильських організацій різних регіонів України на участь в цій скап-конференції. В ході проведення двох засідань цих скап-конференцій, в ній взяли участь представники: Донецької, Луганської, Полтавської, Львівської, Київської, Харківської, Тернопільської, Запорізької, Кіровоградської, Івано-Франківської, Рівненської, Сумської, Одеської та Херсонської областей.

Обговоривши ініціативу щодо створення Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій, представники громадських організацій з різних регіонів України, підтримали ідею по створенню Ради, схвалили підготовлені документи Ініціативною групою, а також вирішили започаткувати процес набуття статусу Учасника Ради, шляхом підписання Угоди про співпрацю громадських організацій у Всеукраїнській Раді громадських чорнобильських організацій. Представники громадських організацій з різних регіонів України також доручили раніше створеній Ініціативній групі провести завершальний етап роботи. Зокрема, передбачається здійснити наступні дії і кроки:

1. Громадські організації на своїх зборах і засіданнях обговорюють Угоду про співпрацю та Проект Положення про Всеукраїнську Раду та вирішують питання щодо участі у Всеукраїнській Раді громадських чорнобильських організацій.

2. У випадку прийняття позитивного рішення, посадова або уповноважена особа громадської організації підписує Угоду про співпрацю у Всеукраїнській Раді громадських чорнобильських організацій. Угода складається у двох примірниках. Водночас, громадською організацією направляється засканована світлокопія Угоди на електронну адресу: almider@ukr.net

3. При надходженні на вищевказану електронну адресу не менше 10 засканованих світлокопій підписаних Угод, Ініціативною групою буде організована скап-конференція вже Учасників Ради, які приймуть рішення про дату скликання Зборів Учасників Ради та приймуть  інші організаційні питання.

Додаткову інформацію і розяснення щодо питань, повязаних з підписанням угоди тощо, можна отримати шляхом  звернення на електронну адресу: almider@ukr.net

Зразки для завантаження:

 1. Угода про співпрацю громадських організацій у Всеукраїнській Раді громадських чорнобильських організацій файл 1файл 2, файл у форматі doc.

2. Положення про Всеукраїнську Раду громадських чорнобильських організацій файл 1файл 2файл 3файл у форматі doc.

Ініціативна група по створенню 
Всеукраїнської Ради громадських чорнобильських організацій

Комментариев нет:

Отправить комментарий