На Львівщині буде діяти координаційна рада з питань «чорнобильців»

При Львівській обласній державній адміністрації  створено спеціальну координаційну раду для вирішення проблемних питань осіб, постраждалих в аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

За словами заступника губернатора Львівщини Володимира Харчука, ця координаційна рада буде займатись проблемними питаннями, серед яких пенсійне забезпечення, оздоровлення, медичне обслуговування та реабілітацію, юридичний супровід, забезпечення постраждалих житлом та автомобілями.

«Аби покращити соціальний рівень життя постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи, ми будемо виступати із законодавчою ініціативою до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів, зокрема щодо внесення змін в державний бюджет. Однак наше основне завдання – сприяти ефективному вирішенню проблем на місцях», – наголосив В. Харчук.

Зазначимо, що у Львівській області перебуває  9 270 чорнобильців, серед яких особи, інвалідність яких пов’язана з чорнобильською катастрофою 1 категорії –  1563 особи, 2 категорії – 3381, 3 категорії – 1714; особи, які працювали за межами зони відчуження -  104 особи, вдови учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 408, учасники ядерних випробувань – 60 осіб.

ИСТОЧНИК:  

Комментариев нет:

Отправить комментарий