Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону

Проект

вноситься  народними депутатами України –
членами Комітету Верховної Ради України з
питань екологічної політики, природокористування  
та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи
Лукашуком О.Г. та іншими

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення

Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення (реєстр. № 3810), поданий  народним депутатом України Атрошенком В.А.

2. Доручити Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи доопрацювати зазначений проект Закону України з урахуванням зауважень і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

 Голова Верховної Ради
           України                                                                        

ДЖЕРЕЛО

*          *          *
Проект

вноситься народним 
депутатом України
Атрошенком В. А.
        (посвідчення №427)



ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення 

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

І. Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 13, ст. 178, із наступними змінами) доповнити статтею 171 такого змісту:

"Стаття 171. Медичне обстеження (диспансеризація) та лікування осіб, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження
Особи, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження і після досягнення повноліття не були віднесені до встановлених статтею 14 цього Закону категорій, мають право на щорічне медичне обстеження (диспансеризацію) та лікування у спеціалізованих медичних закладах, що забезпечують лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.".

ІІ. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Голова Верховної Ради
             України



Комментариев нет:

Отправить комментарий