УКРАЇНСЬКА СПІЛКА ВЕТЕРАНІВ АФГАНІСТАНУ (воїнів-інтернаціоналістів)

Головам територіальних 
                                                                                    організацій УСВА 

Ветерани! Спокій нам тільки сниться!

Не встигла згаснути ейфорія від спільної мирної акції афганців, ветеранів і чорнобильців, яку проводили за вимогами територіальних організацій найбільш масові і структуровані всеукраїнські громадські організації - Організація ветеранів України, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Всеукраїнська громадська організація інвалідів “ Союз Чорнобиль України”, як в інформаційному полі, яке за замовленням проігнорувало цікаву і важливу інформаційну подію, на офіційному сайті Верховної Ради України з’явилося “ знаряддя уповільненої дії” по послідовному знищенню афганців, ветеранів, чорнобильців, жертв нацистських переслідувань та інших вразливих верств населення України, а саме Проект Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України”, реєстраційний № 1577 від 22 грудня 2014 року за законодавчою ініціативою Кабінету міністрів України. Зміни до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” викладені у пункті 43 Проекту.


У разі прийняття вказаного законопроекту, всі категорії населення України втратять пільгу з проїзду як у межах міст, так і між ними, тобто у повному обсязі будуть скасовані  транспортні пільги.
Інші пільги ветеранам війни, інвалідам, учасникам бойових дій, включаючи учасників АТО, зокрема, комунальні, медичні тощо, пропонують надавати лише тим громадянам, які малі дохід (заробітна плата + пенсія) в останні 6 місяців у розрахунку на кожного члена сім’ї  не більше ніж 1710 грн. (для отримання пільг на 2015 рік). Таким чином право на пільги ще потрібно буде регулярно доводити довідками про доходи і склад сім’ї у чергах до місцевих органів соціального захисту, а потім ще і за місцем проживання.


Новою редакцією Проекту фактично учасники бойових дій, а це більш торкається учасників АТО, позбавляються і права на поза конкурсний вступ до учбових закладів.

Більш детальна інформація може бути отримана з  Порівняльної таблиці Пункту 43, що додається.

 Штаб спротиву руйнуванню соціальних прав народу України пропонує всім територіальним організаціям УСВА:

  • обговорити ситуацію, що склалася, на правліннях та з активом організацій, прийняти рішення про форми місцевих акцій і кроків спротиву та внести пропозиції щодо проведення всеукраїнських акцій; 
  • направити листи з відповідними вимогами Президенту України, Прем’єр – міністру України, Голові Верховної Ради України, особисто кожному народному депутату від відповідних мажоритарних округів; 
  • інформацію про проведені заходи і пропозиції терміново направити до Штабу спротиву руйнуванню соціальних прав народу України. 
Додаток:  Порівняльна таблиця до п.43 Законопроекту 1577.

Голова УСВА     
 С. Червонописький 

Комментариев нет:

Отправить комментарий