Яресько розповіла, які пенсіонери платитимуть зі своїх пенсій податок

Оподаткування пенсії буде здійснюватися лише за умови, що вона перевищує три мінімальні зарплати, що становить 3654 грн.

Про це у Facebook написала міністр фінансів України Наталія Яресько і додала, що в Україні лише 3,3% пенсіонерів отримують пенсії більше зазначеної суми. Середня пенсія становить 1523 грн.

«Ще раз хочу звернути вашу увагу на питання оподаткування пенсій: ми знизили поріг для оподаткування пенсій з 10 тис грн до трьох мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 3654 гривні).

Оподатковуватися буде не вся пенсія, а лише сума, яка перевищує 3654 грн. Наприклад, якщо пенсія становить 4 тис. грн, то 3654 грн не оподатковується, а решта суми 346 грн оподатковується ставкою 15%», – написала Яресько.

«Крім того, важливо зазначити, що середня оподатковувана заробітна плата в Україні становить 3534 грн, середня оподатковувана заробітна плата в секторі охорони здоров'я є 2455 грн, у сфері освіти – 2710 грн», – додає міністр.

За словами міністра фінансів, під нововведення потрапляють в основному спеціальні пенсії колишніх парламентаріїв, міністрів, суддів та інших осіб.

«Приблизно 97% українських пенсіонерів не буде оподатковуватися відповідно до цієї нової норми регулювання. Завдання уряду – підтримка найбільш незахищені верстви населення», – наголосила Яресько.

ИСТОЧНИК:   ZAXID. NET

4 комментария:

  1. Для пани Ересько, лично: Прочитайте пункт 18 статьи 20 Закона Украины №796-ХII и не провоцируйте на недовольство хотя бы Первую категорию,

    ОтветитьУдалить
  2. Яресько а вы незнаете что по ваш закон которыи не дружит с Конституциеи Украины каснулся и инвалидов воины и Чернобыльцев в которых и так Азаров отменил НЕКОНСТУЦИОННО решения судов ВО ИМЯ УКРАИНЫ пенси по Чернобыльскому закону Так чем вы лучше Азарова

    ОтветитьУдалить
  3. абсурдные решения КМУпостановочных регламентных физиологических норм на каждое физлицо-утилизация нас наяву за гроши ЕСУ И ГОПМАКИНТОШЕЙ из МВФ

    ОтветитьУдалить
  4. пидпадає чи під оподаткування пенсия чорнобильця инваліда другої групи онкохворого якому не відиляються безкоштовні ликі і в якого до 1000грн щомісячно іде на ліки

    ОтветитьУдалить