Переселенців із зони АТО і Криму контролюватимуть

4 березня Кабінет Міністрів прийняв постанову за № 79, яка стосується переселенців із зони АТО і Криму. Цією постановою уряд ввів ряд нововведень, хоча, на даний момент, державні органи не дали детальних роз'яснень  щодо цього документа. 

Так, читаючи його текст, можемо самостійно і вільно трактувати, з позиції звичайної людини, деякі його положення та робити свої висновки. Зокрема, у постанові уряду містяться вимоги, які повинні дотримуватися внутрішньо переміщені особи, інакше вони будуть зняті з обліку, а це, в свою чергу, спричинить відсутність відповідних виплат.

До переселенців, які вже мають довідку, за адресою тимчасової реєстрації, протягом 2-х місяців, починаючи з березня, можуть прийти представники Міграційної служби. Якщо переселенець в цей момент буде вдома, на зворотному боці його довідки працівники Міграційної служби повинні поставити відмітку про підтвердження реєстрації місця його проживання. Правда, не уточнюється, чи може інформацію про проживання переселенця підтвердити будь-хто з його членів сім'ї або співмешканці у випадку, якщо вони виявляться помешканні.

Якщо Міграційної службі не вдасться підтвердити проживання переселенця за зареєстрованою адресою, йому, найімовірніше залишать повідомлення, згідно з яким у 10-денний термін він повинен самостійно звернутися в найближчий підрозділ Міграційної служби. У якій формі переселенець отримає сповіщення - невідомо. Ймовірно, це буде СМС-повідомлення, якщо той при реєстрації залишив свої реальні контактні дані.

У Міграційну службу переселенці можуть звернутися самостійно. У такому випадку протягом 3-х днів фактичне проживання переселенця за адресою, вказаною в довідці, буде перевірено органами міграційної служби.

Довідка вважається недійсною якщо на її зворотній стороні немає відмітки про реєстрацію місця проживання.

Якщо переселенець змінює місце проживання, він зобов'язаний отримати нову довідку і в 10-денний термін поставити відмітку про реєстрацію в міграційній службі. Знову ж таки, не уточнюється, що передбачає норма "зміною місця проживання", адже переселенець може поміняти місце проживання в межах одного району. У цьому випадку також необхідно повідомляти міграційну службу? Непряма відповідь на це питання криється в постанові: Міграційна служба перевіряє саме фактичне місце проживання переселенця, а значить повідомляти потрібно про будь-яке переселення.

Крім цього, фактичне місце проживання переселенців перевірятиметься щомісяця міграційною службою вибірково. Також наголошується, що співробітників Міграційної служби можуть супроводжувати співробітники міліції і представники інших органів місцевої влади.

Якщо особи, зареєстровані як переселенці не опиняться за місцем проживання при перевірці або вчасно самі не підтвердять своє фактичне місце проживання за заявленим в довідці адресою, їх знімуть з обліку.

1 комментарий:

  1. Вот подлые *правители*:то пенсию не платят,ну ни они нас в Чернобыль посылали.То теперь подписку о не выезде им подавай.А если куда отлучился,всё:преступник.

    ОтветитьУдалить