Чергова зустріч голови райдержадміністрації із ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Голова райдержадміністрації Олег Недогода зустрівся із членами районної громадської організації «Союз, Чорнобиль, Україна».

У зустрічі брали участь заступник начальника управління праці та соціального захисту Наталія Омельчук, начальник управління Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі Григорій Гук, заступник головного лікаря центральної районної лікарні Наталія Мороз, заступник начальника відділу Держземагенства в районі Євген Дзірун, начальник автостанції Володимир Кучер .

Олег Федорович, звертаючись до учасників зустрічі наголосив, що такі зустрічі сприяють ефективному "зворотньому зв’язку" органів влади та   оперативному реагуванню на проблемні питання, висловив готовність почути те, що турбує кожного чорнобильця сьогодні. Він інформував про роботу по забезпеченню життєдіяльності району, зокрема про виплати заробітної плати, ремонт закладів освіти, медицини, перспективи щодо створення робочих місць в районі та інше.


Перед присутніми виступив голова районної громадської організації "Союз Чорнобиль Україна" Григорій Король, який розповів, як і чим живуть сьогодні чорнобильці – ліквідатори – ті, які один на один зіткнулися з тією страшною техногенною катастрофою. У своєму виступі торкнувся проблемних питань, зокрема охарактеризував забезпечення безкоштовними медикаментами, пільгові перевезення та інші.

Начальник управління Пенсійного фонду в районі інформував про стан пенсійного забезпечення ліквідаторів, зміни в законодавстві, обчислення пенсій. На зустрічі також піднімалися питання медикаментозного забезпечення, стаціонарного лікування, про виділення земельних ділянок чорнобильцям, зокрема в селищі Цибулеві, забезпечення безкоштовного проїзду в автобусах.

Учасникам зустрічі надані змістовні відповіді на поставлені запитання та роз’яснення.

На завершення  голова райдержадміністрації підсумував все сказане і запевнив, що зауваження та побажання  чорнобильців взято до відома та виконання і  запросив всіх присутніх до тіснішої співпраці, та висловив слова вдячності всім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, дав доручення окремим керівникам управлінь та відділів райдержадміністрації, служб району.



Комментариев нет:

Отправить комментарий