Україні залишилося зібрати 75 мільйонів євро із необхідних 615 на добудову укриття для ЧАЕС

Станом на 08.05.2015   із 615 млн євро необхідних для добудови об’єкту «Укриття» залучено 540 млн євро.

43 країни виявили бажання профінансувати добудову "Укриття" - Шевченко / Фото УНІАН

Про це заявив на брифінгу міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко, повідомляє прес-служба міністерства.

Ігор Шевченко розповів, що брав участь у Конференції зі збору коштів на об’єкт «Укриття», на якій  учасники  дійшли згоди щодо надання фінансової підтримки Україні у розмірі 350 млн євро від ЄБРР та 190 млн євро від країн-донорів (165 млн євро надали країни «Великої сімки» та Єврокомісія та ще 25 млн євро інші країни-донори).

"Очікується, що частина з відсутніх поки 75 млн євро покриється країнами-донорами, які заявили про готовність брати участь у фінансуванні, проте, не змогли поки назвати конкретні суми. А дефіцитну частину, необхідну на добудову,надасть ЄБРР, який є гарантом виконання умов фінансування об’єкту «Укриття»" - сказано в повідомленні прес-служби Мінекології.

«Світова спільнота розуміє важливість якнайшвидшого вирішення наслідків Чорнобильської аварії, тому 43 країни виявили бажання профінансувати добудову нового безпечного конфайнменту. Немає сумніву, що будівництво буде завершено вчасно та в рамках бюджету», - зазначив міністр.

Раніше УНІАН повідомляв, що Мінекології хоче скоротити Чорнобильську зону відчуження до 10 кілометрів. Зокрема, Шевченко заявив, що вже підписав документи на створення Чорнобильського заповідника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий